Declic a protestat la Colegiul Medicilor pentru excluderea ortopedului Burnei

G.D.
Miscellanea / 24 martie 2023

Declic a protestat la Colegiul Medicilor pentru excluderea ortopedului Burnei

Zeci de membri Declic, împreună cu victime ale actelor de malpraxis, i-au cerut, ieri, preşedintelui Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, şi preşedintei Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, să ia atitudine în cazul chirurgului Burnei şi să îi ridice dreptul de a profesa, conform unui comunicat remis redacţiei. Medicul a făcut experimente pe copii.

În cadrul acţiunii, oamenii au scandat: "Nu mai vrem experimente medicale pe copii!" "Abuzul să se oprească, Burnei să stea acasă!" "Prin inacţiune, sunteţi părtaşi la infracţiune!"

"Nu putem să concepem ca un medic care a distrus atâtea vieţi să se întoarcă netulburat la masa de operaţie. Faptele sale de malpraxis sunt descrise în rapoarte medico-legale şi în concluziile procurorilor. Vom insista pentru ca Burnei să fie oprit.", a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic

Potrivit sursei citate, un actor în costum de măcelar, stropit cu cerneală roşie, l-a întruchipat pe chirurgul Burnei, cercetat pentru omor din culpă şi vătămare corporală, şi nepedepsit de justiţie, după ce faptele s-au prescris.

După acţiune, reprezentanţii Declic, însoţiţi de mamele victimelor şi de o parte dintre victimele lui Burnei, au fost în audienţă la Colegiul Medicilor din România şi la Colegiul Medicilor Bucureşti.

Dacă la Colegiul Medicilor România, preşedintele, Daniel Coriu, şi Secretarul General, Gindrovel Dumitra, au oferit explicaţii parţiale despre procedura interzicerii dreptului de a profesa şi au spus că vor să ceară sprijinul parlamentarilor, pentru un nou proiect de lege a malpraxisului, la Colegiul Medicilor Bucureşti tăcerea a fost singurul răspuns. Directoarea executivă, Luminiţa Popescu, a primit petiţia, dar nu a vrut să declare nimic verbal, susţinând că nu are competenţă, subliniază sursa citată.

Acţiunea Declic vine în contextul în care chirurgul Ghoerghe Burnei a scăpat de pedeapsa justiţiei. El a fost inculpat în dosare pentru omor din culpă şi vătămare corporală care s-au prescris. Iar, începând cu luna aprilie, se poate întoarce la masa de operaţie pentru că interdicţia de a profesa i-a expirat, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb