DDS Diagnostic are pe stoc 2.400.000 de teste pentru şcoli, pe care le poate livra imediat

G.B
Companii / 6 ianuarie 2022

DDS Diagnostic are pe stoc 2.400.000 de teste pentru şcoli, pe care le poate livra imediat

Ca urmare a solicitărilor venite din partea presei, referitoare la situaţia livrării testelor rapide COVID către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă - IGSU, destinate şcolilor din ţara noastră, compania DDS Diagnostic a transmis astăzi că are în stoc cele 2,4 milioane de teste contractate, încă din data de 4 decembrie, din care 400.000 de teste au fost gata de livrare înainte de 2 decembrie 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, IGSU nu a recepţionat marfa şi a trimis o notificare de rezoluţiune a contractului din cauza întârzierii livrării. Pentru justificarea întârzierii livrării cu 30 de ore, compania DDS Diagnostic a furnizat toate documentele necesare, documente care demonstrează că intrarea în ţară a transportului a fost întârziată din motive imprevizibile, independente de voinţa noastră.

"Astfel, la data de 02.12.2021, am informat IGSU şi am invocat apariţia situaţiei de forţă majoră prevăzută în contract. Apoi Camera de Comerţ şi Industrie a României a emis Avizul privind existenţa cazului de forţă majoră.

Subliniem că întreaga cantitate de teste este pe stoc şi poate fi livrată de îndată, în interesul tuturor părţilor implicate şi mai ales al elevilor, cadrelor didactice şi funcţionării sistemului de sănătate.

Forţa majoră este justificată de contextul apariţiei crizei "Omicron", când lanţul de aprovizionare global/internaţional (care include producţie materie primă/componente, logistică, manipulare, transport logistic etc) a fost supus unor noi restricţii, care nu puteau fi prevăzute la data semnării contractului. Ca urmare, operatorul aerian ne-a anunţat că restul de 2 milioane de teste vor fi livrate cu întârziere de o zi la aterizare în România, fapt care a determinat o întârziere a livrării testelor DDS Diagnostic către IGSU cu 30 de ore. Am făcut tot ce a ţinut de noi pentru a limita efectele forţei majore.

În acest sens, prezentăm şi precizările domnului Mihai Stoica - CEO Cargo SLS, compania care a asigurat logistica şi transportul în acest caz:

"Din cauza situaţiei pandemice globale, toate fluxurile de aprovizionare marfă au fost perturbate grav. Transportul maritim şi feroviar au fost suprasolicitate în ultimele luni. Multe dintre companii au decis transferul mărfurilor pe modul de transport aerian, ceea ce a dus la cel mai mare nivel de încărcare al ultimilor ani.

Odată cu identificarea noii tulpini Covid Omicron - situaţie apărută cu câteva zile înainte de livrare şi care nu putea fi prevăzută, piaţa s-a contractat şi mai tare, măsurile de prevenţie luate de toate ţările au fost înăsprite, aceste măsuri afectând şi mai puternic lanţurile de aprovizionare. Această situaţie globală a impactat şi transportul DDS efectuat de compania Turkish Airlines, una din cele mai renumite companii de transport aerian. De la mărirea numărului de cazuri COVID în rândul echipajelor Turkish, până la aglomerarea aeroporturilor de tranzit şi de destinaţie afectate de cererea foarte mare, toate acestea au dus la întârzierea livrării la timp a produselor companiei DDS Diagnostic. Cu toate eforturile depuse de toţi cei implicaţi în acest transport, s-a reuşit ca impactul să fie minim şi testele să ajungă în Bucureşti cu o întârziere de doar 24 de ore faţă de termenul de livrare avizat iniţial."

"Încă de la începutul pandemiei COVID-19, DDS Diagnostic a susţinut autorităţile în demersul de limitare şi stopare a acesteia. Echipa de cercetători a companiei s-a dedicat continuu în toată această perioadă realizării şi producerii de teste rapide necesare depistării cazurilor pozitive şi anticorpilor. Rezultatele activităţii de cercetare s-au concretizat în producţia testelor rapide de detecţie Antigen, Anticorpi, RT-PCR specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2. Sperăm să putem face aceleaşi lucruri şi în continuare," a declarat Dr. Dana Stan, CEO şi Fondator DDS Diagnostic.

DDS Diagnostic furnizează soluţii pentru laboratoarele medicale prin producţia şi comercializarea de kituri, reactivi şi aparatură pentru diagnosticul in vitro. Obiectivele companiei sunt focusate pe susţinerea economiei autohtone, de aceea o parte semnificativă din produsele noastre sunt fabricate în România, la standarde UE. Compania a susţinut lupta împotriva pandemiei prin toată activitatea sa şi a făcut donaţii de teste şi material sanitar pentru şcoli, universităţi, teatre, evenimente. Este furnizor important pentru lanţurile de retail şi farmacii pe lângă laboratoarele din toată ţara pe toata perioada pandemiei. Ultimul produs lansat de către DDS Diagnostic ca urmare a implicării companiei în limitarea şi stoparea pandemiei a fost kit-ul de testare RT-PCR", menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb