DANIEL CADARIU, MINISTRUL ANTREPRENORIATULUI ŞI TURISMULUI: "Obiectivul ţării trebuie să fie depăşirea cifrelor din 2019 în ceea ce priveşte turismul"

M.C.
Politică / 11 ianuarie 2023

"Obiectivul ţării trebuie să fie depăşirea cifrelor din 2019 în ceea ce priveşte turismul"

Obiectivul României trebuie să fie depăşirea cifrelor din 2019 în ceea ce priveşte turismul, iar un indicator interesant trebuie să rămână creşterea numărului de nopţi pe care un turist le petrece într-o destinaţie, a scris ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, astăzi, pe pagina sa de Facebook, relatează Agerpres.

"O soluţie o oferă ministerul şi felicit echipa pe care o coordonez pentru că a reuşit ca de la 1 ianuarie 2023 să dea drumul la programul pentru susţinerea agenţiilor de turism în demersurile de atragere a turiştilor străini. Un proiect aşteptat de 30 de ani. Suntem încă departe de 10% din PIB, ca industrie, dar avem spaţiu în care să creştem. Nu ducem lipsă de provocări, mai ales că schimbările climatice au avut un cuvânt greu de spus iarna asta, iar domeniile schiabile din toate statele europene au avut de suferit", a menţionat Cadariu.

Potrivit acestuia, MAT, prin modificarea de anul trecut a cadrului normativ privind investiţiile în turism, aşteaptă până la data de 1 august solicitări din partea unităţilor administrativ teritoriale pentru finanţarea domeniilor schiabile şi a infrastructurii din turismului balnear şi balneoclimatic.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a mai precizat că priveşte cu mult optimism cifrele pe care Institutul Naţional de Statistică le-a publicat la început de an cu privire la situaţia turismului românesc în primele 11 luni din 2022.

"România a găzduit aproape 10,5 milioane de turişti, turişti care au ales că stea în medie 2,2 zile fie că au fost români sau străini. Sunt cifre reale, care ne confirmă o creştere cu 20,63% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021 şi faptul că mai avem doar 15,61% de recuperat faţă de anul 2019, considerat de industrie ca fiind cel mai bun an al turismului nostru", a adăugat ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb