Depozitarul Central va distribui dividendele pentru "Transelectrica"

R.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 august 2012

Depozitarul Central va distribui dividendele pentru "Transelectrica"

Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice "Transelectrica" va distribui dividendele aferente exerciţiului financiar 2011 prin intermediul Depozitarului Central, potrivit lui Marius Mateescu, Director General al "Transelectrica".

Domnia sa a declarat: "Începând cu dividendele aferente anului 2011, Transelectrica introduce o metodă de plată europeană, care deja beneficiază de aprecierea şi încrederea investitorilor pe alte pieţe de capital, respectiv plata prin transfer bancar direct în conturile participanţilor la sistemul Depozitarului Central. În acest fel, considerăm că venim în întâmpinarea investitorilor şi acţionarilor companiei, aşa cum de altfel am promis şi în timpul road- show-urilor pentru oferta publică secundară derulată în acestă primăvară, şi că le oferim acestora o alternativă rapidă, cu mai puţină birocraţie, de a intra în posesia dividendelor care li se cuvin".

Devenind partener cu o companie din grupul BVB în aceste procese de modernizare şi standardizare, conform uzanţelor şi bunelor practici internaţionale, "Transelectrica" încearcă să crească încrederea inves-titorilor instituţionali naţionali şi internaţionali în companie, a mai adăugat Marius Mateescu.

Distribuirea dividendelor se va face prin transfer bancar direct în contul participanţilor la sistemul RoClear, pentru acei acţionari care au mandatat intermediarii să colecteze dividendele în numele acestora, a explicat Adrian Tănăsoiu, Director General al Depozitarului Central.

Domnia sa a subliniat: "Cea mai recentă facilitate a serviciului naţional de distribuire a dividendelor, plata prin transfer bancar direct în contul participanţilor la sistemul RoClear, tinde să devină soluţia optimă, soluţie la care apelează din ce în ce mai mulţi emitenţi de pe piaţa de capital din România, fiind conformă cu cele mai bune practici de piaţă.

Acest fapt este confirmat şi de CNTEE Transelectrica, unul dintre cei mai importanţi emitenţi autohtoni care, prin utilizarea acestui serviciu, oferă propriilor acţionari o soluţe de plată modernă şi rapidă, similară cu cele oferite comunităţilor financiare din pieţele majore ale Uniunii Europene".

Un rol important pe care Depozitarul Central îl are este acela de a dezvolta şi implementa servicii şi produse moderne cu care să vină constant în întâmpinarea emitenţilor, pentru a răspunde periodic cerinţelor acestora cu privire la diferitele evenimente corporative, este de părere Cristian Agalopol, Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Depozitarului Central.

Potrivit domniei sale, distribuirea dividendelor prin transfer bancar direct în conturile acţionarilor este un produs folosit de aproape 25.000 de emitenţi la BVB.

În conformitate cu decizia Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), din 26 aprilie, "Transelectrica" va plăti, începând cu 20 august, dividendele aferente exerciţiului financiar 2011.

Emitentul va plăti acţionarilor, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central, dividendele aferente anului 2011, începând cu data de 20 august.

Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 1,1 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb