DGAF: Prejudiciu de peste 96 milioane de lei în domeniul comerţului cu cereale

Andrei Stan
Companii / 24 februarie 2016

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat o reţea de peste 90 firme, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 21,42 milioane euro (96,42 milioane de lei) prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA şi impozitului pe profit, potrivit unui comunicat de presă.

DGAF susţine că grupul de firme acţiona ca intermediar între producătorii de cereale, traderii din portul Constanţa şi procesatorii de pe piaţa internă. În noiembrie 2015, DGAF a sesizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care, în data de 20.10.2015, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea şi a municipiului Bucureşti.

"Pentru sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale datorate în urma comerţului cu cereale, reprezentanţii firmelor investigate au organizat un circuit complex în care 80 de firme justificau cantităţile de cereale deţinute prin înregistrarea în contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte 12 firme furnizoare, tip fantomă, fiind înregistrate cheltuieli nereale în scopul diminuării bazei impozabile şi obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Au fost înregistrate achiziţii şi livrări fictive de cereale şi oleaginoase (grâu, porumb, orzoaică, soia, seminţe de floarea soarelui etc), îngrăşăminte şi materiale de construcţii (oţel beton, ciment alb, var etc), necesare creării unei provenienţe aparent licite. Contravaloarea operaţiunilor fictive era virată în conturile firmelor fantomă, iar sumele erau apoi retrase în numerar de la ATM în aceeaşi zi - în total, în perioada ianuarie 2011-aprilie 2015, au fost retraşi peste 78,58 milioane euro (353.618.262 lei) în numerar", se arată în comunicat.

Instituţia precizează că demersurile de cooperare între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb