DGASPC Teleorman a recuperat prejudiciul din dosarul angajărilor fictive al lui Dragnea

A.P.
Anticorupţie / 28 august 2020

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului Teleorman (DGASPC) a recuperat în integralitate prejudiciul de 90.361 lei din dosarul "Angajărilor fictive" în care a fost condamnat fostul lider PSD Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns al Consiliului Judeţean Teleorman la o solicitare a G4media.ro şi TVR, scrie Digi24.

DGASPC Teleorman nu a precizat însă de la cine a recuperat suma de bani. Potrivit legii, prejudiciul poate fi recuperat de la toţi inculpaţii condamnaţi sau doar de la unul dintre ei, urmând ca aceştia să se socotească între ei.

Potrivit deciziei penale nr. 142 din 27.05.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa i-a obligat pe inculpaţii condamnaţi să achite prejudiciul.

"Obligă inculpaţii la plata către partea civilă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, după cum urmează:

- inculpatul Marineci Ionel în solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 634 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).

- inculpata Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica în solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 5.617 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).

- inculpata Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica în solidar cu inculpata Stoica Anisa Niculina la plata sumei de 460 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Stoica Anisa Niculina).

- inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Botorogeanu Adriana, în solidar, la plata sumei de 60.205 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Botorogeanu Adriana).

- inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Stoica Anisa Niculina, în solidar, la plata sumei de 23.445 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Stoica Anisa Niculina). Constată că, din suma de 108.612 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale cu care s-a constituit parte civilă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a fost achitată suma de 34.339 lei de către inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica.

Obligă inculpaţii Alesu Floarea, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa, Marineci Ionel, Marica Valentina Mirela, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicuşor, Stoica Anisa Niculina, Botorogeanu Adriana şi Dragnea Nicolae Liviu la plata sumei de 5.500 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi judecată". Vezi detalii aici:

Pe 27 mai 2019, Curtea Supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru că, pe când era şeful CJ Teleorman, a dispus angajarea fictivă la DGASPC Teleorman a două funcţionare care, în realitate, lucrau pentru PSD, dar încasau salariu de la Protecţia Copilului Teleorman. Salariile încasate de acestea vreme de mai mulţi ani au reprezentat prejudiciul din dosar, detaliază Digi24.

Liviu Dragnea se află de atunci în penitenciarul Rahova şi, potrivit unor surse judiciare, ar putea fi eliberat la începutul anului viitor. El a fost sancţionat disciplinar pentru că a dat un interviu din puşcărie fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalistă la Realitatea TV. Ca urmare a sancţiunii primite, Dragnea a pierdut dreptul de a mai lucra la atelierul auto ceea ce îi aducea aşa numitele zile-câştig, adică zile reduse din pedeapsă.

Potrivit legii, deţinuţii pot fi eliberaţi, pe bună purtare, din penitenciar după ispăşirea a 2/3 din pedeapsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb