DE ANUL VIITOR, Grupul petrolier "Chevron" începe forajul de gaze neconvenţionale în România

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 28 octombrie 2011

"Sterling Resources" investeşte, alături de alte două companii, până la un miliard de dolari în explorările din Marea Neagră

Grupul petrolier american "Chevron" va începe, anul viitor, forajul în ţara noastră, în căutarea de gaze neconvenţionale, a declarat, ieri, în cadrul unui forum energetic, Thomas Holst, directorul pentru Româ-nia al companiei: "Am început pros-pecţiunile seismice în luna august şi apreciem că vom fora prima sondă în a doua parte a anului 2012".

Reprezentantul "Chevron" a sub-liniat că, alături de ţara noastră, ţări precum Polonia, Franţa, Norvegia, Ucraina şi Suedia au rezerve potenţiale de gaze neconvenţionale.

Potrivit lui Alexandru Pătruţi, preşedintelui Agenţiei Naţionale pntru Resurse Minerale (ANRM), rezervele sigure de gaze naturale ale României ar putea fi completate cu depozite de gaze neconvenţionale.

"Avem o estimare a resurselor naţionale de gaze neconvenţionale, dar cercetările sunt încă la început şi aşteptăm desfăşurarea lucrărilor de explorare care vor începe cu < Chevron >, pentru a vedea în ce măsură pot fi confirmate aceste estimări. O altă companie care caută gaze neconvenţionale în Româ-nia este MOL, din Ungaria, în ves-tul ţării. De asemenea, şi "Sterling", din Canada, şi-a manifestat interesul pentru explorarea de gaze neconvenţionale, într-un perimetru în Oltenia", a afirmat, ieri, domnul Pătruţi.

Tot ieri, reprezentanţii consorţiului alcătuit din companiile "Sterling Resources", "PetroVentures" şi "Gas Plus" au anunţat, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o cu minis-trul economiei Ion Ariton că vor investi între 500 de milioane şi un miliard de dolari, în ţara noastră, în următoarea perioadă. Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru explorările în Marea Neagră, mai precis în zonele Ana şi Doina, care fac parte din perimetrele Pelican şi Midia, concesionate de Statul Român, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii consorţiului au mai precizat că au finalizat toate negocierile şi procedurile cerute de legislaţia româneas-că pentru reluarea explorărilor în perimetrele concesionate din Marea Neagră.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb