Deca: Vor fi semnate contractele de finanţare pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ

D.R.
Miscellanea / 24 iulie 2023

Deca: Vor fi semnate contractele de finanţare pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că, miercuri, vor fi semnate contractele de finanţare pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar şi conexe cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT, informează Agerpres.

"Miercuri, 26 iulie, la ora 13,00, va avea loc la Palatul Victoria ceremonia de semnare a unor contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe, cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT. Vorbim de 5.600 de unităţi de învăţământ şi unităţi conexe. Finanţarea este asigurată prin componenta 15 'Educaţie' , investiţiile 9, 11, 13 şi 14 din PNRR. Alocarea financiară a apelului este de peste un miliard de euro. Este o alocare istorică, poate cea mai mare alocare de acest tip în infrastructura şcolară", a afirmat Deca, luni, după şedinţa conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Ea a susţinut că există un angajament "puternic" din partea Guvernului şi al comunităţilor locale pentru oferirea celor mai bune condiţii elevilor pentru anii de învăţământ care urmează. Potrivit ministrului, reforma în Educaţie este dublată de condiţii bune în şcoli.

"Aceste contracte presupun mai multe tipuri de investiţii, după cum urmează: în primul rând, digitalizarea procesului educaţional, astfel încât vom avea laboratoare de informatică dotate în toate şcolile, inclusiv în unităţile de învăţământ pentru învăţământul profesional şi tehnic şi săli de clasă pentru toate nivelurile, preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, dotate cu echipamente IT la standarde moderne. Vorbim şi despre modernizarea infrastructurii şcolare, adică de dotări în sălile de clasă sau pentru activităţi extraşcolare şi sportive, dotarea cu mobilier nou şi vorbim şi despre dotarea cu laboratoare sau cabinete pentru sistemul de educaţie preuniversitar, inclusiv cabinete de asistenţă psiho-pedagogică, logopedie. Şi vorbim, de asemenea, foarte important, despre modernizarea bazei materiale pentru atelierele de practică din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic", a explicat Ligia Deca.

Conform ministrului Educaţiei, vor urma contracte care vizează laboratoarele inteligente de tip smartlab în licee, campusurile de învăţământ dual, achiziţia de microbuze şi serviciile complementare de educaţie timpurie.

"În perioada următoare se vor semna, aşadar, în plus faţă de aceste 5.600 de contracte pentru dotări, încă 4.000 de contracte, toate reprezentând investiţii majore în sistemul şcolar", a transmis Deca.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vremea e bună.Pregătiți de o grevă și o rundă de măriri de salarii.Lets go Deca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb