Declaraţia Eurohold privind speculaţiile despre Raportul de control al EIOPA

G.D.
Bănci-Asigurări / 5 aprilie 2023

Declaraţia Eurohold privind speculaţiile despre Raportul de control al EIOPA

"Cu referire la speculaţiile despre un raport de control al EIOPA asupra Euroins România care a fost scurs pe surse în unele publicaţii, Eurohold Bulgaria AD face următoarele precizări:

Nici Eurohold, nici Euroins Insurance Group sau acţionarii şi reprezentanţii săi nu au primit vreun raport de control oficial sau orice alt document valabil care se referă la capitalul sau poziţia de solvabilitate a Euroins România. Scurgerea unor astfel de informaţii ar putea însemna că o instituţie oficială a încălcat legea.

Deoarece nu am primit un astfel de raport de control, nu cunoaştem care sunt concluziile unui astfel de raport. Asemenea concluzii ar putea viza doar perioade financiare vechi, precum de la 30 septembrie 2022. După cum am menţionat anterior, contractul de reasigurare cu EIG Re acoperă întregul risc aferent portofoliului Euroins România, inclusiv daunele, precum şi eventuala creştere a rezervei şi eventuala diminuare a acoperirii contractelor anterioare de reasigurare care erau valabile anterior celui semnat cu EIG Re.

Încă o dată, subliniem faptul că contractul de reasigurare al Euroins România cu EIG Re a fost valabil în perioada 1 ianuarie - 17 martie 2023. Decizia ASF de a retrage licenţa şi de a iniţia procedura de faliment a Euroins România, luată la 17 martie 2023, a fost exact actul care a reziliat acest contract de reasigurare şi i-a lăsat pe toţi clienţii asiguraţi fără protecţie şi acoperire de asigurare.

În cele din urmă, acţionarii EIG, inclusiv BERD, au înaintat către ASF o propunere concretă care ar salva toate cheltuielile FGA şi ar împiedica piaţa de asigurări din România de haosul care a fost generat. Suntem gata să prezentăm public această propunere când va fi cazul. Am înaintat această propunere şi autorităţii bulgare de reglementare (FSC) şi EIOPA", se arată într-un comunicat al Eurohold.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca sunt dispusi sa achite toate cheltuielile FGA, ASF, de ce nu ar fi de acord cu propunerea acționarilor EIG si BERD? Poate ofera cineva raspuns!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb