Compania Dell a vândut în România, în primele şase luni ale anului 2007, 49.695 de calculatoare personale, înregistrând o creştere de 83,2%.
Unităţile vândute în primele şase luni sunt desktop-uri şi laptop-uri , în creştere cu 83,2% faţă de intervalul ianuarie-iunie 2007.
Mihai Guran, director general al Bulgaria & România Dell Emerging Markets (EMEA), a declarat: "Pe segmentul laptop-uri, Dell a vândut în România un număr de 35.151 de unităţi, avansul faţă de primele şase luni ale anului 2007 fiind de 98,5%".
Conform datelor IDC, Dell a vândut în ţara noastră 84.421 laptop-uri, desktop-uri şi servere la nivelul anului 2007, faţă de 40.762 de unităţi cu un an în urmă. Dell a atins o cotă de 22,3% pe piaţa locală a laptop-urilor, poziţionându-se pe prima poziţie în ierarhia de profil, cu 18.091 de unităţi livrate.
Gama de notebook-uri Studio lansată de compania Dell oferă funcţii de bază multiple, precum şi o varietate de opţiuni care asigură un real suport utilizatorilor pasionaţi de artele digitale prin intermediul capabilităţilor de gestionare a fotografiilor şi a directoarelor muzicale, precum şi de creare de conţinut online. Driverele opţionale Blu-ray Disc oferă suport pentru calitatea înaltă a cadrelor în timpul vizionării de materiale video, iar începând cu sfârşitul lunii iulie, laptop-urile vor dispune de conectivitate în bandă largă în reţelele GSM din mai multe ţări. Datorită conectivităţii integrate utilizatorii se pot conecta, fără a mai fi necesar să se afle în apropierea unui hotspot Wi-Fi.
Dell oferă Dell Dock, un organizator de aplicaţii bazat pe sarcini. Dell Dock reprezintă o interfaţă unică deoarece grupează în mod automat toate aplicaţiile software de pe PC în categorii simple, uşor de utilizat, care pot fi accesate în bara de sarcini, asigurând astfel un plus de spaţiu liber pe desktop. Utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să localizeze un program pentru a-l putea deschide prin utilizarea numelui sau a pictogramei asociate de pe afişaj, ci pot deschide programele dorite, introducând sarcina asociată acestora: "email & chat," "securitate," "vizualizare fotografii" şi "redare muzică". Bara de sarcini poate fi personalizată: utilizatorii pot seta localizarea implicită, culoarea de fundal şi culoarea fonturilor şi chiar şi pictogramele reprezentând diversele categorii.
Compania a obţinut, în anul fiscal încheiat la 1 februarie 2008, un profit net de 2,94 miliarde de dolari, în creştere cu 14% comparativ cu anul fiscal anterior, în contextul unui avans de 6% al veniturilor.
Veniturile Dell în perioada menţionată au urcat la 61,13 miliarde de dolari, de la 57,42 miliarde de dolari în anul fiscal 2006-2007.