Daniela Lulache: "Administratorul FP va intra în funcţie la începutul lui mai"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Fondul Proprietatea / 16 decembrie 2008

DANIELA LULACHE: "DIN PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE, SE DESFĂŞOARĂ TOATE OPERAŢIUNILE NECESARE LISTĂRII FONDULUI PROPRIETATEA".

DANIELA LULACHE: "DIN PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE, SE DESFĂŞOARĂ TOATE OPERAŢIUNILE NECESARE LISTĂRII FONDULUI PROPRIETATEA".

Amânarea calendarului de listare îi forţează pe micii acţionari să vândă la preţuri tot mai mici

Administratorul "Fondului Proprietatea" îşi va începe mandatul, după finalizarea procedurilor necesare, cel mai târziu la începutul lunii mai, anul viitor, a anunţat, ieri, Daniela Lulache, directorul general al Fondului, la finele Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor FP.

La începutul lunii august, doamna Lulache preconiza că Fondul va avea un administrator până în decembrie, acest an.

"Procesul de selecţie al administratorului se va finaliza până la sfârşitul lunii februarie, astfel că, până la sfârşitul lunii martie ar trebui să avem avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, după care se va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor. Cel mai târziu, la începutul lunii mai, administratorul Fondului va fi gata să intre efectiv în funcţie", a precizat doamna Lulache.

Fondul Proprietatea, adaptabil la schimbările de Guvern

Daniela Lulache, directorul general al FP a precizat, ieri, că nu există motive de îngrijorare privind soarta Fondului, odată cu schimbarea coloraturii politice a partidelor de la guvernare.

"Nu văd de ce să fim îngrijoraţi referitor la noul Guvern. Cred că Fondul este într-un stadiu în care poate fi adaptat unei noi politici, dar nu pot să iau în considerare declaraţiile unor politicieni privind desfiinţarea lui", a menţionat doamna Lulache.

Acţiunile FP se vând cu discount de 90% din valoarea nominală

Decalarea cu mai mult de cinci luni a datei de selecţie a unui administrator ridică semne de întrebare privind respectarea calendarului iniţial de listare la bursă a Fondului, prevăzută pentru vara anului viitor.

"Din punctul nostru de vedere, se desfăşoară toate operaţiunile necesare listării. Tot ce ţinea de competenţa Fondului a fost aproape finalizat. Am considerat întotdeauna oportun ca listarea să se facă după alegerea unui administrator", a menţionat, ieri, directorul general al Fondului, subliniind că responsabilitatea listării Fondului revine instituţiei care trebuie să se angajeze pentru listare.

Prejudiciaţi de pe urma tărăgănării procesului de listare a Fondului la Bursă sunt acţionarii care îşi vând acţiunile pe care le deţin, sătui de atâta aşteptare. Deţinătorii care vor să renunţe la titlurile lor în această perioadă trebuie să acorde cumpărătorilor discounturi de până la 90% din valoarea nominală. Potrivit unor surse din piaţă, preţul oferit, în acest moment, pentru cumpărarea unei acţiuni FP este de 0,1 lei, în cădere liberă faţă de preţul maxim de 0,6 lei la care se tranzacţionau acţiunile FP în vară.

Cătălin Doică înlocuit în Consiliul de Supraveghere de Flavia Cristina Anastasiu Teodosiu

Acţionarii Fondului Proprietatea l-au revocat, ieri, pe Cătalin Doică din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului. În locul acestuia, a fost numită, la propunerea Ministerului Economiei şi Finanţelor, doamna Flavia Cristina Anastasiu Teodosiu, de profesie avocat.

În cadrul AGA de luni, domnul Doică a prezentat o informare acţionarilor despre întârzierile apărute în selectarea administratorului şi despre calendarul selecţiei care ia în calcul şi o depăşire a termenului prevăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb