ASF a dispus "în premieră" ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iulie 2013

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în premieră, ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare pe piaţa Rasdaq, după ce decizia AGA privind delistarea a fost anulată în instanţă.

Într-o AGA derulată în 2004 la Alimentara, cu majoritate de voturi s-a luat decizia delistării societăţii imobiliare, însă retragerea de la tranzacţionare s-a realizat abia în 2006. Decizia AGA a fost contestată în instanţă de SIF Moldova, care deţine 18,35% din acţiuni.

La momentul retragerii de la tranzacţionare, firma Minerva, controlată indirect de omul de afaceri Aurel Munteanu, deţinea 67% din acţiunile Alimentara.

"Consiliul de Administraţie al Alimentara Cluj are obligaţia să iniţieze şi să finalizeze, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului individual, demersurile necesare privind încheierea unui contract de prestări servicii cu Depozitarul Central, precum şi pentru reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor emise de Alimentara Cluj pe piaţa BVB - secţiunea Rasdaq. Alimentara Cluj are obligaţia să întocmească şi să transmită fără întârziere un raport curent prin care să informeze ASF cu privire la finalizarea obligaţiei menţionate", se arată într-o decizie a ASF.

Autoritatea a luat marţi această decizie având în vedere că hotărârea AGA din 2004 privind delistarea a fost anulată definitiv şi irevocabil şi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit anularea actelor emise de fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care a fost permisă delistarea firmei Alimentara.

"Se confirmă calitatea de emitent de valori mobiliare a Alimentara Cluj, societatea având obligaţia să respecte prevederile Legii 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare şi reglementările emise de CNVM/ASF în aplicarea acesteia", se arată în altă decizie a ASF.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind anularea actelor emise de CNVM a fost luată în noiembrie 2012. Autoritatea de Supraveghere Financiară a preluat la finele lunii aprilie atribuţiile CNVM.

Firma Alimentara a înregistrat anul trecut, potrivit Mediafax, o cifră de afaceri de 2,1 milioane lei, apropiată de cea din 2011, şi un profit care a depăşit cu puţin 1 milion de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. sa speram ca nu e doar o floare si urmeaza primavera.

    excrocilor de la Gala, sinteti pregatiti? 

    1. grupul ăla de Securisti infecti fac ce-i taie capul...felicitări sif2 pt lupta si daruire, iar cnvm si asf mai bine va desfiintati dacă voi stati deoparte si nu faceți nimic pt respectarea legii...nu știu de ce va asumati aceasta revenire la trz...

      Dl Luca sincer are probleme la mansarda, nu știu cum de conduce atâta patrimoniu

    Felicitari SIF2 si dl. Ceocea pentru eforturile deosebite le care le face pentru corectitudine si transparenta pe piata de capital.

    Felicitati pentru colectivul de juristi si ceilalti specialisti care s-au ocupat de aceasta problema.

    De astfel de oameni are nevoie piata de capital pentru a a reusi sa-si regaseasca directia. 

    Se vede ca Coecea este un lider adevarat si si-a format un grup de specialisti de prima mana. Au reusit acolo unde nimeni nu mai credea ca mai exista sperante.

    1. Asta este specialitatea lor...asa au facut si cu litigiile cu AVAS si au reusti sa castige procesele pe care toti le vedeau pierdute.

    Genul acesta de reusite sunt f importante deoarece pot reda speranta si altor prejudiciati ca se pote face dreptate chiar si in Romania. De curand incercam sa motivez un personaj cu bani sa intre in alianta pt achizitia unui pachet de actiuni la o firma listata, ATLK , insa nici nu a vrut sa auda daca nu era vorba de un pachet majoritar. El este majoritar la o firma din constructii si opina ca minoritarii de fapt nici nu conteaza, avea un dispret total pt ce reprezentau actiunile celorlati care nu erau in alianta acceptata de el, cu el.Aici ar trebui sa "umble" ASF daca vrea sa mai avem bursa de actiuni in Romania.Trebuie gasite cai , mijloace prin care publicul sa fie educat cat mai corect despre oportunitatile si riscurile asociate investitiilor in actiuni. Impozitul pe castig la bursa trebuie eliminat macar pe o perioada de cinci ani.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb