SAPPHIRE Technology lansează o nouă versiune a driver-ului video

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 decembrie 2008

Streaming-ul sporeşte viteza de conversie video pentru utilizatorii SAPPHIRE

Cel mai recent driver deblochează potenţialul unităţilor de procesare stream

SAPPHIRE Technology a anunţat că următoarea versiune a driver-ului video de la AMD - Catalyst 8.12 - va debloca potenţialul tuturor plăcilor grafice SAPPHIRE de generaţie recentă de a folosi unităţile de procesare stream integrate pentru a efectua o mare varietate de sarcini de calcul.

Toate plăcile SAPPHIRE au la bază tehnologia grafică ATI de la AMD, şi noul ATI Stream este un set de tehnologii AMD deschise ce permite sutelor de unităţi paralele de procesare stream de care dispun generaţiile recente de plăci grafice, să ajute la accelerarea aplicaţiilor cu scop general, ajutând un PC să atingă performanţe mult mai mari faţă de cele obţinute numai cu ajutorul unui CPU. De exemplu, recent anunţatele SAPPHIRE HD 4870 şi SAPPHIRE HD 4850 deţin fiecare câte 800 de unităţi de procesare stream rezultând o arhitectură masivă de calcul paralel care acum poate fi folosită în aplicaţii diferite faţă de cele grafice - o tehnică numită şi GPGPU.

Mai multe companii software deja dezvoltă aplicaţii care vor folosi procesarea stream pentru accelerarea procesării de imagini digitale şi soluţii multimedia dar şi a uneltelor folosite în gaming.

Pentru a ilustra puterea acestei tehnologii, o nouă versiune a utilitarului ATI Avivo Video Converter va fi disponibilă în luna Decembrie cu posibilitate de descărcare gratuită. Aceasta va permite utilizatorilor de plăci grafice SAPPHIRE să folosească fişierele video HD în mai multe formate - de exemplu pentru a fi vizualizate pe un PDA sau un player video portabil - de multe ori mai rapid decât era posibil înainte.

Prima versiune ATI Catalyst care suportă această tehnologie este 8.12 - odată instalat, pachetul de drivere activează automat capacitatea de accelerare ATI Stream pentru plăcile grafice SAPPHIRE. Acest lucru va avea ca efect imediat permiterea rulării mult mai rapide a aplicaţiilor compatibile, fără niciun efort suplimentar. Ca de obicei, utilizatorii foarte avansaţi vor avea posibilitatea de personalizare a opţiunilor de instalare pentru ATI Catalyst.

Catalyst 8.12 include îmbunătăţiri semnificative de performanţă şi oferă suport pentru cele mai noi produse SAPPHIRE, inclusiv HD 4850 X2 disponibilă numai de la SAPPHIRE şi recent lansata SAPPHIRE HD 4830.

Pentru a asigura dezvoltarea facilă a aplicaţiilor compatibile ATI Stream capabile să fie rulate pe platformele mai multor vendori, AMD este membru al grupului Khronos, care defineşte standardul OpenCL, şi permite ATI Stream SDK să fie compatibil pe deplin cu OpenCL.

Stream SDK este deschis şi oferit gratuit pentru a permite programatorilor să folosească într-un mod avansat arhitectura hardware AMD, ajutându-i să creeze aplicaţii rapide şi eficiente din punct de vedere energetic pentru o varietate tot mai mare de platforme şi sisteme de operare.

Sapphire Tehology este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă acoperind un market share important în vânzările de plăci grafice destinate platformelor PC. De asemenea plăcile de bază produse sub marca Sapphire beneficiază de noile chipset-uri ATI şi se încadrează ca segment de adresabilitate unui public foarte pretenţios din punct de vedere al performanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb