Dedeman a instalat 31 de centrale electrice fotovoltaice cu sprijinul Simtel în ultimii trei ani

N.R.
Piaţa de Capital / 13 iulie 2022

Dedeman a instalat 31 de centrale electrice fotovoltaice cu sprijinul Simtel în ultimii trei ani

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare. Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalaţi doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locaţii, conform unui comunicat emis redacţiei.

"Suntem mândri şi onoraţi de colaborarea cu Dedeman începută în urmă cu mai bine de trei ani. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a susţine compania în drumul către eficientizarea consumului de energie prin construcţia de centrale electrice fotovoltaice şi că putem contribui în continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman. În acelaşi timp, decizia de anul trecut a Pavăl Holding de a veni alături de Simtel în calitate de acţionar, înainte de listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a reprezentat pentru noi o confirmare a încrederii lui Dragoş şi Adrian Pavăl în echipa Simtel şi în potenţialul de dezvoltare al afacerii noastre. Le mulţumim pentru colaborarea de până acum şi privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Potrivit sursei citate, colaborarea dintre Simtel şi Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile a trei magazine Dedeman din Bucureşti - Pallady, Pantelimon şi Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman din toată ţara - Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Blejoi, Braşov, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Lugoj, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timişoara, Turda.

În Bucureşti, în afară de cele trei locaţii menţionate, compania a mai instalat centrale fotovoltaice şi pe acoperişurile magazinelor Dedeman din Băneasa şi Ghencea. În cadrul locaţiei din Băneasa este instalată şi cea mai mare capacitate, de 461,16 KWp, reprezentând 1.229 de panouri fotovoltaice. În ultimele 12 luni, energia totală produsă de centralele fotovoltaice funcţionale de pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman a fost de peste 10.000 MWh, iar emisiile în atmosferă de dioxid de carbon au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone.

Pe lângă instalarea şi punerea în funcţiune a centralelor fotovoltaice, echipa Simtel este, de asemenea, responsabilă de mentenanţa panourilor fotovoltaice. Procesul de mentenanţă presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip realizate în maximum şase ore de la producerea oricărui eveniment şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror altor potenţiale situaţii neplăcute în viitor. În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman şi 45 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice, unde este responsabilă de operarea şi mentenanţa acestora.

"Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre priorităţile organizaţiei noastre. Obiectivele şi valorile comune pe care le împărtăşim cu Simtel Team au reprezentat fundaţia parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani. Le mulţumim pentru sprijin şi dedicare şi pentru faptul că ne sunt alături pe acest drum a cărui destinaţie este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizată de acţiuni concrete şi eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă," a declarat Dragoş Pavăl, Preşedinte Dedeman.

În ceea ce priveşte activitatea curentă, până la finalul anului, cele două companii îşi propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon şi Bacău, precum şi pe acoperişurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina şi Petroşani.

Totodată, Pavăl Holding a înfiinţat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logistice Dedeman din ţară. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu şi lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaţionale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creştere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată şi cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timişoara şi Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate şi mai multe proiecte la nivel naţional.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 160 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb