Deputatul Gurzău, supărat pe cererea E.ON de majorare a preţului gazelor

A.T.
Politică / 10 martie 2010

Recent, furnizorul de gaze naturale E.ON Gaz a anunţat că întârzierea unei decizii ANRE privind majorarea preţului reglementat al gazelor va duce cu siguranţă la o creştere substanţială a acestui procent în perioada următoare, iar suportabilitatea clientului final va fi mult afectată de această politică a reglementatorului, arată un comunicat al deputatului Adrian Gurzău.

Domnia sa consideră: "Prin acest anunţ, furnizorul de gaze naturale încearcă, într-un mod nepermis, să facă presiuni de ordin psihologic şi - de ce nu, politice - asupra reglementatorului, invocând afectarea suportabilităţii clientului final de către viitoarele tarife la gaze. Cu alte cuvinte, ANRE ar urma să îşi asume vina că, prin faptul că amână cererea operatorilor de gaze privind creşterea tarifelor, preţul va deveni insuportabil pentru populaţie. Nu ştiu care este logica unui astfel de raţionament, având în vedere faptul că un preţ de nesuportat rămâne unul de nesuportat, oricum s-ar ajunge la acesta, prin etape intermediare sau dintr-o dată. În aceste condiţii, nu pot să înţeleg decât varianta potrivit căreia furnizorul încearcă să şantajeze autoritatea publică cu ameninţarea că, dacă nu face nimic în sensul cererilor sale, populaţia va fi afectată financiar".

Deputatul PD-L afirmă că furnizorul de gaze nu oferă publicului consumator informaţii relevante despre activitatea sa, profitul realizat şi nivelul investiţiilor în reţele. Domnia sa somează E.ON Gaz să facă publice toate aceste informaţii având în vedere că "blocuri şi locuinţe explodează din cauza acumulărilor de gaze naturale provocate de scăpările din reţeaua E.On Gaz". Adrian Gurzău mai arată: "Compania recunoaşte că reţeaua de distribuţie este învechită şi că a devenit nesigură. Aşadar, profitul este profit, însă lucrările de investiţii realizate de companie au rămas nesemnificative în raportul cu câştigurile acesteia. Şi atunci, îi întreb pe cei responsabili dacă nu cumva afectarea nivelului de suportabilitate a clientului nu are rolul de a păstra - şi pe timp de criză - profituri generoase, aşa cum numai o companie cu poziţie de monopol pe piaţă poate pretinde?".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb