DANIEL APOSTOL, ASF: "Am sesizat DIICOT pentru controale viciate chiar de angajaţi"

M.G.
Anticorupţie / 12 ianuarie 2021

"Am sesizat DIICOT pentru controale viciate chiar de angajaţi"

Actualizare - Mihaela Cojocaru, director la Reglementare în ASF, eliberată din funcţie

Mihaela Cojocaru, director la direcţia de reglementare şi autorizare din cadrul ASF, a fost eliberată din funcţie, a confirmat pentru BURSA purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Apostol.

Cojocaru preluase funcţia de la Paul Mitroi, după ce acesta se pensionase. Ea se angajase în ASF în ianuarie 2019, după ce anterior a ocupat mai multe pozitii de conducere în companii precum: ASTRA Asigurari, CertAsig, Accenture, ASIROM, MediHelp, ARDAF.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat astăzi că în instituţie există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajaţi, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. Apostol a declarat pentru g4media.ro şi Digi24 că actuala conducere a ASF a sesizat DIICOT.

"Cele mai mari suspiciuni sunt pe piaţa asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancţiuni superficiale, fie să ducă la o sancţionare drastică, dar cu uşurinţa contestării pe motiv de vicii de procedură", a declarat Daniel Apostol pentru g4media.ro.

Economica.net a relatat recent despre suspiciunile noii conduceri a ASF faţă de controalele realizate anii trecuţi. Astfel, au audit al activităţii a arătat că exista erori neaşteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piaţa de capital şi pensii private), cât şi în notele emise de Direcţia Juridică.

"Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenţionat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate şi vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja", potrivit economica.net.

Într-o declaraţie de presă, Apostol arată:

"Pot confirma că actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activităţi a Autorităţii dar şi a subiectelor care au adus atingere credibilităţii ASF de-a lungul timpului.

Pot confirma şi faptul că ceea ce a semnalat ziaristul de la Economica.net este adevărat.

De altfel presa a mai semnalat cu mai multe luni în urmă fel de fel de nereguli sau situaţii care presupun cel puţin conflicte de interese ale unor angajaţi ai Autorităţii.

Astfel de sesizări nu au surprins actuala conducere a ASF.

Lumea trebuie să ştie că, în privinţa multor dintre aceste subiecte, chiar Preşedintele Autorităţii Nicu Marcu a dispus încă de la începutul mandatului său o analiză riguroasă internă, şi tot Preşedintele Nicu Marcu a semnalat şi solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activităţilor ASF astfel încât dacă şi unde se constată încălcarea legii, cei vinovaţi să suporte consecinţele legale fireşti.

Menţionez că Autoritatea traversează acum un proces amplu de restructurare şi de îmbunătăţire a activităţii ei.

Hotărârea luată de Preşedinte este să se facă repede lumină cu privire la procedurile de lucru în reglementare, supraveghere şi control în toate cele trei sectoare.

Există indicii şi suspiciuni cu privire la practici incorecte, iar dacă concluziile analizelor interne solicitate în Consiliu de către Presedintele Autorităţii vor conduce către demonstrarea unor vinovăţii, atunci Preşedintele va dispune măsuri drastice de intrare în legalitate şi de penalizare a celor găsiţi vinovati".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Operatiune de albire a imaginii conducerii ASF, dupa ce un salariat al institutiei a formulat denunt la DNA privind ascunderea sub preș a problemelor de pe piata asigurărilor. Acum sunt anchetati salariatii. Foarte bine, sa ii dea in primire pe sefii lor care le-au impus ce sa faca, intr-un caz sau in altul.

    Nicu Marcu a formulat denunt la DIICOT ?! Mai sa fie, salariatii sunt grup infractional? Sau mai degraba era deja ceva in lucru la DIICOT si Nicu Marcu da acum vina pe acarul Păun? Ca Leonard Badea, Gradinescu, Dascalu si Copariu, nici usturoi nu au mancat etc. Vai de capul vostru, ati ajuns mai rau ca ANAF unde macar exista o trasabilitate a actului administrativ.  

    In ASF există un procentaj de oameni bine pregătiți profesional care tin in spate sleahta de pilangii. Ar trebui să existe mai mulți oameni curajosi care sa spuna adevarul.

    1. Ce curaj anonimule cind toti stau drepti la primirea salariului si daca nu ajunge alea 5000 de euroi mai si cite un blat sau doi.

      ,,A Se Freca bine cu albitor DNA si altele asociate" toti si toate din institutia asta 

      toata lumea atie ca nu ajungi in ASF decat daca ai un spate hiper-solid

      nu am vazut anunturi pe bestjobs sau ejobs cu locuri de munca acolo  

      si chiar daca as fi vazut... ma indoiesc ca s-ar fi aplicat eficienta si celeritatea dintr-o companie privata!  

       

      Examene de angajare, bibliografii, etc... nu ca in privat - mergi , sunteti ok unul cu altul - angajator cu angajat, ok , incepeti colaborarea!  

      Eh...toate astea (examene de angajare, bibliografii teste, etc) ascund multi pasi de angajare si multe controale care sa permrita exact vicierea actului de angajare - ca sa fie bagati pilosii !  

      Nu am incredere in ASF (si de altfel in nici o institutie publica din Romania).  

      Am un CV de ASF sau BNR si o experienta profesionala cu adevarat hardcore, zdrobitoare.

      De ce oare nu m-am dus niciodata acolo (ASF, BNR, etc) sa ma angajez? ... Pentru ca poate stiu ce marasm si ce mlastini exista?  

    Mihaela, fata mare, pleaca de la Reglementare cu coada-ntre picioare ?

    Nu se poate mai fratioare ! 

    Aia din fundal au pierdut degetele de pe tambal ?? 

    Ei, dracie, inc-o mare grozavie, 

    O sa fie....sau va sa vina ? 

    A batut ziaru Bursa tare-n ei..., a lipit afise mari, fara temei....zis-a Marcu ! Ooopa,...iat-acuma si-a ,,reglat tiru'' usurel mai bine si a nimerit !  

    A tras tare cu arcu' si-a cazut reglementata !!! Ac de cojocul ei are DIICOT sau DNA, nu stiu, vom vedea. 

    Avertisment sadea si altora din asefeaua asta de catifea.  

    ASF a intrat in ridicol absolut. Cine ce a viciat , nu ar fi bine sa știm și noi? Știrile astea apar ca și când ar fi vorba de un viciu la cântar in piața Obor nu de ditamai fraudele care o da omoare toate cele 3 piețe !

    Un exercițiu de imagine care ascunde fraude , nu vad nicăieri pe site-ul ASF ului cine sunt noii directori și explicații pentru înlocuirea vechilor. O fumigena care sa omoare vigilenta investitorilor. Nicio grija ASF veghează ca hoție sa meargă unsa.

    cat de jos a ajuns ASF datorita increngaturilor politice! ...

    dupa cum merg treburile ...ASF nu ar putea supraveghea nici macar piata Rahova sau Obor ...ce sa mai vorbim de piete de capital, pensii private sau asigurari. 

    uite unde duce politizarea unei institutii ... la groapa de gunoi ASF-Glina!  

    SI ganditi-va! ASF e pentru pensii private, asigurari si piete de capital ceea ce e BNR pentru banci!  

    E institutie vitala, de prima mana...  

    Foarte trist! Si se mai mira lumea cum merge bursa si pe ce strat subtire de lichiditate se zbate.

    Reglementatorul o arde aiurea, managerii BVB nu prea au avut viziune sa educe publicul larg si sa deschida apetitul pentru participare in piata de capital si intre timp ... bursa romaneasca executa loopinguri cu lichiditatea zilnica a unui mall mai dezvoltat in timpurile sale bune!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb