Guvernul va promova în statele europene, inclusiv în Germania, "mult mai activ" politicile şi oportunităţile privind investiţiile străine în România, a declarat, astăzi, viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, în timpul unei întâlniri cu E.S. domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul R.F. Germania la Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă, Daniel Chiţoiu, Viceprim-ministru, Ministrul Finanţelor Publice s-a întâlnit, astăzi, cu E.S. domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul R.F. Germania la Bucureşti.
În cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relaţiilor economice bilaterale dintre România şi Germania şi au evaluat potenţialul şi oportunităţile de dezvoltare a acestora.
Viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu a subliniat interesul Ministerului de Finanţe şi al Guvernului de a promova şi a menţine o legislaţie favorabilă investiţiilor străine şi româneşti, într-un cadru economic stabil şi predictibil.
Conform sursei citate, ambasadorul Germaniei a apreciat stabilitatea macroeconomică şi creşterea economică înregistrate de ţara noastră, dar şi faptul că balanţa comercială dintre cele două state s-a echilibrat. Aceste argumente au fost prezentate de către domnia sa şi firmelor germane care ar dori să vină să investească în România. În plus, E.S. domnul Werner Hans Lauk a subliniat că schemele de ajutor de stat sunt apreciate de către firmele germane, ele reprezentând un stimulent important pentru mediul de afaceri românesc.
"Viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu a precizat că Guvernul va promova în statele europene, inclusiv în Germania, mult mai activ politicile şi oportunităţile privind investiţiile străine în România", se spune în comunicat.
În cadrul discuţiilor, ministrul a evidenţiat că îmbunătăţirea colaborării dintre mediile de afaceri străine şi autorităţi, inclusiv în etapa de elaborare sau de modificare a unor acte normative de interes pentru investitorii străini, este esenţială pentru a menţine un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului de afaceri, arată sursa citată.
"Au mai fost abordate şi aspecte legate de angajamentele asumate de România în relaţia cu instituţiile financiare internaţionale, precum şi perspective legate de politicile economice şi fiscale. Un alt subiect pe agenda discuţiilor a fost reorganizarea ANAF, lupta împotriva evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare, cele două obiective de mandat asumate de către Ministerul Finanţelor Publice", se mai arată în comunicat.