Decoplast : Ferestrele cu tâmplărie superioară reduc costurile cu 75% la consumul de energie

D.R.
Comunicate de presă / 22 iunie 2023

Decoplast : Ferestrele cu tâmplărie superioară reduc costurile cu 75% la consumul de energie

Utilizarea ferestrelor cu tâmplărie superioară, în detrimentul ferestrelor cu o singură foaie de geam, pot reduce consumul de energie cu până la 75%, informează un comunicat de presă al Decoplast.

Sticla, profilul şi feroneria sunt cele mai importante criterii de luat în considerare când alegem tâmplăria PVC, atât din punct de vedere al durabilităţii, cât şi al eficienţei energetice pe termen lung. Sticla reprezintă aproximativ 80% din suprafaţa tâmplăriei, de aceea are un rol esenţial în izolarea termică şi fonică.

Potrivit Decoplast, în ciuda impactului pandemiei asupra sectorului de tâmplărie PVC, cererea de ferestre a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii 5 ani. Această tendinţă ascendentă s-a observat în special în zona de export pentru segmentul rezidenţial, cu o cerere ridicată pentru locuinţe de tip P+1 şi apartamente. Un factor cheie care stă la baza acestei creşteri este reprezentat de cererea continuă pentru locuinţe noi.

"Sticla constituie aproximativ 80% din suprafaţa totală a tâmplăriei şi are rolul cel mai important în izolarea fonică şi termică. De aceea, atunci când vine vorba despre alegerea unei sticle de calitate, este important să se acorde atenţie criteriilor cum ar fi grosimea, spaţiul dintre foiţele de sticlă, recomandat să fie de 16 mm, şi tipul de baghetă utilizată, fie distanţier warm edge sau baghetă caldă", explică Mirela Ivaşcu, Managing Partner Decoplast.

Profilul PVC reprezintă baza de susţinere a sticlei unei fereastre, de aceea este importantă pentru stabilitatea şi rezistenţa acesteia. Astfel, o fereastră cu un profil solid oferă o durabilitate sporită, mai ales dacă se foloseşte şi o armatură de înaltă calitate. În plus, mai spun specialiştii Decoplast, utilizarea unui profil PVC cu 3 garnituri şi o adâncime de montaj de peste 80 mm contribuie la obţinerea unei eficienţe termice sporite.

Feroneria este, de asmenea, unul dintre elementele de bază ale unei ferestre, iar aceasta face ca toate piesele din ansamblul deschiderii să asigure eficienţă termică şi protecţie antiefracţie. Aşadar o fereastră de calitate trebuie să beneficieze de o feronerie bine proiectată, care să adauge un plus de fiabilitate şi funcţionalitate întregului sistem.

Tâmplăria PVC poate contribui la economisirea şi la reducerea costurilor cu energia. Tocmai de aceea, Decoplast a dezvoltat o gamă de profile de ferestre cu o eficienţă energetică ridicată pentru a asigura o izolaţie termică optimă. Gama de profile Deco Spatio include profile cu cea mai înaltă eficienţă energetică, potrivite pentru ferestre destinate caselor cu un consum de energie redus sau caselor pasive, conform standardului PH (Passivhaus), mai spun specialişti Decoplst. În cazul celor din urmă, necesarul de căldură este asigurat de surse pasive, precum energia generată de ocupanţi, echipamentele tehnice sau radiaţia solară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb