"Deutsche Bank" cumpără o parte din operaţiunile "ABN Amro"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2008

"Deutsche Bank" cumpără o parte din operaţiunile "ABN Amro"

Valoarea achiziţiei depăşeşte un miliard de dolari

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, a semnat un acord cu grupul belgian "Fortis" pentru achiziţia unor activităţi bancare ale "ABN Amro Holding " NV din Olanda, contra sumei de 709 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), în numerar. "Fortis" arată că preţul de vânzare conţine un discount de circa 300 de milioane de euro faţă de valoarea netă a activelor înstrăinate.

"Deutsche Bank", care preia unele operaţiuni comerciale derulate de ABN în Olanda, a anunţat că aceste activităţi au generat profituri brute în valoare de aproximativ 140 de milioane de euro, anul trecut. Activităţile bancare cumpărate de "Deutsche Bank" deservesc 35.000 de oameni de afaceri şi 8.000 de clienţi privaţi, iar numărul angajaţilor din domeniu este de 1.400 de persoane. Banca germană va prelua două divizii corporate, 13 sucursale cu operaţiuni de consultanţă comercială, părţi ale "Hollandsche Bank Unie" NV şi serviciile de factoring ale "IFN Finance" BV.

Banca germană, prezentă deja pe piaţa din Olanda, va deveni al patrulea furnizor important de servicii în domeniul investiţiilor bancare din această ţară, după finalizarea tranzacţiei.

Josef Ackermann, director executiv al "Deutsche Bank", a declarat: "Această investiţie reprezintă încă un pas important în strategia noastră de a continua creşterea operaţiunilor stabile".

Achiziţia trebuie să primeas-că aprobarea băncii centrale olandeze - DNB, şi a altor organisme de reglementare, iar finalizarea sa este aşteptată la începutul ultimului trimestru din 2008. Operaţiunile preluate vor intra în brandul "Deutsche Bank".

Amintim că, anul trecut, "Fortis", împreună cu "Royal Bank of Scotland Group" şi "Santander" au preluat "ABN Amro", în cadrul celei mai mari tranzacţii din istoria sectorului bancar. Potrivit unor condiţii impuse de Uniunea Europeană, "Fortis" a fost obligată să renunţe la unele operaţiuni preluate de la ABN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb