Coabitarea CFR e marfă!

MAKE
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 25 iulie 2013

Coabitarea CFR e marfă!

Se înşală cine îşi imaginează că Gruia Stoica ar fi trebuit să poarte 200 de milioane de euro, în buzunarul de la vestă, ca să cumpere din raft CFR Marfă; este absolut normal să nu aibă banii, pentru că astfel de achiziţii se fac, îndeobşte, pe credit sindicalizat.

Ceea ce pare, însă, îndeajuns de curios este că nu reuşeşte să alinieze banii după câştigarea licitaţiei, un fapt care se deduce din aceea că a încercat să mobilizeze "Directorate-General for Competition" al Comisiei Europene ca să anuleze licitaţia, urmărind să nu piardă banii pe care i-a depus drept garanţie.

În acelaşi timp, a încercat să se alieze cu americanii de la OmniTRAX, cei care i-au fost contracandidaţi la cumpărarea CFR Marfă şi care au contestat licitaţia (în cazul unei reuşite, ar rezulta o operaţiune care, în limbaj bursier, ar fi echivalenta unui "front running").

Băsescu joacă ţonţoroiul, răzbunându-se pe toată lumea:

1. Pe Gruia Stoica, pentru că şi-a ales PNL drept vestibul al licitaţiei, pentru ca, în ulterior, să intre în sufrageria PSD;

2. Pe Victor Ponta, ca să nu se derobeze de răspunderea eşecului privatizării CFR, aşa cum se prefigurează că se va sfârşi (la capăt, Ponta va avea două ghiulele - la un picior CFR, la celălalt, Oltchim);

3. Pe Crin Antonescu, amânând numirea lui Ovidiu Silaghi, ca ministru al Transporturilor (în ograda căruia s-ar afla CFR Marfă), redeschizând conotativ cazul procurorului George Bălan (dimpreună cu consilierul său Marcel Sâmpetru şi şeful DGIPI Ilfov, Mihai Vlad, acuzaţi de încercare de şantaj politic, pe baza divulgării de informaţii secretizate).

Încercarea lui Ponta să-i arunce cărbunele încins în mâna lui Băsescu, trimiţând privatizarea CFR Marfă spre avizare la CSAT (unde şef este preşedintele), a fost respinsă printr-o lovitură de "rever" de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt prezidenţial, care a comunicat că în atribuţiile CSAT nu figurează să avizeze contracte de privatizare.

Traian Băsescu pare că urmăreşte, în principal, să anuleze avantajul prezidenţiabilului Victor Ponta (de Crin Antonescu nu se sinchiseşte, de fapt), dar, trebuie să observăm şi că, în realitate, nici măcar nu este prea greu, pentru că Ponta se împleticeşte şi fără să-i pună piedică.

În timpul ăsta, FMI stă cu ochii pe noi, iar preşedintele şi premierul îşi dau la gioale, pe sub bancă, zâmbind frumos la doamna UE, care le-a cerut coabitarea.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. atunci cand pe autobahnul A3 urmatorul titlu facea audiePonta: Mai sunt 500 de zile şi merge pe mare " Daca ar fi avut mai multa aplecare catre limba romana domnul Ponta si-ar fi dat seama deja ca nu poti sa te pui la intrecere cu Chuck Norris, chiar daca te juri ca nu esti Rambo , desi esti perfect convins de contrariu :-)

    Basescu, Ponta, Antonescu, Fenechiu ....Stoica - joaca o cacialma de 2 bani pentru cei saraci cu duhul. Brusc vor sa credem ca le pasa de CFR si o fac in numele si spre binele poporului la fel ca la majoritatea privatizarilor unde in loc sa vedem plus valoare le platim si le vom mai plati multi ani de acum incolo din buzunarul nostru. pe un politician ajuns in functie il intereseaza cum isi poate aduce rudele si apropiatii in functii mai sus si cum poate fura mai subtil de statul cel prost si bogat.

    GFR s-a cladit pe CFR Marfa si cu sprijin politic permanent.Incet, Incet a preluat pe o piata de monopol afacerile mai profitabile ale CFR. CFR pentru GFR reprezinta CONCURENTA. GFR prin politicienii corupti controleaza si CFR. Atatea furturi si gauri acolo si nu se intampla nimic(intocmai ca la Oltchim). Sub presiunea media si a concurentilor la privatizare GFR a urcat pretul cat mai sus sa plece toti competitorii, apoi a obtinut de la premierul ponta si anularea in mare parte a datoriilor dar 200 mil euro tot e mult pe ceva ce consideri ca e tot al tau si il poti mulge in continuare fara sa platesti nimic. Basescu are experienta de la vanzarea flotei si stie ca atunci cand te grabesti si esti sub presiune poti face greseli majore iar CFR a facut multe gauri sub aripa sa protectoare. Ponta a anuntat deja ca GFR va primi banii de garantie inapoi si aici cred ca la luat gura pe dinainte(are experienta de procuror si stie cum se aranjeaza verdictele cand ai toate informatiile pe masa). Vina va fi a guvernului si a presedintiei iar noi toti vom vedea cum se fura la fel din CFR pana va intra in faliment si lichidare. Astfel nimeni nu va mai putea sti cum, cat si de cine sa tot furat de zeci de ani din aceasta companie.  

    Guvernul incearca sa mai acorde 2 luni de zile GFR poate gaseste un interesat de CFR. Deci de fapt GFR incearca sa privatizeze CFR. Statul peste cinci zile daca GFR nu plateste tebuia sa incaseze garantia si sa reia privatizarea. (ca la Oltchim unde premierul are experienta cu alba neagra) 

    Totul este o cacialma ieftina pentru popor si jocuri de culise, corutie, hotie pe bani multi pentru politicieni. 

    P.S.

    Cand pui o garantie si participi la o licitatie cu caiet de sarcini trebuie sa ai aranjat creditul sindicalizat sau alta solutie daca nu dispui de banii necesari ofertei facute. Daca cauti o umbrela libera cand ploua torential e cam greu sa o gasesti si te uzi pana la piele ! 

    1. Nu cred ca-mi trebuie o ora intreaga sa gasesc 200 de milioane pentru CFR.

      Daca nu ii ai in cont sau in seif iti ia mult, mult mai mult decat 1 ora si nu numai timp.

      Dar ce te faci pe urma cu CFR si cu politicenii care iti bat la poarta ! 

      adrian nastase e mic copil pe langa Banditul necolaiciuc, ce a jecmanit chefereul in complicitatea pesedeilor ! Pe de alta parte, Germania investe la greu in innoirea infrastructurii feroviare, iar noi stam cu deshtu in gura... Iar de dat la gioale poate povesteste Make si cum si-au dat cu tigaile in cap fenechiu si cu mazare ,pe portul Constanta (la Bruxelles se stie ca portul C. e principala poarta de intrare a drogurilor chinezesti in Europa) iar noi ne miram de ce nu pupam Schengen-ul... Cum de ce ? Tot Base e de vina !

      ADEVĂRUL DESPRE VÂNZAREA LA FIER VECHI A FLOTEI COMERCIALE A ROMÂNIEI :

      Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, il dorea pe Basescu acuzat pentru a se salva pe sine insusi de acuzatii. Caci, in 1990, in calitate de director general al Directiei Finante, costuri, preturi, eficienta economica si comert interior din cadrul Consiliului de Stat al Planificarii (CSP), Nicolae Vacaroiu a avizat instrainarea primelor nave comerciale, 24 la numar, cu o capacitate de transport de 177.900 tdw. Dintre acestea, sase erau inca functionale.Motivatia lui nea Nicu era ca "in tara noastra, dezmembrarea navelor se efectueaza sporadic, in santierele de constructii navale, utilizand doar unele rezerve de forta de munca si materiale, fara ca aceasta activitate sa fie evidentiata distinct in indicatorii economico-financiari". Asa ca, spre binele tarii, a decis sa scape de ele, vanzandu-le cu 2.000 de lei/tona. Ciudat este ca pana au venit cumparatorii sa le ridice, unele nave au circulat, evident pe cheltuiala statului roman. 

      Prietenia cu Stelios Katounis 

      Multumit de afacerea cu vapoare, dupa ce a ajuns prim-ministru, Vacaroiu a inceput sa lucreze la un proiect gigantic de instrainare a flotei romanesti. In 1993, pe 27 aprilie, Vacaroiu s-a deplasat la Atena pentru a negocia preluarea navelor de care, zicea el, statul roman nu mai avea nevoie. Vacaroiu s-a intalnit, atunci, cu celebrul Stelios Katounis, personaj central in Afacerea Petromin. La scurt timp, pe urmele lui Vacaroiu a luat-o ministrul de atunci al Transporturilor, Paul Teodoru, care a detaliat negocierile sefului sau. Vizita a avut un real succes. Sase luni mai tarziu, in data de 22.10.1993, Petru Serban Mihailescu si-a pus semnatura pentru vanzarea altor opt nave. Afacerea mare insa abia se punea la punct. Au urmat vizitele lui Katounis in Romania, apoi ale lui Mihailescu in Grecia, dupa care grecul a semnat un contract prin care cumpara actiunile Petromin. 

      Un contract dubios 

      Katounis s-a facut ca vireaza in 1995, la recomandarea expresa a lui nea Nicu, 25 de milioane de dolari prin Banca Tiriac, insa Vacaroiu si Mihailescu nu si-au tinut promisiunile pentru ca Basescu deja solicitase in instanta anularea respectivului contract. Katounis, singurul care ar fi putut formula acuzatii, a murit in 2001, dupa ce a mai incercat la Bucuresti, pentru ultima data, sa recupereze ceea ce nu-i apartinea. 

      Desigur, pentru Vacaroiu nu inseamna mare lucru toata aceasta poveste. Nu-si recunoaste nici vanzarile de nave la fier vechi si nici negocierile cu armatorii greci. Ar zice probabil ca nici nu s-a intalnit vreodata cu Katounis, daca aparatul foto nu l-ar fi imortalizat, cu paharul in mana, in 1993, la Atena, langa armatorii greci . 

      CONCLUZIE :  

      Basescu n-a vandut flota !

      Concluzie - flota nu mai exista !

      ADEVĂRUL DESPRE VÂNZAREA LA FIER VECHI A FLOTEI COMERCIALE A ROMÂNIEI : 

      Presedintele Senatului [Nicolae Vacaroiu] il dorea pe Basescu acuzat pentru a se salva pe sine insusi de acuzatii. Caci, in 1990, in calitate de director general al Directiei Finante, costuri, preturi, eficienta economica si comert interior din cadrul Consiliului de Stat al Planificarii (CSP), Nicolae Vacaroiu a avizat instrainarea primelor nave comerciale, 24 la numar, cu o capacitate de transport de 177.900 tdw. Dintre acestea, sase erau inca functionale.Motivatia lui nea Nicu era ca "in tara noastra, dezmembrarea navelor se efectueaza sporadic, in santierele de constructii navale, utilizand doar unele rezerve de forta de munca si materiale, fara ca aceasta activitate sa fie evidentiata distinct in indicatorii economico-financiari". Asa ca, spre binele tarii, a decis sa scape de ele, vanzandu-le cu 2.000 de lei/tona. Ciudat este ca pana au venit cumparatorii sa le ridice, unele nave au circulat, evident pe cheltuiala statului roman. 

      Prietenia cu Stelios Katounis 

      Multumit de afacerea cu vapoare, dupa ce a ajuns prim-ministru, Vacaroiu a inceput sa lucreze la un proiect gigantic de instrainare a flotei romanesti. In 1993, pe 27 aprilie, Vacaroiu s-a deplasat la Atena pentru a negocia preluarea navelor de care, zicea el, statul roman nu mai avea nevoie. Vacaroiu s-a intalnit, atunci, cu celebrul Stelios Katounis, personaj central in Afacerea Petromin. La scurt timp, pe urmele lui Vacaroiu a luat-o ministrul de atunci al Transporturilor, Paul Teodoru, care a detaliat negocierile sefului sau. Vizita a avut un real succes. Sase luni mai tarziu, in data de 22.10.1993, Petru Serban Mihailescu si-a pus semnatura pentru vanzarea altor opt nave. Afacerea mare insa abia se punea la punct. Au urmat vizitele lui Katounis in Romania, apoi ale lui Mihailescu in Grecia, dupa care grecul a semnat un contract prin care cumpara actiunile Petromin. 

      Un contract dubios 

      Katounis s-a facut ca vireaza in 1995, la recomandarea expresa a lui nea Nicu, 25 de milioane de dolari prin Banca Tiriac, insa Vacaroiu si Mihailescu nu si-au tinut promisiunile pentru ca Basescu deja solicitase in instanta anularea respectivului contract. Katounis, singurul care ar fi putut formula acuzatii, a murit in 2001, dupa ce a mai incercat la Bucuresti, pentru ultima data, sa recupereze ceea ce nu-i apartinea. 

      Desigur, pentru Vacaroiu nu inseamna mare lucru toata aceasta poveste. Nu-si recunoaste nici vanzarile de nave la fier vechi si nici negocierile cu armatorii greci. Ar zice probabil ca nici nu s-a intalnit vreodata cu Katounis, daca aparatul foto nu l-ar fi imortalizat, cu paharul in mana, in 1993, la Atena, langa armatorii grec . 

      CONCLUZIE : 

      TRECEŢI PE LISTA DE DEMOLARE A ROMÂNIEI DE CĂTRE CLICA DE TRĂDĂTORI PSD- MAI NOU -USL ŞI FLOTA ROMÂNIEI ... 

      THERAFLU judeca corect cazul dar sa nu creada ca cei saraci cu duhul si poporul (zicea cineva :noi prostimea )vedem exact ce spune elca nu vedem. Si daca vedem ce putem face? Vedem catotul si aici seamana cu afacerea OLTCHIM si nu numai:toate privatizarile s-au facut cu gandul ca suma cu care sa cumparat va fi recuperata prin vanzarea unor active la fier vechi. Credeti ca daca vedem noi prostimea , domnul Ponta nu vede?

    Dl.prim de la Palatul Victoria este vice-presedinte al CSAT nu presedinte. CSAT este condus de catre "sefu" de la Cotroceni.

    1. Citez: " Încercarea lui Ponta să-i arunce cărbunele încins în mâna lui Băsescu, trimiţând privatizarea CFR Marfă spre avizare la CSAT (unde şef este preşedintele)..."

    PUTEM CREDE CA ARE DREPTATE DL. MOLEA, LIDER DE SINDICAT LA CFR, CAND SPUNE : “Mai ceferistilor, voi nu vedeti ca nu e mai e loc de glume. Trebuie blocata calea ferata pana nu reuseste golanul de Fenechiu impreuna cu Micu, Dorobantu si Ghibu sa vanda si traversele…” ASA O FI ? UN LUCRU ESTE SIGUR, SUNT BANI PENTRU SALARIILE DE MII SI MII DE EURO ALE CELOR ENUMERATI MAI SUS , DAR , DIN PACATE , PERFORMANTELE LOR MANAGERIALE SUNT ZERO. DL. PONTA , IN CALITATE DE PRIM MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI SI DE INTERIMAR LA TRANSPORTURI, VA RUGAM SA LUATI MASURI URGENTE , AJUNGE CU MINCIUNA , JAFUL SI AROGANTA DE LA CALEA FERATA !

    Domnule Make,

    Eu nu inteleg, de ce trebuie sa privatizam CFR-ul?!? 

    Sa transfaormam un monopol de stat intr-un mult mai rau, monopol privat? 

    Asa ca, toate aceste balbaieli ale guvernantilor care se incurca in izmene, poate ca sunt, intr-un final si fara intentia lor, benefice pentru Romania.  

    Cine stie, poate ca iese soarele si pe strada noastra si vom avea intelepciunea sa ne alegem niste guvernanti in stare sa faca rentabil un monopol de stat ! 

    Asta e valabil si pentru celelalte privatizari preconizate si balmajite de Ponta.

    Daca vindem tot din casa, dupa aceea de unde mai luam bani?!? 

    1. Iata o intrebare legitima!

      Ar fi interesant ca ziarul Bursa sa faca o analiza a privatizarilor din Romania. Cate din ele s-au dovedit a fi de succes? Ce a castigat statul sau poporul roman in urma lor?

    Desi Eminescu deplangea pasarile care pier prin construirea cailor ferate,Romania a putut prospera economic si cultural,si datorita retelei de cale ferata.

    Faptul ca alti europeni circula cu 300km/h,iar noi cu 60,ca pe vremea bunicului este un indicator elocvent al capacitatii de guvernare postdecembriste.Politicienii romani exceleaza prin lipsa de viziune,si incearca sa ameteasca lumea cu trancaneli penibile. 

    stilul lui basescu baga strambe face rau si arunca vina pe altii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb