ZIARUL BURSA

16 decembrie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Hello my love and my love goodbye!

Motivele retragerii lui Stolojan

MAKEPolitică / 16 decembrie 2008

Nu cred că Stolojan şi Băsescu s-ar fi certat. Cred că Stolojan s-a retras din funcţia de premier desemnat de Băsescu, la semnul lui Băsescu.

Vom mai avea şi pâine după atâta circ?!

Daniel BojinPolitică / 16 decembrie 2008

E un progres în tot circul ăsta...Nu ne mai întoarcem în 1991, cum spuneau unii când au văzut că Stolojan a fost desemnat premier, ci în 1996...când vedem că premier este Boc, primarul.

Euro depăşeşte 3,96 lei

Euro depăşeşte 3,96 lei

Justina Zah, Andreea ArăbaoeiBănci-Asigurări / 16 decembrie 2008

Scena politică de ieri privind schimbarea premierului nu a influenţat piaţa valutară, în ciuda oscilaţiilor foarte mari pe care le-a avut moneda noastră, susţin dealerii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Romtelecom Dolce lansează trei noi canale TV

C.P.Companii / 16 decembrie 2008

Romtelecom Dolce adaugă, începând cu 19 decembrie, noi beneficii la pachetele de bază Variety pentru toţi clienţii existenţi, recompensându-le astfel loialitatea. Oferta este valabilă de asemenea şi pentru noii clienţi.

Windows Live - un nou set integrat de servicii online

C.P.Companii / 16 decembrie 2008

Microsoft a anunţat astăzi lansarea celei mai noi generaţii Windows Live, un set integrat de servicii online prin care oamenii pot păstra legătura, îşi pot împărtăşi experienţele şi comunica noutăţile într-un mod mai simplu şi mai agreabil.

"Laminorul" şi-a oprit producţia

A.G.R.Piaţa de Capital / 16 decembrie 2008

"Laminorul" Brăila şi-a oprit activitatea de producţie, până în luna martie a anului viitor, din cauza crizei mondiale, care afectează indus-tria metalurgică din România.

Mitrea: Nominalizarea lui Boc schimbă profund lucrurile

F.A.Politică / 16 decembrie 2008

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, ieri, la intrarea într-o nouă rundă de negocieri cu democrat-liberalii, că nominalizarea lui Emil Boc pentru funcţia de premier "schimbă profund lucrurile" şi ridică semne de întrebare în privinţa...

Euro, cotat la 4,2146 lei pentru martie 2009

CRISTINA BORZEAPiaţa de Capital / 16 decembrie 2008 /

Pe piaţa Sibex, debutul ultimei săptămânii de tranzacţionare de dinaintea scadenţei decembrie s-a desfăşurat pe fondul scăderilor cotaţiilor futers, context în care participanţii la piaţa derivatelor care au încheiat 6.252 contracte (6.150...

Explicaţia absenteismului

Cătălin AvramescuEditorial / 16 decembrie 2008

Cătălin Avramescu

Au trecut alegerile, avem negocieri, avem (un fel de) Guvern. Ce ne mai lipseşte? Printre altele, să înţelegem ce s-a petrecut. Iar una dintre cele mai importante componente ale votului din 30 Noiembrie este participarea.

Contracte pentru 958 km de autostradă

A.G.R.Companii / 16 decembrie 2008

Ministerul Transporturilor va semna, în 2009, contracte pentru construirea a 958 km de autostradă, după ce anul 2008 a fost dedicat pregătirii studiilor de fezabilitate şi încheierii licitaţiilor pentru desemnarea celor care vor realiza aceste...

Indicele BET s-a depreciat cu 0,86%

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 16 decembrie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,86%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 2.850,72 puncte.

45 de mine închise în 2009

N.I.Companii / 16 decembrie 2008

Un număr de 45 de mine vor intra, în 2009, în programul de execuţie lucrări pentru închidere şi ecologizare a suprafeţelor, mine a căror activitate a încetat deja, a declarat directorul general al Direcţiei Resurse Minerale din cadrul...

"Unita" poate încheia din nou asigurări

JUSTINA ZAHBănci-Asigurări / 16 decembrie 2008 /

Companiei "Unita" i s-a revocat ieri interdicţia de a încheia asigurări, după ce Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis pe 25 noiembrie suspendarea temporară a activităţii deoarece noii acţionari nu solicitaseră avizul CSA pentru...

Furnizorii cer publicarea preţurilor energiei pe anumite intervale orare.

Măsuri pentru creşterea transparenţei pieţei de energie

Alina Toma VerehaCompanii / 16 decembrie 2008 /

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) a propus, în această toamnă, operatorului pieţelor centralizate - OPCOM SA - o serie de măsuri privind asigurarea transparenţei şi managementul informaţiilor.

Fermierii români sunt îngrijoraţi că vor intra în faliment .

Crescătorii de vite pichetează vămile

A.G.R.Companii / 16 decembrie 2008

1.200 de fermieri crescători de vite au primit notificări de la marii procesatori de lapte potrivit cărora că nu le mai este primită producţia, procesatorii utilizând laptele din import.

"Arnos" a înregistrat o creştere de 33% a cifrei de afaceri

A.D.Companii / 16 decembrie 2008 /

Compania Arnos a înregistrat în primele 9 luni ale acestui an o creştere a cifrei de afaceri cu 33%. Creşterea survine ca urmare a preluării producătorului de paste făinoase din Oradea de către Lubella SA Polonia, firmă reprezentată pe piaţa...

Foreign Deficit Correction Has Started

Andreea ArĂboaeiEnglish Section / 16 decembrie 2008

The payment balance deficit for January - October 2008 deepened by 10.9% compared to the corresponding period of 2007, but at a slower pace than in September (14.8%), according to data released by the National Bank of Romania (BNR).

"Electromontaj" estimates 250 million lei turnover

"Electromontaj" estimates 250 million lei turnover

Alina Toma VEREHAEnglish Section / 16 decembrie 2008

The company "Electromontaj" will reach a 250 million lei turnover for 2008, up 50 million lei from last year. Mihai Valeriu, the company"s president, stated on Friday, in Arad, that the gross estimated profit for 2008, is...

Muntele Mic skiers to enjoy a brand new cable car system.

2.5 Mio EUR Investments In Muntele Mic Resort

Eugen Chiosa, TimiŞoaraEnglish Section / 16 decembrie 2008

The administration of the Muntele Mic Winter Resort in Caras Severin County has announced the beginning of the construction of a cable car system to help sustain the ongoing development of the resort.

45 mines to be shut down in 2009

N.I.English Section / 16 decembrie 2008

A number of 45 mines will be closed in 2009, for ecological rehabilitation of their respective areas, mines whose activity has already ceased, stated the General Manager of Mineral Resources Department of the Ministry of Economy and Finance...

"BAE Systems" ar putea închide fabrici

"BAE Systems" ar putea închide fabrici

Alina VasiescuInternaţional / 16 decembrie 2008

"BAE Systems" Plc, cel mai mare contractor din industria europeană a apărării, nu exclude o eventuală închidere a unor fabrici, respectiv unele disponibilizări, ca urmare a amânării unei comenzi din partea statului britanic, în valoare de...

"Electrolux" şi-a abandonat ţinta de profit operaţional.

"Electrolux" reduce 3.000 de locuri de muncă

Alina VasiescuInternaţional / 16 decembrie 2008

"Electrolux" AB, producător suedez de electrocasnice, va disponibiliza peste 3.000 de angajaţi din întreaga lume, din cauza crizei financiare mondiale, care a afectat cererea de aparatură de profil.

Sectorul auto european se redresează

Alina VasiescuInternaţional / 16 decembrie 2008

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce, la finele săptămânii trecute, preşedintele american George W. Bush a sugerat că va găsi o soluţie pentru salvarea constructorilor auto din SUA.

Mai multe ONG-uri împotriva "Dâmboviţa Center"

A.T.Companii / 16 decembrie 2008 /

Mai multe ONG-uri protestează împotriva realizării proiectului imobiliar "Dâmboviţa Center" şi au trimis, în acest sens, o scrisoare primarului Capitalei, Sorin Oprescu, pe care îl somează să nu aprobe investiţia.

Felix Tătaru: Românii aveau nevoie de o criză

A.G.R. Macroeconomie / 16 decembrie 2008 /

Criza financiară este o criză foarte bună pentru români, pentru că s-au câştigat foarte uşor bani cu care nu s-a făcut mare lucru, a afirmat, ieri, preşedintele IAA România, Felix Tătaru, într-un seminar în care s-au dezbătut aspecte ale...

APIA a anulat SIAB 2009

A.D.Companii / 16 decembrie 2008 /

Membrii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) au decis în unanimitate anularea ediţiei din 2009 a Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti - SIAB, se arată, luni, într-un comunicat al Asociaţiei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo