ZIARUL BURSA

04 iulie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Stere Farmache: "Erste" nu va rămâne singura companie internaţională la BVB

Stere Farmache: "Erste" nu va rămâne singura companie internaţională la BVB

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 4 iulie 2008

Băncii "Erste Bank", listată anul acesta la cota Bursei de Valori Bucureşti, i se va alătura anul acesta o altă companie la Categoria Internaţională, potrivit declaraţiilor preşedintelui director general al BVB, Stere Farmache, făcute, ieri, cu ocazia unui seminar despre piaţa de capital. Domnia sa nu a dorit să spună mai multe, exprimându-şi, însă, certitudinea că, până la finalul anului, vom vedea o nouă societate străină listată la Bucureşti.

Preţul petrolului continuă să crească

Preţul petrolului continuă să crească

Alina VasiescuInternaţional / 4 iulie 2008

Preţul petrolului brut a depăşit ieri, la New York şi Londra, 145 de dolari barilul, investitorii orientându-se către plasamentele în această materie primă, în condiţiile în care, în prima parte a zilei, au scăzut pieţele acţiunilor şi dolarul.

Guvernul etern şi democraţia pe sponci

Cornel CodiţăEditorial / 4 iulie 2008

Cornel Codiţă

Stau şi mă întreb dacă societatea noastră nu ar putea fi radical schimbată, în bine, prin introducerea unei măsuri dras­tice de penalizare a tuturor celor care, deşi sunt deţinători de drept şi responsabili ai unui creier cu posibilităţi uriaşe de stocare, procesare şi interpretare a informaţiei, fac dovada publică, prin vorbe sau fapte, că nu sunt în stare să utilizeze nici măcar o brumă decentă din darul de care dispun.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"e-Vacanţă" iar în 2008 !

C.P.Companii / 4 iulie 2008

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei lansează a treia ediţie a proiectului "e-Vacanţă", dedicat utilizării inovatoare a Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în procesul educaţional.

Jean-Claude Trichet impulsionează bursele europene

Alina VasiescuInternaţional / 4 iulie 2008

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa s-au redresat ieri, în a doua parte a zilei, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a semnalat că nu va mai majora dobânzile după creşterea de ieri.

India interzice exporturile de porumb

Alina VasiescuInternaţional / 4 iulie 2008

India, al şaselea exportator mondial de porumb, a interzis livrările externe de profil, ca să-şi asigure stocurile interne şi să-şi reducă inflaţia, care a ajuns la nivelul maxim al ultimilor 13 ani.

Mulţi ani, artă şi bani

Mulţi ani, artă şi bani

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 iulie 2008 /

Azi este ziua naţională a Statelor Unite ale Americii, un fenomen în istoria umanităţii care demonstrează că omul, dacă nu îşi poate stăpîni destinul, măcar îl poate modela.

A fost suspendată AGA de la BRM

C.PCompanii / 4 iulie 2008

Întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor a Bursei Româ-ne de Mărfuri programată ieri, 3 iulie 2008, atât în şedinţa extraordinară, cât şi în şedinţă ordinară, a fost sus-pendată.

"Sistec" doreşte extinderea în Republica Moldova

N.N.Companii / 4 iulie 2008

"Sistec", companie integratoare de soluţii IT, membră a Grupului RTC, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, în creştere faţă de anul precedent când a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Erată

N.N.Companii / 4 iulie 2008 /

Dintr-o regretabilă greşeală, în articolul din ediţia 128 a ziarului "Bursa", în articolul "Trei noi parteneri pentru PricewaterhouseCoopers", s-a specificat că PricewaterhouseCoopers este prezentă în România din 1995.

Franciza: Unicitatea ofertei francizorului (II)

Franciza: Unicitatea ofertei francizorului (II)

Corina Driga, franchise consultant, contact@fbb.ro, www.fbb.roCompanii / 4 iulie 2008

În articolul precedent vorbeam despre cât este de important ca francizorul să îşi promoveze afacerea ca oferta sa să se numere printre primele selectate de potenţialii cumpărători atunci când doresc să achiziţioneze o franciză.

Arădenii îşi organizează nunţile în Ungaria

Arădenii îşi organizează nunţile în Ungaria

Paula Bulzan, AradCompanii / 4 iulie 2008 /

Organizatorii de evenimente din municipiul Arad au început să ia în calcul şi să propună, viitorilor miri, oferte de nunţi în Ungaria, pentru că, se pare că o petrecere de nuntă în ţara vecină aduce economii la buget, dar şi o calitate net...

Rămânem fără aur negru

Cătălin DeacuPolitică / 4 iulie 2008

Rezervele de petrol ale ţării noastre au scăzut, în ultimii 19 ani, de la 1,3 miliarde barili (1987) la 500 milioane barili, potrivit statisticilor prezentate de British Petroleum, la al 19-lea Congres Mondial al Petrolului, citate de Rompres.

Blaga - şi bătut şi cu banii luaţi

PREŢUL VOTULUI: Blaga - şi bătut şi cu banii luaţi

Cătălin DeacuPolitică / 4 iulie 2008

După ce a pierdut "la mustaţă" bătălia pentru fotoliul de primar general al Capitalei, Vasile Blaga a fost net învins de contracandidatul său, Sorin Oprescu, de data aceasta şi la banii cheltuiţi pentru voturile bucurştenilor.

COMENTARIU BVB Indicele BET a scăzut cu 1,75%

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 4 iulie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti, a scăzut cu 1,75%, în şedinţa de ieri, până la 6.231 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, a pierdut, ieri, 1,73%, până la 4.493,81 de puncte.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo