Acţionarii "Petrom" discută revizuirea bugetului de investiţii

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2008

Managementul companiei Petrom va solicita acţionarilor, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de astăzi, 16 decembrie, revizuirea bugetului de investiţii pentru 2008, de la 6,125 miliarde lei la 6,41 miliarde lei, potrivit informărilor remise de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Bugetul propus este mai mare cu 285 milioane lei din cauza deprecierii monedei naţionale, în condiţiile în care estimările iniţiale luau în calcul un curs de 3,35 lei/euro.

De asemenea, compania intenţionează să achiziţioneze de la bursă 0,02% din acţiunile proprii, pentru a le distribui gratuit salariaţilor.

Acţiunile ar urma să fie cumpărate la preţuri cuprinse între un minim de 0,1 lei/acţiune şi un maxim de 0,655 lei/acţiune şi vor fi achiziţionate în cel mult 18 luni de la publicarea hotărârii AGA în Monitorul Oficial.

Investiţiile Petrom, incluzând participaţiile companiei, realizate în trimestrul trei din 2008 se ridică la 1,25 miliarde de lei, consemnând o creştere cu 19 la sută comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit datelor publicate de companie.

Raportat la primele nouă luni ale anului trecut, investiţiile consemnate în intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2008 înregistrează o creştere cu 95 la sută, ajungând la 4,64 miliarde de lei.

Investiţiile în domeniul Explorare şi Producţie în România au fost, în primele nouă luni ale lui 2008, de peste două ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2007, în principal ca urmare a achiziţionării activităţii de servicii petroliere a Petromservice, precum şi a intensificării activităţii de foraj şi modernizare a sondelor.

Programul de modernizare a sondelor se află în curs de finalizare până la sfârşitul anului, cu 4.339 de sonde modernizate la sfârşitul lunii septembrie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb