DE ASTĂZI, PÂNĂ MAINE Are loc Conferinţa şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din ţară

G.D.
Miscellanea / 26 mai 2022

Are loc Conferinţa şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din ţară

În perioada 26-27 Mai 2022 se desfăşoară la Bucureşti Conferinţa şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din România. Evenimentul, ajuns la ediţia 30, reuneşte peste 150 de participanţi din ţară şi străinătate şi reprezintă cel mai important eveniment din industria aviaţiei civile din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în actualul context geo-politic şi având în vedere pandemia Covid-19, care a afectat grav transportul aerian, Conferinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România urmăreşte identificarea oportunităţilor de cooperare cu factorii de decizie din domeniul aviaţiei civile pentru implementarea unor strategii şi a unor măsuri concrete de sprijin pentru dezvoltarea transportului aerian din România şi a redresării traficului aerian. Totodată, conferinţa are ca scop crearea unui schimb de experienţă, de bune practici şi de cunoştinţe între reprezentanţii aviaţiei civile din România şi din străinătate.

Tema evenimentului din acest an este "Transportul Aerian în Contextul Pandemiei Covid -19", iar lucrările conferinţei sunt conduse de domnul David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj.

"Pandemia Covid-19 a afectat transportul aerian la nivel internaţional, dar sperăm să recuperăm traficul de pasageri într-un timp cât mai scurt. Cel mai probabil, traficul de pasageri va înregistra valorile din 2019, de dinaintea pandemiei, în anul 2024. Deocamdată, din datele pe care le avem în acest moment, traficul de pasageri pe aeroporturile din România reprezintă 75% din traficul înregistrat în 2019. Pe primele 4 luni, în România au fost în total aproximativ 4,9 milioane de pasageri, iar în aceeaşi perioadă a anului 2019 s-au înregistrat 6,5 milioane de pasageri. În contextul reluării traficului de pasageri, atragerea de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii este una din principalele priorităţi pentru aeroporturi. De asemenea, colaborarea cu celelalte instituţii care au atribuţii în aviaţia civilă este extrem de importantă în vederea implementării regulamentelor internaţionale şi naţionale pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite pasagerilor şi pentru creşterea gradului de securitate şi siguranţă pe aeroporturi - a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi directorul general al Aeroportului Cluj.

La ediţia din acest an a Conferinţei A.A.R., participă Ministrul Transporturilor, dl. Sorin Grindeanu, dl. Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, domnul Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, precum şi directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române, dl. Nicolae Stoica, directorul general al ROMATSA, dl. Marius Cojoc, directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei de Frontieră şi ai companiilor aeriene, precum şi specialişti ai companiilor cu activitate în industria aviaţiei civile din ţară şi din străinătate, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb