DANCĂ, DESPRE MUTAREA AMBASADEI ROMÂNIEI DE LA TEL AVIV LA IERUSALIM: "Am reuşit să deteriorăm relaţiile cu Israelul şi lumea arabă"

T.T.
Politică / 29 martie 2019

"Am reuşit să deteriorăm relaţiile cu Israelul şi lumea arabă"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, referindu-se la declaraţiile privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, că s-a reuşit "contraperformanţa" de a deteriora relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă.

"Am reuşit performanţa în cazul declaraţiilor privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, am reuşit contraperformanţa să deteriorăm relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă. O asemenea 'performanţă' este devastatoare pentru Viorica Dăncilă, care, din păcate, nu numai că nu înţelege nimic din politica externă, din toată istoria diplomatică a României din ultimii 50 de ani, lasă impresia că execută ordine care au mai degrabă resorturi personale din jurul domnului Dragnea, pentru obţinerea unor foloase, fie ele politice sau de altă natură", a spus Dancă, astăzi, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, faptul că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens".

Deputat PNL Ovidiu Raeţchi menţionează, astăzi, într-un comunicat de presă, că "lipsa de respect a PSD" pentru profesioniştii din Ministerul de Externe generează "haos, incoerenţă şi bâlbe caraghioase" în domeniul diplomatic, unde ar trebui să domnească rigoarea şi seriozitatea.

"Domnul Teodor Meleşcanu a şters recent o postare de pe contul său de Facebook în care preciza că nu s-a luat o decizie privind mutarea ambasadei României la Ierusalim şi că încă se face o analiză. În mod bizar, în mai 2018, în urmă cu aproape un an, Meleşcanu lucra de zor la aceeaşi analiză privind situaţia ambasadei României în Israel, afirmând ulterior, în octombrie 2018, că aceasta a fost finalizată şi transmisă premierului Viorica Dăncilă", se mai arată în comunicat, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce relații are România cu lumea arabă?

    Să lăsăm relațiile SRI-ului, România ce relații are cu lumea arabă? De creditor țepuit. 

    Ai auzit și tu de lumea arabă? Ia-te cu citu de mână și plecați dracului din PNL până nu faceți praf partidul ăla! Luați-i și pe Orban și batistuță și marș acasă, rataților!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb