Compania TAROM introduce, de luna viitoare, noi rute interne, "care să susţină repornirea turismului românesc", arată un comunicat remis Redacţiei. Acesta subliniază că românii din vestul ţării vor putea ajunge pe litoral în mai puţin de o oră.
Rutele noi operate de TAROM vor fi:
• Timişoara - Constanţa - Timişoara
• Oradea - Constanţa - Oradea
• Cluj Napoca - Constanţa - Cluj Napoca
Zborurile vor fi efectuate în condiţii de siguranţă şi vor avea ca destinaţie Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu din Constanţa, de unde turiştii pot ajunge rapid în staţiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunarii.
Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari oraşe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Direcţia Generala Turism, Prefectura Constanţa, Primăria Oradea, Primăria Timişoara şi Primăria Cluj Napoca, împreuna cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulţi dintre români vor alege, în acest an, să îşi petreacă vacanţa de vară în ţară. Conform statisticilor elaborate de asociaţiile de promovare a turismului se preconizează că doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu vor aleage destinaţii externe, mai arată comunicatul citat.
George Barbu, director general TAROM, a menţionat: "Acum că restricţiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea şi facem ce ştim mai bine - conectăm România, intern şi internaţional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură şi rapidă căltoriilor cu maşina sau trenul pe distanţe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanţă, în ţară. Dacă distanţa de la Timişoara pâna pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, acelaşi drum durează doar o oră, în condiţiile de siguranţăa incomparabile. Ştiu că mulţi români aşteptau introducerea acestor rute şi sunt convins că, având această facilitate, mulţi dintre noi vom redescoperi România şi vom contribui la susţinerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile româneşti, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul şi încrederea că împreună putem depaşi perioada grea prin care am trecut".
Zborurile vor fi operate în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea măsurilor de protecţie, astfel încât sa fie eliminat orice risc, mai anunţă sursa citată. Conform acesteia, orarul zborurilor şi tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.
Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a propus autorităţilor planul strategic "Reconectăm România", în contextul pandemiei de Covid 19, arată un comunicat transmis Redacţiei. Acesta subliniază că, din 16 iulie, vor fi lansate zboruri către Constanţa, din Timişoara, Cluj şi Oradea.
Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a anunţat: "Noi am propus un Plan strategic - «Reconectăm România». Este esenţial să avem zboruri care să ne aducă turiştii români şi potenţiali turişti străini către Litoral şi Delta Dunării, dinspre vestul sau nordul sau estul sau centrul României şi care să asigure accesul facil al românilor care locuiesc în sudul sau sud-estul României, de exemplu, către vestul sau nordul Romaniei, pentru vacanţe şi călătorii sau în scop profesional. Am colaborat direct cu Ministerul Transporturilor, pentru a se implica alături de noi şi să susţină conectarea aeriană între destinaţiile preferate de români, pentru a facilita circulaţia turistică internă în această perioadă grea, atât pentru industria HORECA, cât şi pentru transportatorul aerian naţional TAROM. Românii vor avea, astfel, un acces mult mai rapid şi facil la vacanţele şi călătoriile de care au atât de multă nevoie şi care vor susţine turismul naţional şi economia României".
Aşadar, din 16 iulie vor fi introduse zborurile TAROM Timişoara - Constanţa, Cluj - Constanţa, Oradea - Constanţa, în regim de câte două zboruri pe săptămână, respectiv joia şi duminica.
Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania reuneşte Asociaţiile de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Braşov, Prahova, Buzău, Neamţ, Covasna, Bucovina, Sibiu, Oradea, Gorj, Râşnov, Timiş, şi Bucureşti, care funcţionează, în cea mai mare parte, ca organizaţii de management de destinaţie organizate în sistem de parteneriat public - privat, împreună cu operatorii privaţi din turismul local şi autorităţile locale (primării şi consilii judeţene) din destinaţiile pe care le reprezintă.