"Mecanica Ceahlău" vrea să concedieze anul viitor aproape 40% din angajaţii din producţie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2008

"Mecanica Ceahlău" avea în medie 345 de angajaţi permanenţi.

"Mecanica Ceahlău" avea în medie 345 de angajaţi permanenţi.

Acţionarii Mecanica Ceahlău (MECF) au aprobat pentru anul viitor menţinerea a doar 60% din personalul direct productiv, ca urmare a reducerii activităţii, estimând totodată reducerea profitului brut cu mai mult de jumătate în 2009, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat în AGA.

Astfel, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2009 votat în adunarea generală a acţionarilor (AGA) din 12 decembrie, profitul brut al Mecanica Ceahlău s-ar putea diminua la 1,10 milioane lei, pe baza unor venituri totale de 27,34 milioane lei şi a unor costuri de 26,27 milioane lei. Pentru acest an, compania estimase un profit brut de aproape 3 milioane lei.

Totodată, acţionarii producătorului de utilaje agricole au aprobat şi programul de concedieri colective şi restructurare pentru 2009, în sensul menţinerii a circa 58,94% din personalul direct productiv şi în medie a 69,88% din personalul auxiliar.

Potrivit raportului aferent rezultatelor financiare la nouă luni, Mecanica Ceahlău avea în medie 345 de angajaţi permanenţi.

De asemenea, având în vedere reducerea activităţii a fost aprobată şi reducerea indemnizaţiilor membrilor consiliului de administraţie cu 25%.

Compania vrea să ia anul viitor credite de 11,3 milioane lei şi 550.000 dolari, acţionarii aprobând în cadrul adunării generale un plafon de garanţii de 9,43 milioane lei, adică 22,23% din totalul activelor imobilizate din Piatra Neamţ. În acelaşi timp, acţionarii Mecanica Ceahlău au mandatat conducerea să continue operaţiunile de vânzare a unui activ din Piatra Neamţ.

Producătorul de maşini şi utilaje agricole Mecanica Ceahlău (MECF) şi-a conservat profitul în primele nouă luni ale acestui an, la nivelul de 551.300 lei (151.000 euro), foarte apropiat de cel raportat în perioada similară din 2007.

Compania a încheiat primele nouă luni din an cu o cifră de afaceri de 27,37 milioane lei (7,52 milioane euro), cu 14% mai mare decât cea înregistrată în intervalul echivalent de anul trecut, de 24,09 milioane lei.

Mecanica Ceahlău are un capital social de aproape 16 milioane lei, divizat în circa 160 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportări, acţionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,18% din acţiuni, în vreme ce clienţi nerezidenţi ai Citibank deţin 9,66% din capital, iar fondul de investiţii MEI Roemenie En Bulgarije NV are o participaţie de 7,81%. Totodată, casa de brokeraj SSIF Broker Cluj (BRK) deţine mai puţin de 5% din acţiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlău este de aproape 17,6 milioane lei (4,5 milioane euro), aferentă cotaţiei de 0,11 lei/acţiune, stabilită în şedinţa bursieră din 5 decembrie. Titlurile Mecanica Ceahlău se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul MECF.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CONDUCERE DE RAHAT PUNGUTA PSD

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb