Danemarca, alertată de noul val de COVID-19

G.B
Internaţional / 6 noiembrie 2021

Danemarca, alertată de noul val de COVID-19

Autorităţile sanitare din Danemarca s-au arătat astăzi îngrijorate de riscul de a vedea spitalele copleşite de recenta înmulţire a cazurilor de COVID-19 în această ţară unde cu o lună în urmă au fost ridicate ultimele restricţii antiepidemice, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Cu riscul de COVID-19, al gripei şi altor boli infecţioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele (...) Deja constatăm că spitalele ţării sunt foarte încărcate şi personalul sub presiune'', a atenţionat directorul Agenţiei naţionale de sănătate daneze.

Astăzi au fost confirmate pentru a doua zi consecutiv peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19 în această ţară cu circa 5,8 milioane de locuitori.

Lider în introducerea certificatului verde încă din primăvară, Danemarca a scos acest document din circulaţie pe 10 septembrie, când numărul noilor cazuri de COVID-19 era de patru ori mai mic ca în prezent.

Având în vedere noile evoluţii, Ministerul Sănătăţii danez a anunţat că a ''cerut Comisiei privind epidemiile să evalueze măsurile pertinente pe care le-ar indica în situaţia actuală''.

Circa 85,9% dintre danezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Olanda: 84% complet vaccinati. Totusi, Rutte anunta reintroducerea unor restrictii.

    Danemarca: 85,9% complet vaccinati. Titlul articolului prezent spune totul. 

    Intrebare: cum poate fi explicata explozia de infectari si ingrijorarea fata "de riscul de a vedea spitalele copleşite de recenta înmulţire a cazurilor de COVID-19 " 

    in conditiile in care procentul de vaccinati cu schema completa este atat de mare??

    Sunt si aia vaccinati la 'ghiveta' cum zic ai nostri? 

    1. Eficienta vaccinurilor nu este 100% ci intre 50%-90%; in plus, dupa 5-6 luni de la administrare eficienta lor scade la aproximativ 15%-50%. Asta inseamna ca dupa 6 luni de la vaccinarea cu schema completa poate chiar mai mult de 60% din populatie (cei 15%-20% nevaccinati la care se adauga si cei la care a scazut protectia vaccinului) se poate imbolnavi deoarece nu se mai manifesta efectul protectiei de grup.

      Situatia ar fi fost alta daca vaccinarea ar fi fost la fel de ridicata peste tot sau s-ar fi impus restrictii stricte de circulatie. Deoarece doar China a incercat ceva de acest gen, in rest putem vedea ca imbolnavirile scad in perioada vaccinarilor si atunci cand se pastreaza normele de distantare/igiena iar cand aceste perioade se incheie transmiterea virusului incepe sa prezinte noi cresteri. 

      In China si Australia se intampla ceva foarte drastic. Ai prins un infectat in libertate (prin testare), imediat se carantineaza in locuinte zeci de mii de persoane din vecinatatea acelui infectat. Si cu politia/armata. Dupa 2-3 faze de acest gen, populatia incepe sa se revolte contra celor care umbla infectati aiurea, fara masca, fara nimic. Pentru ca din cauza lor, vor fi apoi blocati in case doua saptamani.

      Situatia ar fi fost alta daca vaccinarea ar fi fost la fel de ridicata peste tot sau s-ar fi impus restrictii stricte de circulatie.

      Situatia nu ar fi fost alta decat temporar. Australia a incercat deja politica zero Covid implementand unele dintre cele mai draconice masuri de lockdown repetat. 

      Nu a mers, dovada ca au renuntat la utopia cu zero Covid. La fel si Noua Zeelanda. 

      Asa cum propui tu, australienii au ajuns in timp record la 80% din populatie vaccinata. O sa vedem si asta cat o sa-i ajute, desi Olanda si Danemarca ne arata ca miracolul nu tine mult. 

      Tu si altii ca tine propuneti metode utopice, care pot doar pe hartie (sau 'in silico') sa stopeze virusul. Transpus in realitate, cu pretul unor sacrificii socio-economice imense, nu obtii decat o amanare temporara pana cand virusul genereaza o noua varianta. 

      Cursa intre o iteratie noua vaccin si evolutia virala nu are cum sa avantajeze vaccinul.

      Vaccinatul la 12 luni, va ajunge la 6 luni si probabil apoi probabil la intervale din ce in ce mai scurte, care evident nu sunt fezabile decat in imaginatia stahanovista a unora ca tine. 

      "Situatia ar fi fost alta daca vaccinarea ar fi fost la fel de ridicata peste tot sau s-ar fi impus restrictii stricte de circulatie."

       

      Prima parte este o imposibilitate. Pentru ca vaccinurile au o eficacitate care scade asa de semnificativ in doar 4-5 luni, inseamna sa vaccinezi imediat zeci de milioane de oameni intr-o singura luna pentru ca apoi toti sa se bucure de efectul protector cele 4-5 luni cat dureaza si apoi sa o iei de la capat. Asta este practic imposibil. Germania are 112 mil locuitori si max ce a putut face este 1 mil de vaccinari pe zi. Deci o vaccinare completa a populatiei tinta s-ar putea face in Germania in 3 luni. Sau scoti armata pe strazi cu pusca in stanga si seringa in dreapta. Pe cine prinzi ca umbla pe strada, pac, injectia.

      Nu este nimic stanahovist in indicarea conditiilor care ar permite eradicarea virusului (cazul tulpinilor care se cunosc ca circula in prezent)

      Fiecare tara isi face regulile dupa cum poate doar ca virusului nu ii pasa de economie, de indivizi care se simt lezati, de vaccinisti sau anti-vaccinisti, de partide ori guverne care stau cu gandul la alegatori ori la presiunile venite din diverse sectoare economice. Virusul este programat sa se inmulteasca si o face ori de cate ori are ocazia. 

      Vom vedea care va fi evolutia vaccinurilor si a altor medicamente ori masuri si de asemenea care va fi evolutia tulpinilor virusului.

      in 1918 Gripa ¨spaniola¨ a trecut in 2 ani fara vaccin, nu existau.

      Au murit multe persoane care aveau imunitate scazuta dupa razboi, nici nu aveau ce manca. 

      Acum cu rahaturile de vaccinuri o sa ne taram cativa ani buni sau zeci de ani, depinde cat rezista lumea pana la razboi civil si tot de rahatul asta de gripa vorbim, nu a luat drogatul 120 milioane de vaccinuri degeaba. 

      Daca se vroia sa se scape de asta se protejau cei cu probleme imunitare si in 1-2 ani aveam imunitate de grup, nu distrugeau nici economia nici nu mureau zeci sau sute de milioane de cancere, foame, frig si alte boli netratate. 

      Eu sa vad un specialist pt hernie de disc am asteptat 52 de zile la spital privat in Spania. 

      Pe soacramea au reprogramat o de vr o 3-4 ori in ultimi doi ani, trebuia sa faca analiza la fiecare 6 luni, nu a mai facut nimic din 2019, inaite de rahatul asta, ea e spanioloica sa dus la stat. 

      Dar nu este despre sanatate publica este despre ¨marele reset¨

      Sanatate 

    sint asa de coplesiti ca vad ca primesc bolnavi de la noi !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb