DEŞI CONSTRUCŢIA BIROURILOR ÎNCEPE CEL MAI DEVREME ÎN 2013, Proiectul "The Mark" prezintă deja interes pentru marile companii

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 6 iunie 2012

Aşa va arăta proiectul "The Mark" - o investiţie de peste 60 de milioane de euro.

Aşa va arăta proiectul "The Mark" - o investiţie de peste 60 de milioane de euro.

"The Mark", proiectul dezvoltat de fondul austriac de investiţii "S IMMO", parte a grupului "Erste", şi-a câştigat deja viitori chiriaşi ai spaţiului ce va fi construit la intersecţia viitorului Bulevard Uranus cu zona Griviţa. Oficialii companiei ne-au declarat: "Deşi proiectul abia a fost anunţat, suntem bucuroşi că deja există interes pentru < The Mark > din partea majorităţii companiilor mari. Calitatea proiectului, locaţia sa şi specificaţiile tehnice avansate şi de mediu sunt caracteris-tici-cheie care diferenţiază proiectul de altele, în timp ce răspunde la unele din cele mai specifice de piaţă sau, dimpotrivă, mai complexe cerinţe". Reprezentanţii "S IMMO" nu au dorit să precizeze numele companiilor interesate.

Proiectul "The Mark" presupune construcţia a două clădiri, cu o suprafaţă totală de 28.000 de metri pătraţi - o clădire turn de 15 etaje supraterane şi două subterane, precum şi un imobil mai mic, denumit "Podium", de şase etaje şi două niveluri. Accesul între cele două clădiri se va face prin podurile interioare.

Suprafaţa subterană măsoară 12.500 metri pătraţi şi cuprinde 275 locuri de parcare. De asemenea 44 de spaţii suplimentare de parcare vor exista în zona exterioară, mai promit dezvoltatorii. Investiţia în cele două clădiri se apropie de 66 milioane de euro.

Când începe construcţia şi când va fi gata proiectul?

Oficialii companiei dezvoltatoare se află încă în discuţii cu privire la data începerii construcţiei, însă ne-au declarat: "Aşteptăm rezultatele primelor discuţii, dacă ele sunt promiţătoare, dezvoltarea ar trebui să înceapă în 2013 sau 2014. Data de livrare a proiectului depinde, de asemenea, de data începerii proiectului, dar estimăm că va fi la doi ani după demararea construcţiei, cel mai devreme în 2015". Compania a achiziţionat terenul în 2006 şi mai deţine o proprietate în sudul Capitalei, în prezent neavând în plan altă construcţie.

Costuri operaţionale reduse pentru chiriaşi

"Zona interioară a clădirii este eficientă din punctul de vedere al costurilor şi al energiei, oferind soluţii flexibile. Tehnologia fiabilă ajută, de asemenea, la costurile operaţionale reduse", aşa au argumentat reprezentanţii "S IMMO" beneficiile economice ale viitoarelor spaţii. Totodată, faţada clădirii turn reprezintă un element nou în clădirile de birouri din oraş, astfel că, pe timp de noapte, aceasta va fi animată de jocuri de lumini şi proiecţii.

Perspective ale pieţei

"S IMMO" a realizat investiţii în ţara noastră doar în Bucureşti, este prezentă pe piaţa românească din 2004, unde deţine hotelul "Novotel" de patru stele, de pe Calea Victoriei, centrul comercial "Sun Plaza", din Piaţa Sudului şi proiectul de birouri "Sun Offices". Despre piaţa locală, aceştia au declarat că susţin ideea că economia din România îşi va reveni în următorii ani. Totodată, reprezentanţii "S IMMO" ne-au declarat că sunt convinşi că piaţa va vedea o dezvoltare pozitivă în viitorul apropiat: "O mulţime de proiecte au fost oprite din cauza crizei, în 2008 şi 2009, suma totală de spaţii noi, prin urmare, este limitată. Bucureştiul este al şaselea cel mai mare oraş din Uniunea Europeană şi, comparând Bucureştiul cu Viena - acolo există circa 10 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri -, deşi Viena este cu mult mai mică decât Bucureşti. De îndată ce România începe să recupereze pe partea economică, Bucureştiul va vedea cu siguranţă o creştere a cererii de birouri". Cei de la "S IMMO" au concluzionat, spunând că văd un potenţial crescut al pieţei, favorizat de noile companii care intră pe piaţa românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb