DEPUTAT PSD:  "Autorităţile au obligaţia de a proteja libertatea de exprimare"

Mina Irina
Politică / 4 iulie 2016

Deputatul PSD Florin Pâslaru a declarat astăzi că, în conformitate cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, autorităţile au obligaţia de a proteja libertatea de exprimare ca fiind una dintre premisele unei democraţii funcţionale, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Pâslaru a participat astăzi, la Berlin, la Conferinţa parlamentară privind utilizarea mass-media ca o condiţie esenţială pentru alegerile democratice, în calitatea sa de membru al Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) şi al Delegaţiei Parlamentului României la APCE.

Acesta a subliniat faptul că "exercitarea reală a anumitor libertăţi nu depinde doar de obligaţia statului de a nu interveni, ci poate necesita măsuri de protecţie pozitive".

El a precizat că sunt necesare norme specifice cu privire la informaţiile politice din întreg sectorul audiovizualului, pentru a se garanta un acces echitabil la diverşii concurenţi politici şi la diversele opinii şi puncte de vedere, în special cu ocazia alegerilor şi a referendumurilor, astfel încât cetăţenii să îşi poată forma propriile opinii fără a fi supuşi unei influenţe excesive din partea unei puteri dominante formatoare de opinie.

"Parlamentarul român a reiterat faptul că mass-media joacă un rol fundamental în democraţie, permiţându-le astfel cetăţenilor să-şi exercite dreptul de a fi informaţi, de a verifica şi de a judeca acţiunile şi deciziile factorilor care exercită sau deţin putere sau influenţă, îndeosebi cu ocazia consultărilor electorale. Mass-media poate avea, de asemenea, un rol în stabilirea agendei publice, acţionând prin urmare ca formator de opinie", se arată în comunicat.

El a adăugat că "este regretabil faptul că jurnaliştii şi mass-media din numeroase state membre sunt supuşi presiunilor, violenţei şi hărţuirii, inclusiv în timp ce prezintă demonstraţiile şi evenimentele publice, generând preocupări în rândul organizaţiilor europene şi internaţionale, precum şi în mediul academic şi în societatea civilă", transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb