ZIARUL BURSA

25 iulie 2013
Ediţia din 15.08.2024
Niţă, pus la colţ de Comisia Europeană

EXCLUSIVITATE Niţă, pus la colţ de Comisia Europeană

ALINA TOMA VEREHA Companii / 25 iulie 2013

Autorităţile au înţeles, la începutul acestui an, că trebuie să modifice cumva schema de sprijin pentru stimularea producţiei de energie regenerabilă (eoliană, solară, biomasă, hidro). Numai că intenţia bună de a uşura facturile consumatorilor a fost aplicată prost, printr-o ordonanţă de urgenţă care adoptă o salată de măsuri. Investitorii s-au plâns la Comisia Europeană care investighează cazul. Mai mult decât atât, autorităţile noastre nu au notificat Comisia înainte de avizarea măsurilor de modificare a sprijinului acordat energiei curate. Astfel, reducerea facturilor consumatorilor ar putea deveni un vis.

Coabitarea CFR e marfă!

Coabitarea CFR e marfă!

MAKECompanii / 25 iulie 2013

Se înşală cine îşi imaginează că Gruia Stoica ar fi trebuit să poarte 200 de milioane de euro, în buzunarul de la vestă, ca să cumpere din raft CFR Marfă; este absolut normal să nu aibă banii, pentru că astfel de achiziţii se fac, îndeobşte, pe credit sindicalizat.

Cupru Min, din amânare în amânare

Cupru Min, din amânare în amânare

ALEXANDRA CRACIUNCompanii / 25 iulie 2013

Un nou anunţ de intenţie pentru atragerea unor investitori la Cupru Min Roşia Poieni va fi publicat de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în perioada următoare, după ce, la prima strigare, nu s-a prezentat decât o singură companie care a îndeplinit condiţiile, potrivit declaraţiilor directorului de la Abrud, Gheorghe Iordache.

Listarea Romtelecom nu exclude fuziunea cu Cosmote

STATUL VREA SĂ-ŞI VÂNDĂ ACŢIUNILE PE BURSĂ Listarea Romtelecom nu exclude fuziunea cu Cosmote

ANA ZIDARUPiaţa de Capital / 25 iulie 2013

Guvernul a decis, ieri, să vândă, pe Bursa de Valori Bucureşti, pachetul minoritar de acţiuni deţint de stat în compania de telecomunicaţii. Întrebaţi ce se întâmplă, în acest context, cu proiectul fuziunii Romtelecom-Cosmote, reprezentanţii Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI), ne-au răspuns: "Nu excludem această fuziune. Consultanţii care ne vor asista în finalizarea privatizării Romtelecom vor alege cea mai bună soluţie".

Băncile din zona euro au îmbunătăţit condiţiile pentru creditele de consum

ÎN T2 2013, PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ 2007 Băncile din zona euro au îmbunătăţit condiţiile pentru creditele de consum

V.R.Bănci-Asigurări / 25 iulie 2013

Băncile din zona euro au îmbunătăţit, în trimestrul al doilea din 2013, pentru prima dată din 2007, condiţiile pentru acordarea creditelor de consum, însă au înăsprit standardele de creditare pentru companii şi cele privind ipotecile, deşi nu se aşteaptă la revenirea cererii în următoarele luni, conform Băncii Centrale Europene (BCE).

Piaţa noastră de capital, retrogradată de Morgan Stanley

SIMONA ŞERBĂNESCUPiaţa de Capital / 25 iulie 2013

Compania americană de cercetare şi evaluare MSCI (Morgan Stanley Composite Index) a redus calificativul acordat pentru trei dintre principalele caracteristici ale pieţei noastre de capital şi a îmbunătăţit doar unul, conform unui raport furnizat de instituţie.

Preţul cafelei a pierdut 12% anul acesta

Preţul cafelei a pierdut 12% anul acesta

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 25 iulie 2013

Preţul cafelei Arabica a înregistrat un declin de 12% anul acesta, la bursa din SUA, dat fiind excedentul de pe piaţa de profil, iar banca de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. anticipează că, în decurs de 12 luni, cotaţia va atinge 1,30 dolari livra (o livră = aproape 500 de grame).

"Fără macrostabilitate, democraţia ar putea fi afectată"

CONFERINŢĂ "MUGUR ISĂRESCU ŞI INVITAŢII SĂI" - PERSPECTIVA ECONOMIEI ROMÂNEŞTI: "Fără macrostabilitate, democraţia ar putea fi afectată"

Veronica PlăcintescuMacroeconomie / 25 iulie 2013

Direcţiile în care autorităţile ar trebui să se concentreze pentru ca economia ţării noastre să evolueze pozitiv, într-un ritm cât mai susţinut şi durabil, sunt resursele naturale, în special forţa de muncă, susţinerea antreprenorilor, instrumentele de ajustare şi dinamizarea pieţei de capital, au precizat invitaţii guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la a unsprezecea întâlnire anuală cu bancherii şi economiştii, care a avut loc ieri şi care a avut ca temă principală de dezbatere perspectiva economiei autohtone.

Europa League, sursă de puncte şi finanţare

FOTBAL ŞI BANI Europa League, sursă de puncte şi finanţare

D.N.Sport / 25 iulie 2013

Trei formaţii autohtone se vor lupta astăzi pentru calificarea în turul trei preliminar al Europa League. A doua competiţie intercluburi la nivel european poate reprezenta o sursă de finanţare pentru cluburile autohtone angrenate în aceasta (Petrolul Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu şi Astra Giurgiu) dar poate contribui serios şi la zestrea de puncte a ţării noastre în clasamentul coeficienţilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

FMI nu susţine Argentina într-o dispută cu creditorii

ALINA VASIESCUInternaţional / 25 iulie 2013

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că nu este pregătit să susţină Argentina în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite, într-o dispută cu creditorii ţării, care ar putea influenţa dramatic balanţa de putere dintre guverne, pe de o parte,...

Ponta neagă că Hayssam ar fi fost adus din Irak

Politică / 25 iulie 2013

Premierul Victor Ponta neagă că Omar Hayssam ar fi fost adus din Irak şi consideră că Vocea Rusiei, care a informat că Hayssam nu a fost adus din Siria, se potriveşte foarte bine cu preşedintele Traian Băsescu în sensul că "au o fantezie...

Contractele pentru autostrada Lugoj, semnate în august

Contractele pentru autostrada Lugoj, semnate în august

A.C.Companii / 25 iulie 2013 /

Contractele pentru construcţia loturilor 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva, proiecte care însumează peste 70 de kilometri şi au o valoare totală estimată la peste trei miliarde de lei (circa 680 milioane euro), fără TVA, vor fi semnate, cel...

117 şantiere deschise

117 şantiere deschise

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 25 iulie 2013 /

Capitala are, în prezent, 117 şantiere în lucru pentru realizarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a infrastructurii, a anunţat, ieri, edilul Sorin Oprescu.

Ponta: "Înfiinţăm centrele regionale ANAF"

Ponta: "Înfiinţăm centrele regionale ANAF"

C.I.Politică / 25 iulie 2013 /

Guvernul a decis ieri înfiinţarea centrelor regionale ale ANAF, iar restructurarea instituţiei va fi încheiată până la 1 septembrie, a anunţat premierul Victor Ponta, care a adăugat că angajaţii instituţiei trebuie să fie activi la încasat taxe...

REVISTA PRESEI 25.07.2013

Willy HomnerRevista Presei / 25 iulie 2013

Patriarhia a tipărit noua ediţie a Molitfelnicului, un îndrumar pentru preoţi, care vine cu o premieră: rugăciunile pentru autovehicule.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 25.07.2013

V.R.Revista Presei / 25 iulie 2013

FINANCIAL TIMES

Dexia suspendă negocierile cu un investitor din Hong Kong

O afacere importantă pentru Dexia, respectiv vânzarea diviziei sale de administrare a activelor către "GCS Capital" din Hong Kong, pentru 380 milioan euro,...

The cohabitation around CFR is cool!

The cohabitation around CFR is cool!

MAKE (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 25 iulie 2013

Whoever thinks that Gruia Stoica should have been carrying around over 200 million Euros in his pocket, so he can afford to take CFR Marfă off the shelf, is wrong; him not having the money is to be expected, because this kind of acquisition is...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo