DATE ECONOMICE PESTE AŞTEPTĂRI Euro câştigă teren faţă de valutele majore

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2013

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, raportat la majoritatea valutelor partenerilor comerciali ai uniunii monetare, pe fondul publicării unor informaţii pozitive privind economia acestei regiuni.

Euro a urcat cu 0,1% la ora 10.40, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3239 dolari, după ce, anterior, consemnase un avans de 0,3%, până la 1,3256 dolari - cel mai ridicat curs din 20 iunie până în prezent. Moneda unică a mai pierdut din terenul câştigat faţă de dolar după ce randamentul titlurilor de stat americane cu maturitatea la zece ani a înregistrat cea mai importantă creştere de după 5 iulie. Totodată, limitarea avansului euro a fost determinată de faptul că autorităţile de la Washington au anunţat sporirea vânzărilor de locuinţe noi în SUA.

Tot ieri, euro a crescut cu 0,8% faţă de moneda Japoniei, ajungând la 132,55 yeni.

Conform unor date anunţate ieri, industria prelucrătoare şi sectorul serviciilor din zona euro au înregistrat, în luna iulie, evoluţii peste aşteptări.

Astfel, indicele privind evoluţia sectorului industrial, măsurat de Markit Economics, a crescut la 50,1 puncte luna aceasta, de la 48,8 în iunie. Analiştii preconizau că indicele va atinge 49,1 puncte în iulie. De menţionat că un indice de peste 50 de puncte indică avansul sectorului analizat, iar creşterea din iulie este prima consemnată în ultimii doi ani. Datele pozitive în materie se datorează evoluţiei economiei germane, conform Markit Economics.

Totodată, indicele compozit al industriei prelucrătoare şi sectorului serviciilor, calculat de Markit, a ajuns la 50,4 puncte în iulie, de la 48,7 în iunie. Nivelul este cel mai ridicat din ultimele 18 luni.

Aceste date publicate ieri vin după ce, în ziua precedentă, Comisia Europeană a anunţat, într-o estimare preliminară, că indicele privind încrederea consumatorilor din zona euro a ajuns la -17,4 puncte în iulie, de la -18,8 în iunie. Nivelul atins în luna curentă este cel mai ridicat din august 2011 până în prezent.

Analiştii spun că, în condiţiile date, Europa poate fi aproape de ieşirea din recesiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb