DEPUTATUL PNL, COSTEL ŞOPTICĂ: "Trei bănci au semnat convenţii pentru acordarea de credite celor care vor să cumpere teren agricol cu avans 10%"

A.O.
Companii #Agricultură / 12 noiembrie 2013

Fondul de Garantare a Creditului Rural(FGCR) a semnat, convenţii de lucru cu CEC Bank, Banca Transilvania şi OTP Bank, pentru a asigura garanţii celor care doresc să achiziţioneze terenuri agricole cu avans de 10%, a declarat azi deputatul PNL Costel Şoptică, în plenul Parlamentului. Potrivit aceleaşi surse, FGCR şi-a manifestat intenţia de semna astfel de convenţii cu toate băncile comerciale, fiind în stadiu avansat negocierile cu ProCredit Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi BRD.

"Important este faptul că băncile au înţeles, în cele din urmă, potenţialul pe care îl reprezintă agricultura, în general, şi terenurile agricole, în special. Mai mult, deciziile de politică monetară adoptate de Banca Naţională a României, prin reducerea dobânzii cheie la niveluri record, contribuie esenţial la dezvoltarea sectorului de creditare pentru achiziţia de terenuri agricole. Acestea vor putea deveni accesibile pentru fermierii români, oferindu-le condiţii din ce în ce mai apropiate de cele de care beneficiază fermierii europeni, care ar vrea să cumpere pământ în România", a mai spus deputatul Costel Şoptică

Prin acestă lege autorităţile se angajează să asigure garantarea până la maximum 50% din valoarea creditului luat pentru achiziţia de terenuri agricole, în condiţiile în care volumul creditului va reprezenta maximum 90% din valoarea suprafeţelor achiziţionate, ceea ce presupune că beneficiarul va trebui să contribuie cu doar 10%. De asemenea, diferenţa de garanţii necesare pentru acoperirea integrală a creditului şi a dobânzilor aferente poate fi asigurată chiar cu terenurile achiziţionate. Pentru aceasta, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a semnat un acord cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), care va asigura partea de 50% din garanţiile necesare unui împrumut pentru terenuri agricol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb