Deputaţii au respins înfiinţarea comisiei de anchetă privind Fondul de rezervă al Guvernului

Alexandru Costea
Politică / 11 martie 2015

Actualizare 20:06 Pocora: "PSD a făcut scut în jurul premierului Ponta"

Poziţia PSD, manifestată prin votul de astăzi, confirmă faptul că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost folosiţi "drept mită electorală pentru racolarea primarilor", acuză Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al grupului PNL din Camera Deputaţilor, într-un comunicat trimis redacţiei.

"Aceste sume au reprezentat, totodată, şi principala sursă de finanţare a campaniei electorale a lui Victor Ponta, un abuz fără precedent de care actuala Putere se face vinovată. Astăzi, pentru a ascunde aceste excese, PSD a ales să blocheze un demers parlamentar legitim, menit să facă lumină şi să ofere informaţii concrete privind cheltuirea banului public", detaliază Pocora.

PNL consideră că, prin modul de alocare a banilor publici, Guvernul, în frunte cu prim-ministrul, "a comis o gravă discriminare la adresa cetăţenilor, având în vedere că doar cetăţenii din localităţile conduse de primari PSD şi, mai ales, de primarii care au migrat în PSD, au beneficiat de investiţii publice şi de o îmbunătăţire a nivelului de trai".

Totodată, Cristina Pocora se plânge că votul de azi "pune în pericol principiile statului de drept, anulând dreptul de control al Parlamentului asupra activităţii Executivului".

"După ce, până acum, parlamentarii Puterii au făcut zid în jurul aleşilor cu probleme în justiţie, astăzi, aceiaşi deputaţi au trecut la nivelul următor, transformându-se într-un paravan în spatele căruia banii publici devin instrumente de şantaj şi de cumpărare a voturilor românilor", continuă Pocora.

Deputatul conchide, spunând că PNL va continua să monitorizeze Guvernul în legătură cu modul în care distribuie banii din Fondul de Rezervă al Guvernului "şi va semnala mereu în spaţiul public derapajele şi abuzurile premierului Victor Ponta şi ale echipei sale de miniştri, alături de care nu conteneşte să aloce discreţionar resursele financiare ale statului".

(V.B.)

---

Actualizare 19:51

Camera Deputaţilor a respins, astăzi, cu 180 voturi "pentru", 95 "împotrivă" şi 7 "abţineri", înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă propuse de PNL privind utilizarea Fondului de rezervă al Guvernului în 2013 şi 2014, liderul grupului liberal, Ludovic Orban, declarând că votul arată că deputaţii de la putere vor să-i "salveze scaunul" lui Ponta, scriu surse din presă.

"Acest vot arată că nu vă pasă cum sunt cheltuiţi banii publici, ci vă pasă să-i salvaţi scaunul lui Victor Ponta şi a lui Liviu Dragnea", a spus Orban, după vot.

(Valentin Busuioc)

---

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban le-a spus, azi, în plenul Camerei, parlamentarilor că, dacă nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind utilizarea fondului de rezervă al guvernului în 2013 şi 2014, vor deveni "complici sau tăinuitori la abuzuri", transmit surse din presă.

"Viaţa merge înainte şi roata se învârte, dragii mei! Veţi ajunge în opoziţie! Gândiţi-vă că, indiferent dacă suntem în opoziţie sau la putere, avem obligaţia să veghem la modul în care este utilizat banul public!", a mai precizat Orban.

El a susţinut că, în 2014, s-au făcut "alocări discriminatorii şi subiective, cu scopul de a favoriza obţinerea de voturi în campania electorală".

"Dacă nu veţi vota pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, veţi deveni complici sau tăinuitori la abuzurile care s-au făcut la alocarea banilor publici. Nu vom face decât să ne facem părtaşi la risipa banului public din ultimii 25 de ani şi la gravele acte de corupţie, care astăzi se văd în anchetele DNA", a mai spus deputatul Orban.

Deputaţii au în programul de lucru să dea votul final asupra proiectelor de pe ordinea de zi de astăzi, începând cu ora 17:30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb