Deputaţii au respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale faţă de Borbely

Elena Deacu
Anticorupţie / 11 martie 2015

Deputaţii au respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale faţă de Borbely

Actualizare 21:57 PNL: "Deputaţii liberali au votat la vedere în favoarea solicitării"

PNL susţine că deputaţii liberali au votat la vedere în favoarea solicitării adresate în cazul lui Laszlo Borbely şi acuză PSD că ar dori "să reînvie superimunitatea parlamentarilor".

"PSD a confirmat astăzi în Parlament că doreşte să reînvie superimunitatea parlamentarilor prin votul dat împotriva justiţiei în cazul Borbely. PSD dovedeşte astfel că este interesat să compromită total imaginea Parlamentului şi face un joc periculos de intrigi şi minciuni cu democraţia românească. Este de subliniat că PSD a convocat cu acest prilej o serie de miniştri la votul din Camera Deputaţilor pentru a pune în practică o operaţiune de diversiune", se arată într-un comunicat al PNL, transmis miercuri seară.

Potrivit PNL, "parlamentarii PSD au avut un vot «ascuns» tocmai pentru a discredita procedurile judiciare şi pentru a împiedica judecătorii să se pronunţe asupra unui caz de corupţie".

"Deputaţii PNL au votat la vedere în favoarea solicitării adresate în cazul lui Laszlo Borbely, aşa cum s-a angajat partidul în mod public. Fostul ministru şi actualul deputat UDMR ar fi avut şansa să-şi clarifice situaţia în faţa instanţei", se mai arată în comunicat.

Liberalii susţin că este necesar să fie adoptată cât mai rapid propunerea PNL pentru urgentarea şi simplificarea aprobării cererilor venite în Parlament din partea justiţiei "pentru a nu mai putea exista astfel de episoade ce şubrezesc încrederea românilor în instituţiile democratice şi fac rău României".

(E.D.)

---

Actualizare 18:20

Camera Deputaţilor a respins, azi, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, fiind înregistrate 154 de voturi "împotriva" solicitării, 125 "pentru", alte cinci voturi fiind nule, potrivit surselor din presă.

La vot, care a fost secret cu bile, au fost prezenţi 293 de deputaţi.

Dintre aceştia, 125 au votat în favoarea solicitării privind încuviinţarea începerii urmăririi penale, 154 au votat "împotrivă", iar cinci voturi au fost nule.

(A.C.)

-----

Actualizare 13:35

Deputaţii au amânat, azi, pentru după-amiază, dezbaterea raportului Comisiei juridice de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, după discutarea moţiunii simple a PNL, potrivit surselor din presă.

Raportul se afla pe ordinea de zi la punctul 4, dar liderul grupului UDMR Mate Andras Levente a propus amânarea discutării acestui punct până după moţiunea simplă a PNL privind fondurile europene, programată la ora 14:00, fără să prezinte niciun motiv.

Deputaţii au fost de acord cu această propunere, votând-o cu 98 de voturi pentru, unu împotrivă şi două abţineri.

(Alexandru Costea)

-----------

Raportul Comisiei juridice pe cererea DNA cu privire la încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor urmează să fie dezbătut şi votat astăzi de Plenul Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent a decis la începutul săptămânii trecute ca raportul pe cazul Borbely să fie dezbătut şi votat în această săptămână la propunerea liderilor grupurilor parlamentare.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil începerea urmăririi penale în cazul deputatului Laszlo Borbely.

Votul în plen va fi secret cu bile.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut la începutul lunii februarie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul fostului ministru Laszlo Borbely într-un dosar mai vechi. Dosarul acestuia a fost redeschis după ce au apărut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunităţii.

Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb