DANIEL ZAMFIR: "În cazul Hidroelectrica, vorbim despre un interes personal al premierului Florin Cîţu"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 ianuarie 2021

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Afirmaţiile vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor sunt susţinute şi de colegul său de partid, senatorul social-democrat Daniel Zamfir. Domnia sa ne-a spus că măsura pe care doreşte să o ia actuala majoritate politică este una antinaţională şi că în cazul listării unor companii ar fi vorba şi despre interese personale ale membrilor Cabinetului.

"Guvernul doreşte să vândă companiile strategice. Chiar premierul Cîţu a declarat că investitorii străini nu vin să cumpere orice.

Din informaţiile pe care le-am primit, printre companiile care vor fi listate se numără Hidroelectrica, CEC Bank, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, Transgaz, Romgaz, Transelectrica şi Nuclearelectrica. La CEC Bank şi Hidroelectrica, Florin Cîţu a dispus un audit încă de pe vremea când era ministru al Finanţelor Publice. Dincolo de faptul că vorbim despre o politică profund antinaţională, în speţă este vorba şi despre interese personale. De exemplu, în cazul Hidroelectrica, Florin Cîţu a pus ochii pe ea încă de la preluarea portofoliului de ministru al Finanţelor în guvernul Orban în noiembrie 2019. De atunci vrea să vândă această companie. Este clar că actualul premier are o înţelegere cu sistemul financiar-bancar pe care l-a protejat în perioada pandemiei, în ciuda cetăţenilor care, deşi au ratele amânate, sunt nevoiţi să plătească dobândă la dobândă, anulându-se astfel orice ajutor din partea statului. În mod sigur există deja un cumpărător pentru Hidroelectrica", ne-a declarat Daniel Zamfir.

Domnia sa consideră că un astfel de demers în privinţa Hidroelectricii este anormal atât timp cât Cehia îşi protejează în pandemie compania de stat din energie - CEZ - ajutând-o să îşi mărească influenţa pe piaţa europeană a energiei.

"În loc ca Hidroelectrica sau Nuclearelectrica să devină companii puternice pe piaţă, guvernul Cîţu doreşte să le vândă, să le dea altora. În aceste momente grele economice, noi trebuie să ţinem cu dinţii de aceste companii profitabile. Categoric avem nevoie de bani, dar nu în orice condiţii, nu atunci când guvernul decide să vândă companiile cele mai de preţ pe care statul le mai are în patrimoniu", ne-a precizat senatorul social-democrat Daniel Zamfir.

El şi-a exprimat speranţa că, la votarea proiectului de lege în Parlament, senatorii şi deputaţii UDMR nu vor reevalua situaţia, dat fiind faptul că au votat pentru legea 137/2020 prin care se interzice timp de doi ani listarea la bursă a unor pachete de acţiuni de la companiile de stat şi vânzarea unor active.

"Noi ne vom opune în Parlament prin toate mijloacele legale şi constituţionale ca acest proiect de lege iniţiat de guvernul Cîţu să nu treacă de votul Legislativului. Dacă va trece, nu cred că se va pune probleme de constituţionalitate a acestui act normativ, ci mai mult, este vorba despre o problemă de oportunitate a proiectului legislativ. (...) Noi nu putem avea încredere într-un guvern care una spune şi alta face. Un exemplu în acest sens este programul de guvernare, aprobat în Parlament, care are putere de lege şi unde se scrie că alocaţiile pentru copii vor fi mărite cu 20% de la 1 ianuarie şi încă 20% de la 1 septembrie, pentru ca la finalul anului trecut guvernul Cîţu să decidă prin ordonanţă că vor avea loc două majorări, doar de 10% fiecare", ne-a spus Daniel Zamfir.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Ciocu mic !

    Crezi că o să punem botul la toate prostiile debitate de tine deputatule ? Află deputatule că Transgaz,Romgaz,Tranelectrica, Nuclearelectrica sunt listate deja la BVB și sunt companii solide în care acționarul majoritar este statul român ,iar multe persoane fizice(poate chiar și tu) și persoane juridice sunt acționari minoritari! Ți se pare că Nuclearelectrica nu este o " companie puternică în piață" când prețul unei acțiuni SNN era în 2016 sub 6 lei iar acum este 19 lei. Prin prisma rezultatelor financiare din ultimii ani află că sunt companii puternice deja.Mai află că Hidroelectrica nu este în întregime a statului român:20% din activele ei,acum circa 10 ani ,politicieni isteți ca tine le-ați dat gratis Fondului Proprietatea,deci statul român mai controlează 80% din Hidroelectrica.Si crede- mă că nu ar fi rău din contră ar fi benefic dacă s- ar reuși anul acesta să se listeze un pachet minoritar(15%) din acțiunile Hidroelectrica.Si la Aeroporturi București cam aceeași situație,dar tu mai ai multe de aflat și asta ți-o spune un votant care a votat și cu stânga și cu dreapta și care acum se tratează de greață și alergii la tot ce spun și fac politicienii români,indiferent de culoarea și interesele lor politice!

    1. Acest personaj sinistru, doar citește ce ii spune stăpânul. Și stăpânul nu este PSDul sau Ciolacu.

      DZamfir nu e sinistru, e doar demagog patetic. Credeam ca e chiar interesat sa-i ajute pe nefericitzii masiv indatoratzi la banci. Am fost naiv. Oricum, e analfabet economic. Laudabil ca dl. Make vrea sa ofere loc de exprimare tuturor.

      de prea multa inteligenta daca credeti ca are actiuni la bursa! Bine ca ati pus chestiunea in patanteza...

      Statul este, dar daca se vand, nu va mai fi majoritar?

      Capisco? 

    Nu va mai chinuiti domnule! Dovediti ca nici nu stiti si nici nu vreti. Si apoi nici nu aveti cum.

    dle zamfir , dvs , intotdeauna ati fost un naiv , ce pareti ca nu stiti pe ce lume traiti .ce spui dta , asta vedem si noi , problema este ce faceti , in afara de lamentari de genul , uite dle ce fac astia ? pareti niste impotenti , dar in realitate " liderul " dvs de partid este o boratura sinistra si o sluga la toti , si la servicii si la putere si la cine vrea si nu vrea . cautati-va un lider adevarat nu un cadavru viu !

    1. CU TOTII , AVETI PERFECTA DREPTATE !!! A VORBIT SI '''''' CLIPICI '''''', CA SA N-ADOARMA !!! PRIN IDEILE LUI GENIALE , LE-A BAGAT CUTITUL IN SPATE LIBERALILOR , PANA L-A DAT ORBAN , AFARA !!! S-A CUIBARIT APOI , PE LANGA TARICEANU , CARUIA , I-A BAGAT EL , CUTITUL IN SPATE !!! SI-A GASIT APOI , LOCUL LUI POTRIVIT , INTRE COMUNISTII LUI DRAGNEA !!! VEDETI , CE EXPRIMARE CATASTROFICA , ARE : GUVERNUL , DORESTE SA VANDA , COMPANIILE STRATEGICE !!! LASA DE INTELES , CA V-OR FI VANDUTE 100 % , PE 2 LEI - 4 LEI !!! ASTA INTELEGE UN OM , CAND A-L ASCULTA !!! ASTA INSEAMNA , PROPAGANDA COMUNISTA , DE PARTID !!! ANUL TRECUT , S-AU ACUM 2 ANI , TIPA LA TV , CA BANCILE COMERCIALE CAPITALISTE SI TICALOASE , PERCEP O DOBANDA LA CREDITE , DE 10 000 % , 12 000 % , 13 000 % , 14 000 % , PE AN !!! SI MULTA LUME , L-A CREZUT , SI A-L CREDE !!! CU ASEMENEA PETARDE , A FOST ALES SENATOR , S-AU CE NAIBA ESTE !!! NU VA INCHIPUITI ??? CUM SA CEARA BRD -ul , BCR-ul , S-AU BANCA TRANSILVANIA , ASEMENEA DOBANZI ??? DAR , VEDETI CE INSEAMNA GALGARA , IN ROMANIA ??? MULTA LUME AL CREDE !!! ACUM , CA TAICA-SAU , DRAGNEA , E LA RACOARE , S-A MAI RETRAS PUTIN IN UMBRA , CA PAIANJENUL !!! DAR , A-SI ASTEAPTA STAPANUL , SA VINA INAPOI !!! SI PANA ATUNCI , CAND E INTREBAT CEVA , MAI ARUNCA PETARDE !!!

      Bvo

    Nu stiam care era enteresul premierului Citu? Exact, ala de a-l frige pe fratele marelui om politic si finantist de prima mana, ala care are imprumut in moneda elvetiana. Pai cum, domnule, sa plateasca el (ei) in timpul pandemiei? sa li se ANULEZE toate dobanzile din aceasta perioada! Am zis bine, coane Zamfir? Sotia matale trage si ea din toate pozitiunile la Antena 3, ca sa ii sade bine unui post tv: Oana si Daniel, calare pe Citu (adica catel). De unde se vede si infinita dragoste de patrie, sa nu vindem nimic la straini si privati, poate in felul asta pica, dreaq odata, si fondurile de pensii "private" ca nu o sa aiba unde sa mai cumpere actiuni (tot pentru romanasii care asteapta pensia aia privata sa creasca), si sa dam, frate pensii mai mari la oamenii muncii de la orase si sate, infratiti cu intelectualii (numai de stanga), sa dam salarii mai mari la functionarii publici pe spinarea privatilor (mama lor de nenorociti) care, ia uite frate, dau afara angajatii. Pai de ce ii da afara? Ca sa nu mai plateasca salariile oamenilor care lucreaza cu spor la stat, v-ati prins? E u shushanea mare de tot, gandita tot de ala, cum zice, Bill Gates. Parol.

    1. Dacă ai ceva cu D- l Zamfir scrie-i pe fb tot ce dorești,dar aici ești pe lângă articol cu cimentul!

      Erată: cu comentul

    Chiar ca demagogul de zamfir nu merita sa fie ascultat!

    Hidroelectrica nu era sa intre in faliment acum cativa ai de capusata ce a fost? Bine ca era perle energiei Romanesti!

    Intre timp SNN, TGN si SNG merg bine-mersi pe bursa. Care ar fi marea problema daca ar lista si Hidroelectrica? Decat sa investeasca populatia in obligatiuni, poate sa fie incurajata sa investeasca in actiuni Hidroelectrica. 

    Citat de la premier:

    Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari.  

    Privatizare inseamna vanzarea unor actiuni minoritare?

    sunteti cam pe dinafara dle Zamfir.... si nu e prima data cand va dati in stamba cu stiri false. 

    1. Unde sunt cele 30 de miliarde imprumutate de Florin Catzu ?Sunt bagate in sistemul bancar ,stie Catzu de ce!Basescu a mai facut si el in 2009 un imprumut de 20 miliarde de euro bani care la fel au disparut fara urmaCu banii platiti ca dobanda (1,8 miliarde de euro) basescu ar fi putut construi cu guvernul sau de imbecili 6 spitale regionale de ce guvernele astea ale dreptei fac imprumuturi masive ca apoi banii sa dispara ?Tot tipa ca istericii ca vai s au marit salariile la bugetari Pai mai sabotorilor ,prin aceasta masura au revenit inapoi in tara mii de medici care acum va trateaza si pe voi bai nemernicilor,iar voi va bateti joc si furati in pandemie ca n codru

      Corect

      PNL PDL iohanisti haitism este numele tau

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb