DĂNCILĂ, REFERINDU-SE LA DECLARAŢIA PREMIERULUI OLANDEI:  "Aderarea la Schengen nu este legată de niciun MCV"

V.T.
Politică / 10 mai 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Alba Iulia, referitor la declaraţia făcută la Sibiu de către premierul Olandei, Mark Rutte, că aderarea la Schengen a Romîniei nu este legată de MCV şi nici de alte considerente.

Întrebată, la Sala Unirii, cum comentează declaraţia făcută ieri, la Sibiu, de către premierul Olandei, Mark Rutte, care a spus că România, deocamdată, nu merge în direcţia corectă cu privire la aderarea la Schengen, Viorica Dăncilă a spus că nu ştie ce anume a declarat acesta, dar că poate spune că ţara noastră se încadrează "din toate punctele de vedere" pentru a adera la spaţiul Schengen.

"Nu ştiu ce a declarat premierul Olandei, nu ştiu ce a declarat domnul Rutte, dar eu pot să vă spun un lucru: că Schengen-ul nu este legat de niciun MCV şi de nici de alte considerente. Noi îndeplinim criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen încă din 2011, lucru, de altfel, confirmat de către Comisia Europeană. România asigură cu succes protejarea graniţelor externe, deci din toate punctele de vedere se încadrează pentru a adera la spaţiul Schengen", a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Premierul a susţinut că decizia este "doar politică" şi că sunt "câteva ţări care, politic, nu sunt de acord cu acest lucru".

"Eu cred că trebuie să fie o altă abordare şi, dacă tot vorbim de viitorul Europei, atunci când sunt criteriile îndeplinite trebuie ca toate ţările, dacă au aceleaşi obligaţii, să aibă şi aceleaşi oportunităţi. Deci, locul României este în spaţiul Schengen. Atâta timp cât îndeplinim condiţiile pe care le-au îndeplinit şi alte state când au aderat la spaţiul Schengen, consider că dacă vrem să legăm de alte lucruri, aceste legături nu ţin de politicile europene şi de regulile europene", a conchis Viorica Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. VEORICA da-le portul Constanta olandejilor si se rezolva.Am fost in tara lor in aprilie a.c. si ei gandesc strict economic ,adica nu exista prietenii si numai inerese PUNCT.Ca o concluzie este un popor de cuceritori si nu dau pomana nimanui ,sunt demni nu stiu sa se inchine .Foarte multi trag concluzia ca este cea mai frumoasa tara din Europa sau din lume.Oricum si in trafic sunt cei mai agresivi deoarece au frustrare ca au camere pentru aproape toata Europa si sunt nervosi.WERNER FA CEVA ,fa o MAMALIGA cu telemea de SIBIU.

    1. Este nelegate tehnic, asa cum spune Veorica, dar politic este legate in lanturi; Oare nu pricepeti nimic din sensul functionarii UE?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb