REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 25.07.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 iulie 2013

FINANCIAL TIMES

Dexia suspendă negocierile cu un investitor din Hong Kong

O afacere importantă pentru Dexia, respectiv vânzarea diviziei sale de administrare a activelor către "GCS Capital" din Hong Kong, pentru 380 milioan euro, a fost eliminată din discuţie ieri, banca franco-belgiană anunţând că a stopat negocierile cu privire la tranzacţie.

RBS analizează integrarea diviziei de investment banking

Royal Bank of Scotland (RBS) se pregăteşte pentru o nouă restructurare radicală, banca britanică deţinută de stat luptând cu provocarea de a găsi un nou director executiv. RBS analizează ideea renunţării la statutul de sine stătător al diviziei de investment banking, urmărind integrarea acesteia în divizia de corporate banking, conform unor surse apropiate instituţiei.

Repsol atacă Chevron pentru investiţia din Argentina

Compania spaniolă Repsol a lansat un atac dur la adresa Chevron din SUA, pe motiv că aceasta din urmă va investi în activele sale expropriate de la YPF Argentina. Repsol consideră că acţiunile producătorului american de ţiţei sunt "scandaloase" şi încalcă "cele mai elementare principii etice".

WALL STREET JOURNAL

Profitul Credit Suisse a crescut cu 33%

Credit Suisse Group AG a raportat creşterea cu 33% a profitului său în trimestrul al doilea, pe fondul reducerii cheltuielilor şi al reducerii operaţiunilor de investment banking. Câştigul net al băncii elveţiene a fost, în cele trei luni încheiate în iunie, de 1,05 miliarde franci, faţă de 788 milioane de franci în perioada dimilară din 2012.

GlaxoSmithKline plăteşte 229 milioane dolari într-un acord cu Justiţia din SUA

GlaxoSmithKline PLC din Marea Britanie a fost de acord să plătească 229 milioane de dolari pentru soluţionarea unui proces în care mai multe state din SUA au acuzat producătorul de medicamente de procedee înşelătoare în marketingul tratamentului Avandia pentru diabet.

Câştig sporit pentru PepsiCo

PepsiCo Inc. şi-a majorat profitul în trimestrul al doilea, chiar dacă pe piaţa din SUA au scăzut livrările de băuturi ale companiei. Profitul net a crescut cu 35%, la 2,01 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

Michelin, afectată de costurile de restructurare

Producătorul francez de anvelope Michelin SA şi-a redus cu 45% profitul în semestrul întâi, din cauza cheltuielilor de restructurare. Profitul net al companiei a ajuns la 507 milioane de euro, de la 915 milioane de euro în anul anterior.

Unilever are vânzări sub aşteptări

Producătorul olandez de bunuri de larg consum Unilever şi-a majorat cu 5% vânzările în trimestrul al doilea, sub aşteptările pieţei, ca urmare a slăbirii cererii din ţările emergente. Analiştii anticipau un avans de 5,5%.

Bankia şi rivalii îşi redresează veniturile

Un trio alcătuit din bănci spaniole, inclusiv instituţia naţionalizată Bankia, au raportat creşteri importante ale câştigurilor lor în semestrul întâi, după rezultatele negative din 2012, generate de pierderile din împrumuturile imobiliare şi recesiunea din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb