DIN PRICINA SCĂDERII DRASTICE A COMENZILOR Compa şi-a redus activitatea, până la finalul lunii

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2020

Compa şi-a redus activitatea, până la finalul lunii

SIF Moldova solicită, în instanţă, anularea şi suspendarea deciziei acţionarilor de a participa la constituirea Compa Hospitality

Producătorul de piese auto Compa Sibiu (CMP) şi-a redus temporar activitatea pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu prima zi a acestei luni şi până la data de 30 aprilie, se arată într-un comunicat al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Compa a suspendat contractele de muncă individuale a unei bune părţi a salariaţilor, pentru perioada menţionată, în temeiul unor articole din Contractul Colectiv de Muncă.

"Măsurile sunt luate  având în vedere contextul economic dificil creat de  pandemia Covid 19, starea de urgenţă declarată pe teritoriul României, notificările transmise de furnizori şi clienţi cu privire la suspendarea activităţii acestora, ceea ce determină o scădere drastică a comenzilor şi a volumului de muncă", se menţionează în raportul companiei.

Pentru perioada celor 30 de zile, activitatea productivă se va desfăşura cu un număr redus de salariaţi, fiind adaptată volumului comenzilor, iar activitatea indirect productivă este redusă la minim, mai arată Compa.

Tot ieri, compania a anunţat că SIF Moldova (SIF2), acţionar al emitentului, a înaintat, în instanţă, o serie de solicitări privind constatarea nulităţii absolute, anulării şi suspendării unor hotărâri ale AGEA din data de 15 ianuarie, când s-a dat undă verde participării Compa la constituirea societăţii Compa Hospitality SRL.

Capitalul social al Compa Hospitality, cu sediul în Sibiu, ar trebui să fie de 50.000 lei, împărţit în 5.000 părţi sociale, a câte zece lei fiecare, din care aportul producătorului de piese auto urmează să se ridice la 49.990 lei, echivalentul a 99,98% din societatea nou înfiinţată, în timp ce Dan Nicolae Băiaşu va deţine 0,02%, conform hotărârilor din ianuarie.

La data de 27 aprilie, acţionarii Compa se vor întâlni în vederea aprobării repartizării profitului obţinut în 2019, ce prevede direcţionarea a 28,82 milioane de lei către surse proprii de dezvoltare şi 3,89 milioane lei către răscumpărări de acţiuni proprii.

Anul trecut, Compa Sibiu şi-a redus profitabilitatea cu 7,68%, producătorul de piese auto raportând un rezultat net preliminar individual de 32,71 milioane de lei, faţă de cele 35,43 milioane lei, din 2018.

La finele lui 2019, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din Compa, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din producătorul de piese auto cu sediul în Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb