Demisii în Guvernul de la Londra, ca protest faţă de acţiunile premierului

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2019

Chris Heaton-Harris, secretar de stat în Ministerul Brexitului, a demisionat miercuri seara, în semn de protest faţă de cererea premierului Theresa May privind o nouă amânare a ieşirii Regatului Unit din UE.

Chris Heaton-Harris a declarat în scrisoarea de demisie, publicată pe Twitter: "Am votat în mod constant în Parlament pentru ieşirea din UE la 29 martie (n.r. termenul prevăzut iniţial pentru Brexit). Cred că ar fi trebuit să onorăm rezultatul referendumului din 2016 şi să plecăm la această dată. Pur şi simplu nu pot susţine altă amânare. De câte ori solicităm o amânare, reducem încrederea în sistemul nostru politic".

Chris Heaton-Harris era însărcinat cu pregătirea unui Brexit fără acord ("no deal"). Domnia sa este al doilea membru al Executivului care a demisionat miercuri, după secretarul de stat însărcinat cu Ţara Galilor, Nigel Adams.

Amintim că premierul britanic a anunţat marţi că va mai cere o scurtă amânare a Brexitului, faţă de termenul de 12 aprilie stabilit de Bruxelles în cazul în care Parlamentul de la Londra nu aprobă un acord de ieşire. May urmăreşte astfel să ajungă la un compromis cu opoziţia laburistă, care să îi garanteze o ieşire ordonată a Regatului Unit din UE (cu un acord).

May a subliniat că Marea Britanie va avea nevoie de o nouă extindere a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona (a cărui activare a declanşat procedura de Brexit), dar că aceasta va fi cât mai scurtă cu putinţă, pentru evitarea unei ieşiri fără acord.

Guvernul încearcă să încheie toate pregătirile pentru Brexit până în 22 mai, ca să nu participe la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 26 mai.

Guvernul britanic şi opoziţia labu-ristă au continuat ieri discuţiile din dorinţa de a ajunge la un compromis care să îi permită Londrei să părăsească UE cu un acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb