Raiffeisen Bank România a atras 225 milioane de lei, prin vânzare de obligaţiuni cu maturitate de trei ani

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2013

Raiffeisen Bank România a atras 225 milioane de lei, prin vânzare de obligaţiuni cu maturitate de trei ani

Raiffeisen Bank România a atras, ieri, 225 milioane lei (51 milioane euro), prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate la trei ani şi cu dobândă fixă de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpără, fiecare, titluri de cel puţin echivalentul în lei a 100.000 de euro

Operaţiunea era estimată să se deruleze în perioada 24 - 30 iulie, însă a existat şi posibilitatea încheierii anticipate.

"Conform prospectului pentru listarea pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor negarantate denominate în lei emise de Raiffeisen Bank (...) emitentul anunţă faptul că îşi exercită dreptul de a majora numărul de obligaţiuni emise în cadrul ofertei realizate în conformitate cu art. 15 (1) para (3) din Regulamentul CNVM 1/2006 până la 22.500 obligaţiuni", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Raiffeisen Capital&Investment, firma de brokeraj care a intermediat plasamentul.

Obligaţiunile au o valoare nominală de 10.000 de lei, iar oferta a fost adresată exclusiv investitorilor care cumpără individual obligaţiuni de cel puţin echivalentul în lei a 100.000 de euro, potrivit prospectului de admitere la tranzacţionare la BVB, aprobat de Autoritatea de Surpaveghere Financiară.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat marţi, cu o zi înaintea plasamentului privat, că a atribuit obligaţiunilor un rating provizoriu (P) Ba1. Ratingul definitiv va fi atribuit după evaluarea completă a documentaţiei emisiunii de obligaţiuni a băncii.

Ratingul provizoriu Ba1 se bazează pe ratingul Ba1 al Raiffeisen Bank pentru depozitele pe termen lung şi nu este constrâns de plafonul A3 al României pentru obligaţiunile în monedă locală.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, la BVB sunt cotate patru emisiuni de obligaţiuni corporarative emise de UniCredit Ţiriac Bank (550 milioane lei), Banca Europeană de Investiţii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei).

Exceptând plasamentul privat derulat de Raiffeisen Bank România miercuri, în acest an pe piaţa locală de capital încă două bănci s-au mai finanţat prin emisiuni de obligaţiuni, respectiv Banca Transilvania (30 milioane euro, în luna mai, adresată doar acţionarilor) şi UniCredit Ţiriac Bank (550 milioane lei, în luna iunie).

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor, potrivit Mediafax. Profitul după taxe obţinut de banca austriacă în România a variat nesemnificativ, de la 31 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut la 30 milioane euro în primul trimestru din acest an. Profitul înainte de taxe a stagnat la 36 milioane euro.Banca are aproximativ 5.400 de angajaţi în România, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb