Daniel Băluţă cere CGMB să nu pună "în pericol' investiţiile din Sectorul 4

S.B.
Miscellanea / 22 martie 2021

Daniel Băluţă cere CGMB să nu pună "în pericol' investiţiile din Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să nu pună "în pericol" investiţiile din sector şi să nu dea curs demersurilor USR PLUS prin care Consiliul Local Sector 4 ar rămâne fără dreptul de administrare a mai multor artere din Capitală, informează Agerpres.

"Solicit public Consiliului General al Municipiului Bucureşti să nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS şi să nu pună în pericol investiţiile publice ale Sectorului 4. Noi am demonstrat că se poate să îmbunătăţim traiul de zi cu zi al oamenilor, să le oferim speranţă că putem să avem o viaţă mai bună gospodărindu-ne singuri. Dacă un asemenea demers ar fi acceptat, fiecare an în care aceste artere nu ar mai fi în administrarea noastră ar însemna ani pierduţi ce vor aduce cu sine doar degradare, nicidecum evoluţie", a declarat Daniel Băluţă, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit edilului, derularea investiţiilor publice ale Sectorului 4, în special cele privind infrastructura rutieră, ar putea fi stopate în perioada următoare, "dacă grupurile politice din cadrul CGMB nu vor fi responsabile şi vor pune pe primul plan ambiţiile politice, în detrimentul unei vieţi mai uşoare pentru cetăţeni".

"Din 2017, mai multe bulevarde de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 4 au trecut din administrarea CGMB în cea a Primăriei Sectorului 4, astfel că aceste artere au fost lărgite de la două la patru benzi de circulaţie şi modernizate. Suprafaţa spaţiilor verzi a fost sporită pentru un mediu mai sănătos, iar ca urmare a refacerii tramei stradale, numărul de parcări a crescut considerabil", precizează comunicatul citat. De asemenea, autoritatea locală menţionează "pieţele nou construite, şcolile, grădiniţele şi blocurile de locuinţe puse în siguranţă", precum şi "construcţia unui spital şi a unei unităţi de primiri-urgenţe".

"În mod evident, nu există motivaţie reală pentru un astfel de demers, alta decât lupta politică în detrimentul cetăţenilor, iar în aceste condiţii, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, face un apel public la responsabilitate din partea tuturor grupurilor politice ce compun Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Aceasta mai ales în condiţiile în care proiecţia de buget a Primăriei Capitalei arată cât se poate de clar că la nivelul Bucureştiului nu există sumele necesare administrării bulevardelor ce ar putea ieşi din administrarea sectorului 4", se mai arată în comunicat.

Consilierul municipal Valentin Necula a depus, în numele grupului de consilieri USR PLUS, proiectul de hotărâre prin care Consiliului Local Sector 4 i se retrage dreptul de administrare a mai multor artere din Capitală.

Conform unui comunicat al USR PLUS, iniţiativa este necesară "ca urmare a constatării nerespectării" prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat către administraţia locală din Sectorul 4.

"În 2020 a fost iniţiat de către primarul Sectorului 4 şi adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiţii pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017 însă, atunci când a încredinţat dreptul de administrare a acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar şi scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje. Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunităţii, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiţii care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să iniţiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept. Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura Bucureşti, grupul consilierilor generali USR PLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiţii şi considerăm că în viziunea administraţiei Băluţă este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atât timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă", a declarat consilierul general Valentin Necula, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Pai normal ca cere, ca el a muncit 4 ani sa dezvolte si sa modernizeze sectorul. L-a votat lumea masiv si acum vin niste ametiti ca sa nu mai faca nimic. Ei au ingenuncheat economia in ultimul an fiind la guvernare si ii impiedica si pe altii sa faca la fel. Sper sa reuseasca Baluta sa ii puna la punct.

    1. Sper sa nu reuseasca si cineva sa opreasca acest specimen rar

    Ce merite au acesti consilieri? Ce proiecte marete au facut ei in ultimii ani? Zero barat. Sa il lase pe primar sa isi duca mandatul ca si pana acum. A reabilitat blocuri, scoli, spitale, face metrou.

    1. S 4 este dator la Banci pe termen de 30 ani de acest Baluta

    Celia,Maria acelasi forumist.

    Baluta il doar in cot de oameni, dar are niscavai interese imobiliare in sector. Atat! 

    1. Observatiile sunt corecte.

    Acest Baluta nu mai are unde să mai puna niste garduri si borduri si a gasit solutia să construiasca pasarele cu ele. Să vedeti acu minuni pe marile bulevarde!

    Linia aia de tramvai n-ar reabilita-o...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb