DESPRE CIMITIRUL DIN VALEA UZULUI: Meleşcanu, discuţii cu ministrul ungar de externe

T.S.
Politică / 6 iunie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto s-a întâlnit cu omologul său român Teodor Meleşcanu, căruia i-a ''cerut insistent'' ca România ''să nu tolereze provocări'' şi să ''facă totul pentru a evita orice încălcare a legii'' în ceea ce priveşte cimitirul militar din Valea Uzului, a anunţat, astăzi, secretarul de stat din MAE ungar, Tamas Menczer, citat de agenţia MTI.

Acesta a menţionat într-o declaraţie că, în timp ce România rămâne un partener important al Ungariei datorită minorităţii maghiare şi comerţului bilateral, guvernul de la Budapesta îşi menţine poziţia de a se opune realizării unor lucrări în cimitirul din Valea Uzului, estimând că prin aceste lucrări se încalcă legislaţia românească.

''Fiecare are dreptul să-şi omagieze eroii, dar aceasta nu se poate face în mod ilegal sau împotriva onoarei altora'', a mai indicat Tamas Menczer.

Cimitirul de la Valea Uzului se află în centrul unei dispute între autorităţile din comuna Sânmartin judeţul Harghita şi liderii UDMR, pe de o parte, şi autorităţile din Dărmăneşti judeţul Bacău, pe de altă parte.

Acest cimitir al eroilor, cel mai mare din judeţul Harghita, adăposteşte rămăşiţele pământeşti a peste 1.300 de militari decedaţi în Primul şi al Doilea Război Mondial, din mai multe ţări.

Autorităţile locale din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, au decis să ridice în incintă mai multe cruci în memoria soldaţilor români căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial şi un monument pentru eroii care şi-au dat viaţa acolo, indiferent de naţionalitate, dar autorităţile din Sânmartin şi liderii UDMR susţin că demersul este ilegal, întrucât cimitirul se află în domeniul public al comunei harghitene iar crucile ar fi amplasate pe locul unor potenţiale morminte nedescoperite ale soldaţilor maghiari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dle Melescanu, dvs i-ati cerut vreodata ceva insistent ministrului de externe maghiar? De exemplu ce au facut cu bunurile Fundatiei GOJDU pe care seful dvs Tariceanu le-a facut cadou din prostie/tradare/coruptie Ungariei in paguba “acelei parti a natiunii romane din Ungaria si Transilvania, care se tine de credinta rasariteana ortodoxa”?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb