Cisco lansează tehnologiile şi soluţiile "medianet"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 decembrie 2008

Cisco a lansat recent noile tehnologii şi soluţii "medianet", care vor permite transformarea reţelelor IP în platforme pentru o nouă generaţie de aplicaţii şi servicii video şi rich media. Această nouă clasă de tehnologii este destinată facilitării experienţelor avansate în comunicaţii, colaborare şi divertisment pe baza reţelelor furnizorilor de servicii, ale companiilor şi de domiciliu optimizate pentru comunicaţii video şi conţinut Rich Media, cunoscute sub denumirea de "medianets" ("reţele media").

Comunicaţiile bazate pe date sunt înlocuite cu cele video şi rich media, fapt care solicită arhitecturile reţelelor, atât publice cât şi private, pentru consumatori şi companii. Această transformare a reţelelor către reţele optimizate pentru conţinut rich media stă la baza strategiei Cisco privind comunicaţiile video şi reprezintă impactul în creştere al comunicaţiilor Internet asupra vieţii de zi cu zi a consumatorilor şi a profesioniştilor în egală măsură.

Marthin De Beer, Senior Vice President, Emerging Technologies Group, Cisco, a declarat: "Reţelele Internet şi IP, aşa cum le cunoaştem în prezent, suferă transformări. În viitorul apropiat, 90% din traficul în reţea al consumatorilor va fi video şi Rich Media, iar noile tehnologii şi dispozitive "medianet" vor impulsiona evoluţia nu doar către reţele de tip nou, ci şi către experienţe noi şi intense posibile prin combinarea comunicaţiilor video, Rich Media, de voce şi de date într-o platformă unică de reţea. Deoarece companiile urmăresc reducerea costurilor şi creşterea productivităţii, soluţiile "medianet" vor permite dezvoltarea de noi metode de colaborare şi virtualizare în reţea, cum ar fi, de exemplu, traducerea neîntreruptă în cadrul Cisco TelePresence, eliminând obstacolele comunicaţionale de la locul de muncă."

Tot recent, au fost comunicate şi concluziile privind comunicaţiile video din Prognoza pentru 2007-2012 a Cisco Visual Networking Index (VNI), care furnizează rezultate noi privind diverse tendinţe în comunicaţiile IP pentru utilizatorii individuali şi companii, influenţate în principal de utilizarea pe scară tot mai largă a conectivităţii sociale bazate pe comunicaţii video şi Web 2.0 şi a aplicaţiilor colaborative în reţea:

Conţinutul video profesionist/tradiţional va reprezenta în anul 2012 80% din conţinutul video de pe Internet vizionat pe PC-uri/laptopuri.

În perioada 2008 - 2012, traficul asociat cu livrarea de conţinut video generat de utilizatori se va tripla.

Până în anul 2012 se vor furniza lunar peste 4 miliarde de fluxuri video prin dispozitive set-top box cu capacităţi Internet. (Dispozitivele set-top box cu capacităţi Internet includ dispozitive set-top box IPTV, dispozitive set-top box pentru comunicaţii prin cablu de generaţie următoare, console pentru jocuri şi dispozitive set-top box autonome de la terţi.)

În perioada 2007 - 2008, traficul VoD global practic s-a dublat (a crescut cu un factor de 2,4).

"În prezent, comunicaţiile video reprezintă o forţă transformatoare. Observăm că întreprinderile şi consumatorii folosesc forţa conţinutului video pentru a dezvolta comunicaţiile, divertismentul şi colectarea de informaţii. Cisco prevede o nouă generaţie de experienţe video şi multimedia bazate pe Internet funcţionând pe "medianets", care vor crea oportunităţi noi pentru furnizorii de servicii, furnizorii de conţinut şi companii - şi experienţe complet noi pentru consumatori, " a spus Tony Bates, Senior Vice President and General Manager, Service Provider Business Group, Cisco.

Cisco asigură procesare media bazată pe reţele avansate

Cisco Emerging Technologies Group a anunţat lansarea unei platforme de procesare media pentru companii, care simplifică partajarea live şi la cerere a conţinutului media pe PC-uri, dispozitive mobile şi alte dispozitive digitale cu ecran, prin formatarea neîntreruptă a conţinutului video şi rich media pentru vizualizare pe orice dispozitiv. Pentru a crea o singură dată şi a partaja oriunde, motorul Cisco Media Experience Engine 3000 asigură capabilităţi de convertire a conţinutului media, de postproducţie în timp real, de editare, de formatare şi de distribuire în reţea într-o singură soluţie de reţea care va ajuta companiile să dezvolte comunicaţii vizuale dedicate pentru fa duce la intimitate cu angajaţii şi clienţii.

A&T îmbunătăţeşte AT&T Telepresence cu capabilităţi de conectivitate multipunct între companii ale soluţiei Cisco Telepresence

AT&T Inc. (NYSE:T) a anunţat disponibilitatea conectivităţii multipunct între companii, prin intermediul soluţiei AT&T Telepresence. Soluţia permite companiilor să extindă întâlnirile multipunct Cisco TelePresence dincolo de graniţe, pentru face posibile întruniri cu clienţi, furnizori şi parteneri care utilizează AT&T Business Exchange.

Compania portugheză Sonaecom îmbunătăţeşte experienţa IPTV a consumatorilor

Cisco a anunţat că Sonaecom, SGPS, S.A., firmă portugheză de prestigiu în telecomunicaţii, comunicaţii în bandă largă, furnizare de conţinut media, software şi informaţii de sistem, a ales tehnologia Cisco Visual Quality Experience (VQE) pentru serviciul său de televiziune IP (IPTV) Clix SmarTV. În prezent, Sonaecom oferă servicii de IPTV abonaţilor săi din Portugalia prin intermediul unei reţele ADSL şi preconizează ca, până în anul 2010, să conecteze 1 milion de locuinţe prin intermediul unei reţele de fibră optică de tip FTTH (fiber-to-the-home).

Facilitarea de performanţe video nonstop cu noul router Cisco ASR 9000

La lansarea la mijlocul lunii noiembrie a celui mai puternic router de periferie de reţea din domeniu, Cisco a anunţat că noul router Cisco ASR 9000 încorporează modulul Cisco AVSM (Advanced Video Services Module), o inovaţie importantă care permite fluxuri de mai mulţi terabyte la periferia de agregare şi oferind, în acelaşi timp, capabilităţi de antememorare (caching) de conţinut, de inserare de reclame, de schimbare rapidă a canalelor şi de corectare a erorilor. Modulul Cisco AVSM elimină necesitatea elementelor de reţea autonome pentru furnizare de conţinut şi preia toate caracteristicile de disponibilitate sporită ale routerului, care optimizează punctul de inserare în reţea pentru servicii de conţinut avansate şi mută sursele de conţinut mai aproape de consumator. Schimbarea rapidă a canalelor şi corectarea locală a erorilor pentru trafic video unicast şi multicast asigură că erorile pot fi detectate de oricare STB şi retransmise în câteva milisecunde pentru menţinerea unei experienţe vizuale transparente şi optimizate.

Capabilităţi îmbunătăţite pentru sistemele Cisco TelePresence

Cisco a lansat Cisco TelePresence over Satellite pentru a face posibilă conectarea locaţiilor care nu dispun de conexiuni cablate pentru lăţime de bandă mare. Această capabilitate a fost demonstrată recent în parteneriat cu Verizon şi Wal-Mart prin conectarea militarilor din Afganistan şi Irak cu familiile lor din Statele Unite.

De asemenea, în cadrul comunicatului comun cu AT&T, Cisco a anunţat furnizarea de capabilităţi de conectivitate multipunct între companii şi de criptare sporită pentru toate apelurile Cisco TelePresence precum şi disponibilitatea soluţiei Cisco TelePresence Expert on Demand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb