Deputatul PMP acuzat că a luat mită 50.000 - 60.000 pui grill, condamnat la doi ani de închisoare

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 4 decembrie 2015

Deputatul PMP Florin Aurelian Popescu, acuzat de procurori că ar fi primit mită pui în valoare de 485.000 lei pentru a-i împărţi alegătorilor din Dâmboviţa, a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

" În baza art. 13 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C. pen., condamnă inculpatul Popescu Florin Aurelian la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a şi lit. b C.pen. anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Conform art.71 C. pen. anterior, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a şi lit. b C. pen. anterior, ca pedeapsă accesorie. Constată că numitul Ghaziri Rami nu are calitate de persoană vătămată în cauză. Respinge ca nefondată cererea formulată de numitul Ghaziri Rami, de restituire a sumei de 485.500 lei. În baza art. 118 lit. e C. pen. anterior, dispune confiscarea sumei de 485.500 lei de la inculpatul Popescu Florin Aurelian. Obligă inculpatul la plata sumei de 5000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Onorariul translatorului de limba franceză desemnat pentru numitul Ghaziri Rami se suportă din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare" se arată în decizia ÎCCJ.

"La sfârşitul lunii martie 2012, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL, Florin Popescu i-ar fi cerut administratorului S.C. Avicola Crevedia S.A. şi SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", se arată în cererea DNA adresată Parlamentului pentru încuviinţarea arestării preventivă în cazul lui Popescu, actualmente deputat.

"În scopul împiedicării descoperirii faptei de corupţie, administratorul a livrat produsele, în pungi neinscriptionate, din spaţiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL închiriat şi folosit de SC Synergy Invest SRL", se mai arată în cererea DNA.

Astfel, în luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SĂ, i-a făcut cunoştinţă administratorului cu Florin Popescu pe care i l-a prezentat că fiind preşedintele P.D.L. Dîmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa, potrivit procurorilor DNA.

În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care deputatul Popescu ar fi avut-o la restaurantul Hotelului S din Târgovişte cu administratorul şi auditorul financiar, "acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată inc. Popescu Florin Aurelian în camerele frigorifice ale firmei sale SC Minion SRL Târgovişte", informează DNA.

Potrivit sursei citate, pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupţie, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinaţi unei acţiuni caritabile organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa sub coordonarea lui Popescu.

"Iniţial, martorul a refuzat dar la insistenţele acestuia a acceptat că tirurile ce urmau să asigure transportul cantităţilor de pui să fie direcţionate la SC Minion SRL Tîrgovişte al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin inculpatului Popescu Florin Aurelian", potrivit procurorilor DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb