Diaconescu susţine candidatura Elenei Udrea la Preşedinţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2014

Cristian Diaconescu a anunţat, ieri, că renunţă la candidatura la preşedinţie şi că Fundaţia Mişcarea Populară, al cărei preşedinte este, o susţine pe Elena Udrea.

Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, că nu preşedintele ţării i-a cerut să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale, ci "şi-a făcut o evaluare" şi a constatat că este mai necesar să fie "solidar". "Mi-am făcut evident o evaluare, am constatat că e mai necesar să fim solidari. Iniţiativa îmi aparţine mie şi colegilor mei", a spus Diaconescu.

Cristian Diaconescu a precizat că nu a vorbit cu Viorel Cataramă pe acest subiect şi a spus că le mulţumeşte celor care l-au susţinut ca şi candidat independent la prezidenţiale.

"Îi rog să înţeleagă faptul că dincolo de emoţii, de simpatii, de empatii într-un fel sau altul personale, există raţiuni de stat şi într-un moment în care ne aflăm într-o situaţie politică extrem de complicată priorităţile personale, aspiraţiile personale sunt cu atât mai justificate cu cât se alătură aspiraţiilor generale", a explicat Cristian Diaconescu. El a vorbit despre solidaritatea politică de pe partea dreaptă a eşichierului politic şi a adresat o rugăminte candidaţilor la prezidenţiale din această zonă.

"Le adresez respectuos rugăminte celor care încă se află în candidaturi într-o formă sau alta în competiţie pe partea dreaptă să se gândească foarte bine dacă dincolo de demersurile politice, dincolo de banii investiţi în campanie nu este timpul să se gândească serios la solidaritate, deoarece, altfel, un vot împărţit împotriva unor principii este foarte posibil ca rezultatul să fie cu totul altul", a spus Diaconescu.

El a arătat că, din punctul lui de vedere, "era o aventură" ideea de a împărţi electoratul care este alături de preşedintele Traian Băsescu.

Cristian Diaconescu îşi anunţase candidatura ca independent la Preşedinţie şi demisia din PMP, pe 18 august. O zi mai târziu, Elena Udrea era desemnată candidatul PMP la prezidenţiale.

De asemenea, pe 19 august, Viorel Cataramă anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Cristian Diaconescu, că renunţă la candidatura sa la Preşedinţie şi îi oferă sprijinul său lui Diaconescu, arătând că a convenit cu acesta să preia din programul său.

Udrea spune că "ar fi bine" dacă Iohannis "ar veni" şi ar susţine candidatura ei la prezidenţiale

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, joi, că "ar fi bine" dacă liderul PNL Klaus Iohannis "ar veni" şi ar susţine candidatura ei la prezidenţiale, opinând că acesta nu va intra în turul doi al alegerilor. Domnia sa a spus: "Cred că ar fi bine dacă domnul Iohannis ar veni să mă susţină, pentru că evident nu va intra în turul doi şi dacă pornim cu o candidatură puternică de la început, candidatura mea susţinută şi de domnul Iohannis, spre exemplu, atunci domnul Victor Ponta va fi şi mai timorat decât este deja, cu 30% şi în scădere, domnul Victor Ponta nu stă deloc confortabil, ci dimpotrivă. Dacă mai sunt şi alţi candidaţi care vor dori să vină în acest proiect de susţinere a candidaturii mele, desigur că m-aş bucura foarte mult".

Recent, Elena Băsescu a atacat-o, pe Facebook, pe Elena Udrea, afirmând că aceasta interzice organizaţiilor Partidului Mişcarea Populară să strângă semnături pentru candidatul partidului la prezidenţiale, Cristian Diaconescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb