Digi Spania vrea să dezvolte o reţea de fibră optică în Andalusia

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2023

Digi Spania vrea să dezvolte o reţea de fibră optică în Andalusia

Compania a semnat un contract cu abrdn, pentru finanţarea unui reţele ce va acoperi până la 2,5 milioane de locuinţe Proiectul implică o investiţie de până la 300 milioane de euro

Digi Spain Telecom, filiala din Spania a Digi Communications, a încheiat un contract de investiţii cu abrdn, pentru finanţarea dezvoltării unei reţele de fibră optică până la domiciliu în regiunea Andalusia, conform unui comunicat al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Reţeaua se va dezvolta în provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga şi Sevilla.

"Ca parte a strategiei sale de expansiune, Digi Spania se află în proces de dezvoltare a unei reţele FTTH (Fibre-to-the-Home) cu scopul de a acoperi până la 2,5 milioane de locuinţe deservite. În timp ce o parte a reţelei este deja dezvoltată şi acoperă aproximativ un milion de locuiţe deservite, dezvoltarea restului reţelei, care va acoperi 1,5 milioane de locuinţe deservite, va avea loc gradual pe parcursul unei perioade estimate de trei ani", se arată în raport.

Conform documentului, dezvoltarea reţelei implică o investiţie în sumă de până la 300 milioane de euro, care va fi suportată în mod egal de către Digi Spania şi abrdn, putând implica şi potenţiale investiţii bancare.

"Tranzacţia este încheiată cu Aberdeen Standard Core Infrastructure III SC Sp., un fond administrat de abrdn, care în prezent desfăşoară activităţi de colectare de fonduri şi efectuare de investiţii în infrastructura pan-Europeană în piaţa medie, finalizarea tranzacţiei fiind supusă îndeplinirii anumitor condiţii", se mai menţionează în raport.

Pentru anul trecut, Digi Communications a raportat venituri din activităţi continue de 1,49 miliarde de euro, cu 16,8% peste cele din 2021, în timp ce profitul din exploatare s-a ridicat la 149 milioane de euro, sub cel din anul anterior, de 185,7 milioane de euro.

Conform companiei, anul trecut grupul a înregistrat o creştere semnificativă a bazei de clienţi, depăşind 20,8 milioane de RGU (unităţi generatoare de venituri), ceea ce reprezintă o majorare de 15,4%, de la an la an. Segmentul de telefonie mobilă s-a evidenţiat şi ocupă prima poziţie în rândul segmentelor de servicii ale grupului. Continuând ritmul de creştere din anii precedenţi, numărul unităţilor generatoare de venit a atins 9,1 milioane, la nivel de grup.

În România, segmentul serviciilor mobile a atins 4,9 milioane de RGU, o evoluţie de 18,1%, de la an la an, serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 11,2%, comparativ cu anul anterior, până la 4,2 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu şi satelit) s-a majorat cu 5,9%, de la an la an, până la 5,4 milioane de RGU.

Operaţiunile din Spania şi-au consolidat poziţia, la nivel de grup, datorită creşterii bazei de utilizatori de telefonie şi de internet fix, +74% faţă de anul precedent, până la 1,1 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 27,7% şi a atins un total de 3,8 milioane RGU, conform companiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. una din putinele companii ro ok

    1. Numai că de 6 ani este sub prețul de debut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb