DEPUTATUL DAN CRISTIAN POPESCU: "Să foloseşti bani de care nu ai nevoie - unul dintre secretele investiţiilor la bursă"

ANCUŢA STANCIU, ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 octombrie 2014

Dan Cristian Popescu: "Nu aş vedea justiţia ca jucător efectiv în campania electorală".

Dan Cristian Popescu: "Nu aş vedea justiţia ca jucător efectiv în campania electorală".

"O investiţie pe Bursă este o investiţie în economia românească, mult mai directă decât prin bănci, astfel că statul ar putea să încurajeze piaţa de capital"

"Cunosc foarte bine procedura de «bail-in», pentru că am devenit şi eu acţionar la Bank of Cyprus"

Deputatul PDL Dan Cristian Popescu este investitor la Bursă, deţinând fondul de investiţii DCP Investiţii, care a avut, la doar un an şi jumătate de la înfiinţare, un randament anualizat de 27%. Domnia sa ne-a vorbit într-un interviu atât despre activitatea din piaţa de capital, cât şi despre politica autohtonă din această perioadă. I se spune "deputatul milionar", întrucât, în declaraţia sa de avere, sunt trecute mai multe proprietăţi (două chiar la Hollywood, SUA), peste 10 milioane de lei în conturi, dar şi bijuterii de peste 200.000 de euro.

Reporter: Cum aţi început să investiţi pe piaţa de capital?

Dan Cristian Popescu: Începusem să cumpăr acţiuni pe bursă cu o lună înainte să cadă Lehman Brothers (n.r. în septembrie 2008), la sfatul unor prieteni brokeri. Am început cu o sumă relativ mică, însă, într-o lună, rămăsesem doar cu jumătate din bani, în condiţiile în care, atunci, căderea a fost mare şi abruptă.

Dar nu m-am descurajat, ci am suplimentat cu 50% suma rămasă şi, din nou, după o lună, activele se înjumătăţiseră. Atunci, m-am gândit că ar fi bine să renunţ la contul discreţionar (n.r. operaţiunile sunt efectuate de către un broker) şi să iau eu deciziile. Am investit, încă o dată, suma pe care o mai aveam în acţiuni şi am reuşit în câteva luni să îmi revin.

Reporter: În ce acţiuni aţi investit?

Dan Cristian Popescu: În cele mai lichide titluri de la BVB. Toate investiţiile mele sunt la BVB. Fondul DCP Investiţii mai tranzactionează şi puţin în Forex.

La 30 iunie, fondul înregistra un randament anual de 27%, situându-se pe locul al doilea în topul randamentelor fondurilor mutuale.

În prezent, fondul are active de aproximativ 5 milioane de lei. Dar banii investiţi de mine efectiv sunt mai puţin din jumătatea acestor 5 milioane. Restul reprezintă creştere organică. În următoarele luni, voi lăsa câţiva prieteni să intre şi ei în fond, cu participaţii foarte mici.

Reporter: De ce aţi fondat fondul DCP Investiţii?

Dan Cristian Popescu: Din motive de ordin fiscal şi birocratic. Atunci când eram investitor persoană fizică, trebuia să întocmesc tot felul de hârtii şi să mă duc personal să stau la cozi la administraţiile financiare, indiferent de valoarea profitului. Astea sunt lucruri care te descurajează dacă vrei să intri pe Bursă.

În varianta de fond de investiţii, chiar dacă ai mici costuri de administrare, de întreţinere a entităţii, măcar scapi de birocraţie.

Reporter: De la ce sumă consideraţi că un investitor ar merita să vă urmeze exemplul?

Dan Cristian Popescu: De la orice sumă de care nu are nevoie. Este unul dintre secretele investiţiilor la bursă - să foloseşti bani de care nu ai nevoie. Astfel, scade presiunea. Nu mai eşti obligat să iei o decizie într-un anumit moment. Piaţa fluctuează, poţi să cumperi jos şi să vinzi sus, dar pentru asta îţi trebuie timp şi răbdare.

Am avut o experienţă, acum doi ani, când cădeau pieţele, am pierdut un miliard (de lei vechi) pe zi, timp de o săptămână. Dar eu am continuat să cumpăr.

Reporter: Ar putea autorităţile să facă ceva ca să înlesnească intrarea pe bursă pentru populaţie?

Dan Cristian Popescu: Bineînţeles. În primul rând, ar putea să stimuleze printr-o taxare mai redusă câştigurile din investiţiile pe bursă. De asemenea, ar putea să reducă birocraţia.

Bursa creşte oricum. Suntem din ce în ce mai racordaţi la pieţele externe, România a început să conteze în regiune, fiind membru în Uniunea Europeană. De asemenea, scăderea randamentelor la depozitele în bănci stimulează investiţiile cu randamente mai mari.

O investiţie pe Bursă este o investiţie în economia românească, mult mai directă decât prin bănci, statul ar trebui să acorde o atenţie mai mare şi să încurajeze piaţa de capital.

Reporter: Mai ales în condiţiile în care Uniunea Europeană pregăteşte procedura de "bail in" (salvarea băncilor cu banii deponenţilor), care a fost aplicată în Cipru.

Dan Cristian Popescu: Cunosc foarte bine ce s-a întâmplat, pentru că am devenit şi eu acţionar la Bank of Cyprus, odată cu declanşarea acestei proceduri. Totuşi, nu cred că autorităţile europene vor decide aplicarea "bail-in" la nivelul Uniunii. Este posibil ca o bancă să dea faliment, este o situaţie la care, teoretic, te poţi aştepta. Atunci, ca deponent, te duci şi iei ce mai găseşti pe acolo, adică acţiunile. Dar nu este indicat să o faci ca politică europeană, pentru că vor avea loc drenaje mari de capital în afara Europei. De aceea, nu cred că o să se întâmple, pentru că dacă ar falimenta mai multe bănci, atunci ar falimenta ţările cu totul.

Reporter: Cum vi se pare nivelul plafonului de garantare a depozitelor - de 100.000 de euro?

Dan Cristian Popescu: Eu aş merge pe modelul american. Acolo, după criză, a fost crescut plafonul la 250.000 de dolari. Dacă vrei să te joci cu politicile macroeconomice, în sensul în care spuneaţi, atunci măcar măreşte plafonul, oferă o relaxare a clasei de mijloc.

Reporter: Unde să îşi ţină banii un român?

Dan Cristian Popescu: Mai degrabă în bursă decât în depozite. Randamentele pot fi, în mod clar, mai mari.

Reporter: Cât timp vă ocupaţi zilnic cu investiţiile pe bursă?

Dan Cristian Popescu: Pentru mine este mai mult un hobby. Mă uit pe telefon, când am timp. Studiez foarte puţin detalii despre companii, nu mă interesează atât de mult ce se întâmplă cu ele. Eu cred că percepţia este post-realitate şi, în consecinţă, mai importantă. Atunci când lucrezi cu banii tăi ai avantajul de a putea lua decizii bazate pe instinct sau pe intuiţie.

Reporter: Aveţi investiţii şi pe pieţele externe?

Dan Cristian Popescu: Deocamdată, nu. Îmi este mai uşor să iau decizii aici, unde urmăresc acţiunile, de mai mult timp. Am mai multe informaţii despre piaţa din România. Dacă citeşti presa, poţi să îţi dai seama cum vor fi influenţate acţiunile de anumite evenimente.

Reporter: În ce consideraţi că ar merita să mai investiţi, în afară de bursă?

Dan Cristian Popescu: În agricultură. Am vrut tot timpul să investesc în teren agricol, dar nu am făcut-o din lipsă de timp. Orice fel de proiect în acest domeniu necesită implicare, ori activităţile mele de până acum nu mi-au permis să fac acest pas.

Reporter: Care e şansa de dezvoltare a României?

Dan Cristian Popescu: Agricultura.

Reporter: Atât?

Dan Cristian Popescu: Este pe primele zece locuri. E o şansă importantă de care nu toate ţările se bucură.

Reporter: Sunteţi considerat "deputatul milionar". De ce?

Dan Cristian Popescu: Astea-s cancan-uri... Din păcate, o parte a presei preferă să abordeze subiecte care ţin de viaţa mea personală decât să scrie despre iniţiativele mele legislative sau despre proiectele pe care le derulează Fundaţia "Dan Cristian Popescu". Oricum, dacă toţi colegii mei din Parlament şi-ar completa cu sinceritate declaraţiile de avere, cum am făcut-o eu, sunt sigur că aş fi undeva sub jumătatea clasamentului (râde).

Reporter: Vă consideraţi un lup tânăr al politicii?

Dan Cristian Popescu: Nu, deja fac politică de 24 de ani. Pot spune doar că de doi ani, de când am intrat în Parlament, am trecut la un alt nivel. Dar viaţa politică m-a pasionat şi m-am implicat încă de când eram elev.

Reporter: Care este cea mai importantă iniţiativă legislativă pe care aţi avut-o?

Dan Cristian Popescu: Am o iniţiativă referitoare la clădirile care sunt nesigure din punct de vedere seismic. Am propus îmbunătăţiri la actuala lege, în sensul grăbirii procesului de reabilitare seismică, cu măsuri care merg până la exproprierea unei persoane care blochează, din rea voinţă, reabilitarea. Oamenii nu ştiu faptul că banii alocaţi de la buget, care nu sunt mulţi ce-i drept, nu se cheltuiesc integral, în nici un an.

Propunerea mea este să dăm anumite termene, după care celor care se opun reabilitării li se oferă o altă locuinţă sau sunt despăgubiţi. Legea poate să meargă până la răspunderea penală de exemplu, pentru cei care au bussines-uri într-o astfel de clădire. Ele reprezintă capcane. Omul intră, de bună credinţă, pentru că bussines-ul respectiv are avizul de funcţionare şi nu se gândeşte că viaţa i-ar putea fi pusă în pericol.

Proiectul este în Parlament, am propus chiar şi Guvernului să dea ordonanţă de urgenţă. M-am inspirat şi dintr-o lege din Statele Unite, care spune că, dacă tu mergi în maşină cu un copil sub cinci ani şi el nu este într-un scaun în care sa fie protejat, ţi se face dosar penal pentru tentativă de omor. Aşa m-am gândit şi eu. Chiar dacă nu vine nici un cutremur, dacă tu mă chemi într-o clădire unde sunt în pericol, atunci trebuie să răspunzi în faţa legii.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la campania electorală? Vom mai avea ştiri bombă, precum dosarul Microsoft?

Dan Cristian Popescu: Anchetele DNA nu au sau n-ar trebui să aibă legătură cu campaniile electorale.

Reporter: Totuşi, se discută de câteva luni despre acest dosar, iar el bubuie fix în debutul campaniei electorale.

Dan Cristian Popescu: Discuţiile despre acest subiect au fost până în prezent "pe surse", s-au scurs nişte informaţii fără a avea un punct de vedere oficial. În tot acest timp, procurorii au lucrat la dosar, şi-au construit cazul şi s-a întâmplat ca acum să fie gata. Un astfel de dosar nu se construieşte peste noapte.

Nu ar trebui să legăm acţiuni ale justiţiei de campania electorală. Ele au propriul lor mers. Politicienii care au greşit trebuie în mod automat cercetaţi, indiferent de perioada în care ne aflăm, de aceea nu aş vedea justiţia ca jucător efectiv în campanie.

Reporter: Sunteţi mulţumit de prestaţia lui Klaus Iohannis, ca primar şi politician?

Dan Cristian Popescu: În România, clasa politică este foarte rău văzută şi blamată, din cauza unui reflex pe care noi, românii, îl avem - acela de a da tot timpul vina pe altcineva când lucrurile nu ne merg.

Clasa politică este foarte la îndemână, prin gafele pe care le face, de 25 de ani încoace. Toate vinile sunt acolo: "România este o ţară frumoasă, păcat că e condusă prost, păcat că e locuită etc". În vidul acesta de repere, în clasa politică, cei care au nişte rezultate, oricât de mici, sunt apreciaţi. Atunci când vorbim de un primar într-un oraş în care chiar s-a făcut ceva, avem o oarecare garanţie. Înţeleg că oamenii din Sibiu sunt mulţumiţi. Omul ăsta vine de pe "teren", are contact cu oamenii, cunoaşte realităţile societăţii, cunoaşte atât administraţia locală cât şi pe cea centrală. Cum se va descurca ca preşedinte, nu ştiu şi nimeni nu poate şti acum. Dar plecăm totuşi de la ideea că e un om competent şi bine intenţionat.

Reporter: Cine doriţi să fie preşedinte?

Dan Cristian Popescu: Eu voi susţine candidatul Alianţei Creştin Liberale. Românii trebuie să aleagă cum simt ei. Oricum, funcţia de preşedinte este supralicitată. Suntem încă în mentalitatea persoanei providenţiale care ne poate salva sau distruge. Tot pentru că pasăm răspunderea. Ar tebui să ne gândim că o vom duce mai bine în funcţie de ce facem fiecare. Nu o să vină Iohannis sau Ponta să mă facă mai deştept, mai bogat sau de succes. Un preşedinte poate crea un cadru,stabili o direcţie, poate contribui la o mai bună imagine a ţării în străinătate, poate sprijini justiţia pentru a fi independentă, dar efectiv, la mine acasă, tot eu trebuie să fac ceva. O să ne fie greu în continuare, dacă nu vom înţelege asta.

Reporter: Cum vă vedeţi viitorul în politică?

Dan Cristian Popescu: Când eram în organizaţia de elevi, la această întrebare răspunsul meu era: ministru, prim-ministru şi preşedinte al României. Acum, nu mai văd lucrurile atât de simplist. Am început prin a fi deputat. Pentru 2016, intenţionez să candidez la primăria sectorului doi.

Vreau să dau un exemplu de administraţie bună, aşa cum se întâmplă în Sibiu, într-o oarecare măsură. Dacă nişte lucruri bune se întâmplă într-o arie mică, asta reprezintă, pe de o parte, un exemplu palpabil, iar pe de altă parte, se creează un efect de competiţie. Alţi administratori, chiar dacă nu ar avea intenţia să facă ceva, ar fi cumva obligaţi.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Depozitarul central trimitea în vara anului trecut pe despagubitii dupa nationalizare sa-și duca actiunile FP la Harinvest. Prăduirea a venit pt indestularea ilegala a BCR si a Fondului de garantare iar acum, la 11 luni de la cea mai mare hotie de pe piata de capital, nu a fost accesat nici Fondul de compensare al investitorilor. Adica Fondul de garantare al depozitelor bancare se ridica la suma de 100 000 euro/deponent iar Fondul de compensare al investitorilor nu a atins inca in Romania 20 000 euro. Atunci cand Fondul de compesare nu s-a miscat la 11 luni de la prapad pt numai 20 000 euro cum sa vii sa investesti la Bursa cand la banca poti recupera pana la 100 000 euro? Nu investesti la Bursa banii de care nu ai nevoie ci te duci la banca! Asa se vorbeste? Bani de care nu ai nevoie? Nu duci la Bursa banii de piine sau bani imprumutati dar sigur ai nevoie de banii investiti la Bursa! Te duci pt profit din crestere organica sau dividend dar nu ca n-ai nevoie de acei bani. Putea fi corectata afirmatia dar e bine sa vedem ca senatorii investitori vorbesc cam aiurea ... Cu aceste riscuri reputationale cum sa vii sa investesti in economia romaneasca? Cu un ASF care nu protejeaza investitorii ci ii pune pe drumuri? Care confunda de parca n-ar fi luat bacalaureatul acele notiuni fundamentale INVESTITOR vs creditor? Care obligă pe pagubitii de la Harinvest sa se inscrie in masa creditorilor? D-le senator! Ce ai facut personal ca-n cazul Harinvest pagubitii sa fie repusi in drepturi? Sa fie respectat legislatia romaneasca in astfel de cazuri? Exista notiunea de pagubit pe piata de capital din Romania? Cum e protejat un investitor pe piata de capital romaneasca? De ce nu luati interviuri si celor care au pierdut prin Harinvest? Sunt peste 100 de inscrisi in tabelul preliminar care pot sa va spuna ca au nevoie de banii pe care i-au pierdut !

    1. draga Despagubit dupa nationalizare, sau in cel mai defavorabil caz nu ai intelepciunea si experienta domnului Guru, care fara sa cunoasca limba mioritica intelege rapoartele financiare care sunt in sistemul romanesc de contabilitate si ia decizii in cunostiinta de cauza. Nu ai invatat nimic, de ce nu faci un curs de tango si apoi ii trimiti nota de plata domnului doctor Mobius, care o va trimite mai departe domnului Singer. Atunci vei intelege ca bursa este locul unde castigi bani :-) Ei vor fi siderati, adica li se va topi otelul din pantaloni cand dumneata cu o voce candida si inocenta, de bruta mica ca aceea din filmul nea Marin miliardar ii vei intreba: de ce nu am fost chemat la AGA pentru a vota raportul de audit care analizeaza raportul consolidat in IFRS :-) Iar apoi le spuneai ca nu doresti sa te faca de RAS ca matale esti om serios si nu ai nevoie de pastilute precum Bestius, amicul de nebunii al lui Brutus si cronicarul faptelor de vitejie ale lui Maximus Traianus Obligator :-)

      Pastiluta domnilor! nu mai lasati omul sa sufere. 

      cum poti sa pui semn de echivalenta intre veselie si suferinta :-)

    si v-a facut BRUTA :-).---" Nu o să vină Iohannis sau Ponta să mă facă mai deştept, mai bogat sau de succes. Un preşedinte poate crea un cadru,stabili o direcţie, poate contribui la o mai bună imagine a ţării în străinătate" Iar singura persoana care a indraznit sa-i dea replica a fost Presedintele Romaniei, care la randul domniei sale a aflat ca "Masurile de austeritate luate de Romania au fost "brutale", de neimaginat in tari din Vest precum Germania sau Franta, dar oamenii din Est sunt "obisnuiti cu brutalitatea", a declarat, directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, informeaza Mediafax". Tinand cont de faptul ca si domnul Treichl se pretinde a fi pe puntea de comanda a pachebotului Erste Group spuneti-mi va rog draga domnule Dan Cristian Popescu care dintre cei doi capitani ar putea primi increderea dumneavoastra....Apropo bancute, ieri corabia domnului Treichl a fost aleasa printre cele 28 de frumuseti europene a caror importanta este strategica pentru parcul european si prin urmare sunt verificate pentru ca nu cumva otelul sa fie ruginit sau lemn putred si sa nu se darame sub greutatea celor care din plaisir sau din nevoie se aseaza pe ele :-)

    deoarece conform declaratiei dumneavoastra ""Cunosc foarte bine procedura de «bail-in», pentru că am devenit şi eu acţionar la Bank of Cyprus". Si doamna Gheorghe sau domnul Roiss sunt actionari la Bank of Cyprus, deoarece analizand unul din indicii europeni despre care Bursa a relatat, fiind de altfel si singura publicatie din Romania care a mentionat aceasta realizare a celei mai mari firme din Sud Estul Europei , veti observa ca atunci cand a iesit Bank of Cyprus a intrat OMV Petrom, insa cand a intrat OMV Petrom Bank of Cyprus a ramas, deci prin logica booleana mioritica, un fel de IFRS in asertiunea domnului Georgescu "Trecerea sistemului bancar la standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS) de la 1 ianuarie 2012 nu creează premisele extinderii nesănătoase a creditării, provizioanele pe acest sistem urmând să "se apropie" de cele de pe normele actuale (RAS), în urma introducerii unor "filtre prudenţiale", afirmă Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR. " am ajunge la concluzia ca in Romania fiecare companie are posibilitatea sa ajunga ceea ce doreste, adica sa fim un fel de poarta..."Ponta: România poate să fie o poartă a relaţiilor economice pe care China le are cu UE"---Singura intrebare care se pune este daca dorim prin aceasta poarta sa ne teleportam eventual intr-o realitate paralela, de exemplu la domnul cu batistuta de la Reality Show , care il consider tare simpatic de cand mi-a publicat declaratia de la Brucsel si chiar de doua ori , ca nici lor nu le venea sa creada ce poti sa spui , nestiind ca sunt pe pastilute. Oricum trebuie sa ne punem bine cu cei care se dau pe gheata (sticla) , Romania fiind asa cum se va relata astazi conform RTL CAMPEON MONDIALES la aruncatul cu privirea pe ecranul de celuloid, O zi buna a tutti mei colegi comentaci, nu beti apa rece si intotdeauna la pranz respirati intre linguritele de ciorba de burta, furculitilii de cotlet de coschon si limbutzele de profiterol, caci altfel it will be a TOTAL ESCHECK :-)

    1. ..."Ponta: România poate să fie o poartă a relaţiilor economice pe care China le are cu UE" 

      Singura intrebare care ar fi trebuit sa ti-o pui (daca ai fi fost pe faza, era aceasta: oare nu o fi doar o poanta a lu' Ponta?.

      Ai fost pe langa stimabile; vezi daca iei pastilute!. 

      pe langa gard. Recunosc aici ai dreptate. Insa tine minte, bea omu bea, da si cand vinde sticle :-) Te pup si numai lapte si virtute pe toata linia :-)Acum ce fac rau ca iau , rau ca nu iau pastilute, eu nu mai inteleg nimic :-)

    De ce nu l.ati intrebat de unde a avut el bani sa intre pe bursa la o asemenea amplitudine? A pierdut cate un mld de lei vechi pe zi timp de o sapt...din sal de parlamentar?

    1. A avut bani din Cipru si din alte locatii similare de incasat spaga pentru afaceri cu statul din Romania.

      A trecut vremea cand pe bursa multiplicai banii de mai multe ori datorita faptului ca pe bursa intr-un anumit segment de timp actionau concertat niste personaje care intr-o zi sau o saptamana faceau ce vroiau din bursa.Eu experienta de 12 ani pe bursa si cunosc cum actionau PATRICIU.SIMA.CHELUsi altii.La ora actuala investitorii sant mult mai versati fata de acum 8.9 ani.In 2003 asteptam la chiosc ziarul Bursa care venea in provincie pe la 11 .apoi sa dai fuga la brocher .satreci eventual si pe la banca sa rasfoiesti pe fugarite ziarul iar ordinul se trimitea prin fax.Multi nu aveau informatiisi analize tehnice si fundamentale despre societati si cumparau dupa ureche.Eu nu spun ca nu se mai pot face bani pe bursa dar se fac mai greu.D-ul parlamentar care spune ca face politica de 25 de ani si nu stiu daca era in parlament cind alesii neamului se jucau cu pragul de detinere la sif-uri si tot ei si speculau dar atunci nu era ASF-ul sa-i suspecteze de manipulare.Daca si dansul a speculat precum Verestoi Atilla da acastgat mult.

      Si Make cunoaste cum actiona SIMA; daca cunostea filozof ramanea.

      Dar castigul este a lui Make, el a ramas si ne delecteaza, pe cand Patriciu, Sima, Chelu, ...unde sunt acestia Doamne?.... 

    Inrebare pentru deputat: 

    Sa n-ai banii de care ai nevoie, asta sti cum ar veni? 

    Dan Cristian Popescu: "Nu aş vedea justiţia ca jucător efectiv în campania electorală".

    O alta ipoteza: eu as vedea justitia puricandu-te....... si apoi dandu-ti verdictul si un altfel de costum. 

    Buna ziua,

    Ma ocup cu asa ceva si vreau sa va spun ca a cumpara pe scadere cu povestiti dvs mai sus este o strategie sigur pierzatoare. De multe ori piata se intoarce si te simti destept ca ai avut curaj. Insa sunt situatii cand scaderile sunt ample iar unele nu isi mai revin (brd,sifuri ). Sa cumperi din intuitie mi se pare din nou ceva gresit. O regula buna este sa cumperi ce creste si sa vinzi ce scade. Succes! 

    1. Are dreptate Stefan in ce spune si-l mai comlectez eu cu ideia ca pe bursa trebuie sa stii cand sa intri si cand sa iesi,acumuland zilnic informatii de pe pietele externe cat si cele locale tinind cont si de evenimentele geopolitice din anumite zone.Make nu a castigat niciodata pe bursa nici nu cred ca este pe bursa pentruca investitorii adevarati si cand castiga si cand pierd nu se manifesta ca el.

      uite eu vreau sa cumpar rafinaria Arpechim , ca a spus doamna Gheorghe ca e pe scadere. Acum cine o avea dreptate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb