Crescătorii de vite pichetează vămile

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 16 decembrie 2008

Fermierii români sunt îngrijoraţi că vor intra în faliment .

Fermierii români sunt îngrijoraţi că vor intra în faliment .

1.200 de fermieri crescători de vite au primit notificări de la marii procesatori de lapte potrivit cărora că nu le mai este primită producţia, procesatorii utilizând laptele din import. Caraş Costel, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Taurine din România, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că laptele importat de marii procestori nu este de cea mai bună calitate pentru că nu i se cunoaşte zona de provenienţă şi nu este supus controalelor medicale.

Domnia sa susţine: "Laptele importat în special prin Ungaria nu este verificat medico-sanitar el provenind din ferme din ţări membre ale Uniunii Europene unde s-au depistat diferite boli care sunt transmisibile la om. Oricând laptele şi produsele comercializate atât în ţară cât şi în ţări membre UE de aceste companii multinaţionale pot fi infestate".

Potrivit Agerpres, fermierii români sunt îngrijoraţi că vor intra în faliment în condiţiile în care producţia lor de lapte nu mai este achiziţionată de procesatori, aceştia motivând că laptele din import este mult mai ieftin. Crescătorii de vite cer statului să intervină pentru a efectua controale sanitar veterinare la laptele care intră în ţară. Aceste controale se fac, în prezent, direct în curtea procesatorului. Ei mai cer să se ia în calcul subvenţionarea şi sprijinirea fermierilor. În caz contrar, cele peste 1.200.000 de ferme vor intra în faliment şi circa trei milioane de persoane vor avea de suferit.

O primă acţiune de protest a sindicatelor crescătorilor de taurine va avea loc mâine, joi şi vineri, când aceştia vor picheta vămile Nădlac, Vârşant, Pesca şi Borş. În cazul în care fermierii români nu vor găsi un răspuns favorabil din partea autorităţilor din ţara noastră ei s-au decis să informeze Comisarul European pe probleme de agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb