DIICOT Cluj: Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO

T.B.
Anticorupţie / 24 mai

DIICOT Cluj: Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Conform sursei, "Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă".

Procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, informează sursa.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT - Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate, arată datele comunicatului.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş", indică sursa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. l-au dat in gat tot rusnacii din ambasada dupa ce au vazut imaginile si s-au prins ca informatiile respective le stiau/aveau si ei…

    mare branza…. 

    ce mai “spion roman pro…t”…:))))… 

    s c c r e t 

    1. pai doar google se tot plimba cu masinile si destule secrete aduna... atatea se crede ca periodic posteaza pe map si "decedati" sau "jafuri" in desfasurare... :D

      astia cu polt uber si etc... aduna si astia secrete berechet ... despre "politicieni sau rudele lor"... norocul sau nenorocul e ca nu sunt "rusnaci"... sunt americani... si deci ei ...americanii cu companiile lor paravan nu aduna "secrete" despre alte state.... nuuuu...nuuu.... 

      nici germanii cu lanturile de supermarketuri si hipermarketuri din rusia "nu aduna" secrete...despre stilul de cumparaturi / dorinte /nevoie.... etc... tot a rusnacilor cu venituri "mari minime medii"... printre care si politicieni sau militari rusi... ce au la randul lor alte firme mai mici mai mari mai mijlocii sau etc... 

      s c c r e t 

      corect , o prosteala la fel cu ramasitele de drone sau mina explodata , vazuta doar de un om . ce obiective militare ? astea le poti lua din satelit fara probleme .

    cand au fost si anu trecut convoaie militare … in ro… rusnacii stiau de ele…

    nu era o “surpriza”…. 

    e adevarat ca poate nu la “toate”… stiau exact continutul si cantitatea…. 

    s c c r e t 

    Pe vremea lui Ceausescu nici macar nu s-ar fi auzit de el...ar fi murit in chinuri groaznice intr-un beci al securitatii.

    NATO insisi au invitat Rusia la un exercitiu militar in 2022 si la altele anterioare. Ni se mai spune "transparenta este vitala in cazul acestor exercitii". La noi trupele NATO nu fac tot exercitii? Este NATO in razboi cu Rusia? NU. Este Romania in razboi cu Rusia? NU. Este Rusia un inamic pentru Romania sau NATO? Nu. A fost Rusia mereu invitata sa observe exercitiile NATO? DAAAAAA. Deci, ce tradare viseaza securitatea ceausista care inca putrezeste in birourile murdare de ticalosie din serviciile romanesti? Acestea trebuie intai sa ne spuna si noua, prin lege, daca Rusia este inamic sau nu. Eu stiu ca nu este inamic si nici dusman.

     

    "Some 30,000 soldiers fr om 27 countries will participate in the NATO exercise Cold Response. After the registering for the exercise, Russia has launched a war on Ukraine. Russia had nevertheless invited by Norway to observe the exercise before the war broke out, a courtesy that is common procedure for such major NATO exercises. 

    In a recent speech, Norwegian Foreign Minister Anniken Huitfeldt (Labor) was clear that transparency is vital for such major exercises. 

    “The tradition for such exercises goes way back. And we conduct these exercises with transparency, following the book to the letter, chapter and verse. That is how a predictable neighbor acts. This is not new to Russia. They kn ow whe rewe are at. And it is not escalating.” 

    Respecting the choice 

    At the last major winter exercises in Norway, Russia has attended as an observer, however, this time it has declined. 

    “They have reported back that they are unable to attend. We have to respect that”, says Lieutenant-General Yngve Odlo, Chief of the Norwegian Joint Operations Headquarters (FOH) to Norwegian broadcaster NRK." 

    1. Ce a deranjat pe cei de la NATO este ca prin astfel de actiuni, au devoalat misiuni clandestine, ILEGALE, ale NATO contra Rusiei. Au devoalat mercenarii trimisi de NATO in Ucraina. Chiar si Romania are trupe de securisti trimise acolo in Ucraina. Au aparut si la TVR intr-o emisiune de propaganda. Mercenarul roman chiar a spus ca este platit mult mai prost in Ucraina decat avea in Romania. Mult mai prost. Dar, zice el, nu a mai putut dormi din cauza nedreptatii..... In realitate, a fost trimis cu ordin din partea comandantilor romani.

      corectare...comandantii nu "trimit mercenar"...

      mercenarii sunt grupari paramilitare si se subordoneaza /daca se subordoneaza unor grupar "para guvernamentale" si in nici un caza direct guvernamental... tocmai asta este si rolul instrumentului de formare si actionare "mercenar".... 

      ex formarea "mercenarilor" din oieri in terorist devenit in 10-20 ani de "hranire"... e vb de cei din Irak Afganistan Siria... "hraniti / formati" REGESTE de catre CIA prin canale de companii umbrele...sau corporatii ori fonduri de investitii si banci.... multe din info sunt desecretizate in prezent... 

      Si deci putem deduce ca si Rusia a folosit aceeasi tactica initiala in ucrania inainte de 2014...cat si in prezent... si da putem argumenta ca si in contra apararea unor "principii politice economice ideologice etc..." si adversarii Rusiei pot desfasura tactici asemanatoare... 

      Ca e bine ca e rau... timpul are sa demonstreze... ideea e ca ele se desfasoara... sub orice regim... dupa buget si etc... aferent... 

      s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb